NE VRŽE TAKOJ V POGON

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

User
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a User » Pe Avg 12, 2011 11:33

Cena konusa v Sloveniji znaša 471,00 EUR z DDV.
mattey
Praporščak
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a mattey » So Avg 13, 2011 14:26

Mehanik je tudi nedavno nazaj potrdil, da gre najverjetneje za konus.
Je ta konus primeren za sx nogo ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Volvo-Pe ... iesQ5fGear

hvala

Lp
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Avg 15, 2011 22:15

Uhhhh malo prehitro sklepate da gre za konus... Vsaj glede na dane informacije... Možno sicer je, ampak najprej je potrebno eliminirati ostale možnosti... Vsaj po moje no ;)

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
blackscorpio
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a blackscorpio » Po Sep 12, 2011 15:30

Mislim da okoli konusa nimate kaj razmišljat.Napaka je v zajli 100%.(iz 15let izkušenj).
Odklopi zajlo od zadaj (samo ena razcepka) pa z roko probaj pa boš videl da vse deluje ok.
Rešitev -zatič ki pride na menjalnik oz je privijačen na zajlo obrni v smeri urinega kazalca za kaki obrat pa bo zadeva verjetno že delovala .
Naslednje leto pa menjat zajlo ali pa to dobro razmigat ker mora biti zelo na rahlo da zadeva na sx peti deluje lepo.
Lp
mattey
Praporščak
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a mattey » Sr Sep 14, 2011 08:57

@blackscorpio: Zajlo smo odklopili in ročno poskusili dati v pogon... enako ni hotelo dati v prestavo. Zajla drugač lepo drsi. Mislim, da ni problem v zajli.

Lp
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Sr Sep 14, 2011 16:32

Če noče vrečt v brzino ko ročno prestaviš vzvod še imaš samo 2 možnosti: nepravilno olje in mehanska napaka v pogonu. Napisal si da je olje v peti PRAVO. Kaj to pomeni PRAVO? Znamka, gradacija,... ? Iz izkušenj vem, da olje ki paše v mercruiser lahko povzroča probleme z Volvotom (quicksilver gearlube)! V volvotovo nogo sodi volvo olje ali pa (to delam jaz) hipoidno olje gradacije 75w90 (sintetika)... Če je olje res pravo, potem bo na žalost res čas podirat nogo...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Sep 15, 2011 14:16

Naj še jaz napišem svojo izkušnjo. Imam sicer manjši 7 konjski motor na jadrnici. In sem imel podoben problem. Ne vem kako je ta motor in menjalnik narejen ampak pri meni je bil problem v številu minimalnih obratov motorja...

Menjalnik pri meni je narejen na vztrajnik in ko prestaviš v prestavo mora imeti motor dovolj minimalnih vrtljajev, da menjalnik prime. V nasprotnem primeru mi menjalnik prime šele ko dodaš dovolj gasa... Ravno tako gre zelo težko iz prestave če je malenkost preveč obratov...

Rešitev je bila v nastavitvi minimalnega gasa motorja (štantgas). Sem pa takrat študiral vse živo pa sem potem na spletu našel rešitev mojega problema (drugače pa je vzrok lahko še v neustreznem olju ali pa zajla)

Tole sem napisla samo tako za info če bo kdo imel podobne probleme.

lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov