Gumenjak ali Fisherman

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Dreamone
Višji štabni praporščak
Kraj: Vodni

OdgovorNapisal/-a Dreamone » Po Avg 09, 2010 23:18

cibro napisal/-a:glede na takšna vprašanja se mi zdi da jue bolje če ostaneš v domačem zalivu :lol:
4 ljudi na eni barki 4 mesece je itak utopija

Pa uredu a lahko kdo odgovori na tisto kar uprašam, ne pa skos z komentarji, to je samomor, to je utopija...itd :cry: Vesel sem vsakega nasveta saj sem začetnik, samo če se hočeš kej naučit, moraš uprašat prvo ane :) Cibro poglej zgornji post, in svetuj hvala....
Dreamone
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Dreamone » Po Avg 09, 2010 23:21

Tex napisal/-a:Vse je mogoče prevrnit, načeloma pa se ne prevrne, če je v skladu z normativi plovila...

Zanima pa mene z kako boš ti dosegel 50 KN z tvojimi zahtevami ! ? :lol: :lol: :lol:

Še enkrat, tist infinity ti je pisan na kožo ! Gre 50, grmi, pa še 4je se boste zbasal gor.

Kater infiniti, oprosti nisem zasledil...
Nekaj takega sem si ogledoval:http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=87994
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 09, 2010 23:23

"Če" imaš 9 let morjeplovskih izkušenj, potem že veliko veš in nisi začetnik...

Žal pa res sprašuješ neumnosti, zato tudi taki komentarji...

Svetujem ti, da kupiš to kar si si zamislil, in ob polnem gasu sprobaš v praksi svoja vprašanja, saj boš tako 100% izvedel, kar te je zanimalo...
Mi tega žal ne vemo...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 09, 2010 23:25

z tem kar kažeš, pozabi na vse svoje želje !

Infinity http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=89769

Tu imaš pa še en dober čoln...

Aquatron http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=89921

Oba dosegata tvoje zahteve glede plovnosti in brzine...
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Avg 09, 2010 23:27

tole ni slabo, pa na tvoj proračun kupiš 2, pa ste zmagali ..... boste mobilnejši, pa še varneje je pluti v družbi
Dreamone
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Dreamone » Po Avg 09, 2010 23:29

Tex napisal/-a:"Če" imaš 9 let morjeplovskih izkušenj, potem že veliko veš in nisi začetnik...

Žal pa res sprašuješ neumnosti, zato tudi taki komentarji...

Svetujem ti, da kupiš to kar si si zamislil, in ob polnem gasu sprobaš v praksi svoja vprašanja, saj boš tako 100% izvedel, kar te je zanimalo...
Mi tega žal ne vemo...

Te izkušnje sem povedal so bolj boge, 9 let starši jadrajo, jaz sem z njimi 10 dni na leto :)

Če pa pač težko prigarani denar nekam namenim, se pa rad pozanimam prej kaj hočem :) Poleg tega nebi rad prodal čolna po 1 mesecu ker to ni to :( Kateregakoli prodajalca ko pokličem za kak čoln, pa itak usi pravijo da je to the best in to potrebujem :roll:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 09, 2010 23:36

Imas prav, toda ti se zanimaš za res extremne stvari...

Pokazal sem ti dva čolna ki jih poznam, in dosegata tvoj kriterij,
Morda bi bil dober tudi kakšen trimarin tm600 ali pa sachs z 150psji zadaj,
toda za tvoje 4 mesece ti svetujem kabino, in plovilo, ki zdrži tudi kakšen metrski val,brez da te polije celega...

Sicer za 20k eu, najdeš tudi boljšo a počasnejšo izbiro, kar pa pri tebi očitno ne pride v poštev... tu ti dam prav, če želiš brzino, jo kupi, vendar na pameten način, in ne v obliki fishermana z premočnim motorjem !

Sicer pa ko boš resen, me lahko kontaktiraš na ZS, pa nekaj poiščemo zate...
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Avg 09, 2010 23:37

mogoče bi pa tudi starše vprašal, kaj mislijo .......... vseeno mi pa ni jasno, kaj si počel na jadranju, že samo opazovanje vaše plovbe in ostalih plovil bi ti lahko dalo občutek, kaj potrebuješ za svoj načrt ....... malo čudno vse skupaj :? .......... brez zamere, ampak takemu morjeplovcu, ki ne zna opazovati (vreme,obala,morje,...), pa ne bi pustil, da me vozi
Dreamone
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Dreamone » Po Avg 09, 2010 23:43

Tex napisal/-a:Imas prav, toda ti se zanimaš za res extremne stvari...

Pokazal sem ti dva čolna ki jih poznam, in dosegata tvoj kriterij,
Morda bi bil dober tudi kakšen trimarin tm600 ali pa sachs z 150psji zadaj,
toda za tvoje 4 mesece ti svetujem kabino, in plovilo, ki zdrži tudi kakšen metrski val,brez da te polije celega...

Sicer za 20k eu, najdeš tudi boljšo a počasnejšo izbiro, kar pa pri tebi očitno ne pride v poštev... tu ti dam prav, če želiš brzino, jo kupi, vendar na pameten način, in ne v obliki fishermana z premočnim motorjem !

Sicer pa ko boš resen, me lahko kontaktiraš na ZS, pa nekaj poiščemo zate...

Ni problem ko bom kupoval se bom spomnil, vendar verjetno bo to čez zimo ko so cene malo nižje :D Zdaj bi rad zbral čimveč informacij....

ps: tiste baje, pa mercruiserji 7.4L pa odpadejo ko knof od gat, ker to ne moreš tankat, ni teorije...no govorim zase :)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 09, 2010 23:47

Če ni župce ni brzine...
Dreamone
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Dreamone » Po Avg 09, 2010 23:48

gorenjc napisal/-a:mogoče bi pa tudi starše vprašal, kaj mislijo .......... vseeno mi pa ni jasno, kaj si počel na jadranju, že samo opazovanje vaše plovbe in ostalih plovil bi ti lahko dalo občutek, kaj potrebuješ za svoj načrt ....... malo čudno vse skupaj :? .......... brez zamere, ampak takemu morjeplovcu, ki ne zna opazovati (vreme,obala,morje,...), pa ne bi pustil, da me vozi

Ja odgovor z strani starše je bil, da oni se na motorna plovila ne spoznajo in mi niso v nobeno pomoč...Ko smo pa jadrali pa veliko vidiš vendar je tko kot v življenju ko te nekaj zanima, se pa nobenmu neda razlagat.
Fisherman mi je pa ušeč ker ima veliko plastike kamor lahko namestiš zvočnike, tako da je malo bolj adrenalinsko vse skupaj :)

Pa da nebo spet kdo rekel "a hočeš diskoteko na čolnu" :D :D :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 09, 2010 23:51

driskoteko, ti bodo itak kup pokradl bratje hrvatje :lol:
Dreamone
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Dreamone » Po Avg 09, 2010 23:51

Tex napisal/-a:Če ni župce ni brzine...

Vem vem :D , ampak mogoče sem malo pretiraval okoli milj/uro, maksimalno bi recimo tja do 100ks, to se recimo da še kukr tok tankat :D
Samo me tok skrbi da bo motor crknil ali pa da se bom prevrnil, če ga bom kej preveč sral :roll:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 09, 2010 23:53

probaj testiraj, na napakah se učimo :cry:

grem spat, lahko noč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov