Volvo Penta D4 210KM

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 25, 2011 22:17

Hja, ta hiba ni samo na D4, temveč na VSEH Volvo Penta nogah DPH. Tistega inženirja, ki je naredil prve te noge, bi obesil za jajca!!! Sorry izrazu, vendar tako pač je.

Problem ni v batnicah cilindra, ki so mimogrede vedno iz Inoxa... Problem je, da se na batnici nabere umazanija, školje, vodni kamen, ko barka stoji in ko ti naslednjič barko uporabiš, že pri prvem zasuku volana vso to OSTRO NESNAGO potisneš na semering, ki kaj kmalu odpove poslušnost in začne spuščati olje... Rešitve ni, saj je vsaj ena batnica vedno zunaj. Priporočam zasuk volana vedno v skrajno levo ali desno lego... Tako boš menjaval vedno samo en cilinder... :wink:

Je pa rešitev prišla čez nekaj let in so na batnice navlekli gumijasti meh (manšeto, dokolenko), kot jo recimo poznamo na nekaterih cross motorjih. Celo Tomosov ATX je imel to enostavno rešitev... :D S tem se zadeva precej izboljša, saj po batnici ne rastejo več školjke...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jan 26, 2011 07:33

Je pa še rešitev skok v morje pred izplutjem. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jan 26, 2011 08:29

Rešitev je tudi Bogadi iz Maribora, obnovijo cilinder in namontirajo dodatno posnemalno tesnilo iz tršega materiala. Tako so namreč meni naredili na trim cilindrih. (pa ne za mojo Bavario da ne bo pomote :wink:)
lpg
jmarkoja
Naddesetnik
Kraj: ljubljana

guma če batnice volvo penta-zaščita

OdgovorNapisal/-a jmarkoja » Sr Jan 26, 2011 12:42

rečeno mi je bilo včeraj da moram obvezno dati gumijaste zaščite čez te batnice original od volvo penta( od 2008-2009 jih vgrajujejo serijsko na cilindre z nekimi utori).

Rabim kodo teh novih cilindrov in teh gumic za zaščito batnice. Mogoče vemo kdo prodaja to v sloveniji-kontakt??
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jan 26, 2011 13:53

http://www.marinepartseurope.com/en/volvo-penta-explodedview-7744790-64-35804.aspx
Pa še smešno poceni je tole 13 eur za dve gumici. Bo poštnina dražja. :wink:
lpg
gs nautica
Kontraadmiral
Kraj: GROSUPLJE-KRK

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Sr Jan 26, 2011 19:35

ali imajo to napako vse DP noge od volvo pente?
Mirno morje.
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Sr Jan 26, 2011 20:52

gor daš manšete zobate letve za 2 evra pa je isto :wink:
Lp CC
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 27, 2011 21:58

gs nautica napisal/-a:ali imajo to napako vse DP noge od volvo pente?

Nimajo vse noge od Volvo Pente probleme, saj jih je večina narejenih klasično z mehaskim krmiljenjem smeri preko vzvoda, ki je precej podobno tistim, ki jih vidite na nogah Mercruiser, Yamaha in Yanmar.

Volvo Penta je naredil korak naprej pri nogah DP-H (samo na D4 in D6 diesel motorjih), kjer so krmiljenje rešili preko hidravlike. Zadeva je odlična, vendar pa ni nihče mislil na obraščanje batnic... Če so na cilindrih manšete, potem ni težav.

LP
jmarkoja
Naddesetnik

obnavljanje cilindov za pete volvo penta

OdgovorNapisal/-a jmarkoja » Po Jan 31, 2011 22:02

ali morda kdo ve kje se najbolje obnovi cilindre za volvo penta D4-260 pete, in da bi mi semering ojačali ali naredili močnejši, da nebi školjke na batnicah takoj uničile cilindre??

thks.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jan 31, 2011 23:37

Sedem postov više sem ti napisal. :wink:
lpg
jmarkoja
Naddesetnik

antifouling in čiščenje pet in propelerjev

OdgovorNapisal/-a jmarkoja » To Feb 01, 2011 18:44

zdravo,

kaj mi svetujete za čiščenje pet in propelerjev(s čim?) neka kislina...

antifouling bi imel bel in me zanima kateri je najboljši za mojo barko ( imel bi definitivno bele barve namaz)?

koliko se priporoča namazov da je u nulo in če se pete in propelerje tudi namaže s čim??
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 01, 2011 23:25

bel namaz lahk kupiš u merkatorju...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 01, 2011 23:48

Samo ne sme pisati z začimbami na njem... so notri pike...
:) :)
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Sr Feb 02, 2011 08:43

Jamarkoja, če bi uporabil ikono išči bi že vedel, ker je bilo že vse napisano.
Za pete in prope uporabi solno kislino, ki jo lahko dobiš v vsaki lekarni ali trgovini z barvami.Kupi par litrov in čopič na dolgem ročaju in tackaj po peti.pod peto podstavi plastično posodo, da ti kislina ne bo šla v nič v zemljo. Takoj se bo začelo peniti,ker bo kislina topila apnenec.Nič se bat za pete, ker jim ne bo nič. Ko končaš speri vse skupaj z curkom vode .
Ker predvidevam, da imaš gliserski tip barke obvezno uporabi trdi tip premaza( ne namaza- zato sta te ona dva hudobca tudi poslala v Mercator). Treba bo premazati 2x+ mogoče še tretjič na vodni liniji.Proizvajalci so različni in vsi naj bi bili dobri,najboljši pa nobeden.
Sam uporabljam Hempel in sem zadovoljen
Pete so druga zgodba.
Če hočeš, da bo tako kot je treba, jih je potrebno najprej dobro očistiti, nato malo potegniti z razkavcem in razmastiti(narimer z acetonom).Nato se nanese primer in potem še antifouling za pete.Če hočeš, da bo zaščita dosegla vse dele je obvezno treba nanašati z kompresorjem in pištolo za brizganje.Najbolje ,da se za ta del posla dogovoriš z nekom, ki to dela v marini.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov