Motorna plovila Bavaria
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Še to, tista 33-ka v Izoli je moja. Platformo ki so jo montirali nisem vzel, ker je bila preozka in zame ne funkcionalna. Delajo novo, širšo in večjo, ter zame funkcionalno. Nanjo sem želel dati jet boat 280 cm, 85 HP in s težo 150 kg. Cene je visoka a bi ga vzel, lahko pa test prebereš v zadnjem navigatorju, zato me to več ne zanima.
Upam, da barko prevzamem pred prvim majem, čeprav so mi jo obljubili malo prej.
LP
Upam, da barko prevzamem pred prvim majem, čeprav so mi jo obljubili malo prej.
LP
Pozdravljeni
Tudi jaz sem prvomajske praznike preživel na barki in bilo je super. Ko sem prebiral Novularijevo zgodbico o težavah z novim Chaparalom sem se odločil da tudi jaz malo pošimfam odzivnost raznih serviserjev po Jadranu. Za razliko od Novularija sem jaz imel oziroma še imam manjšo težavico z puščanjem hidravličnega olja na krmilnem mehanizmu(volvo penta). Ni še panike, par kapljic na dan, vendar ker je plovilo v garanciji sem se odločil zadevo poštimati. Devet dni sem prosil kao uradnega serviserja da bi prišel na barko "uočiti napako" in nič. Očitno smo premajhne ribice oziroma nas pri takih garancijskih popravilih ne morejo "oropati" in jim očitno ne dišijo. Upam da mi bo uspelo zadevo popraviti do konca garancijskega roka, se pravi do konca leta. Upanje umre zadnje.
lpg
Tudi jaz sem prvomajske praznike preživel na barki in bilo je super. Ko sem prebiral Novularijevo zgodbico o težavah z novim Chaparalom sem se odločil da tudi jaz malo pošimfam odzivnost raznih serviserjev po Jadranu. Za razliko od Novularija sem jaz imel oziroma še imam manjšo težavico z puščanjem hidravličnega olja na krmilnem mehanizmu(volvo penta). Ni še panike, par kapljic na dan, vendar ker je plovilo v garanciji sem se odločil zadevo poštimati. Devet dni sem prosil kao uradnega serviserja da bi prišel na barko "uočiti napako" in nič. Očitno smo premajhne ribice oziroma nas pri takih garancijskih popravilih ne morejo "oropati" in jim očitno ne dišijo. Upam da mi bo uspelo zadevo popraviti do konca garancijskega roka, se pravi do konca leta. Upanje umre zadnje.
lpg
https://medisken.si
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Nova barka nove sitnosti. Tudi sam imam malo trežavo in na srečo ne z oljem. Meni pa na enem motorju D3 190 Volvo penta spušča antifriz. Prvič sem ga nalil in drugič spet, danes pa je bil spet pod minimumom. Poklical sem serviserja pa nima časa, je pa povedal, da je to verjetno zaradi bojlerja, ker je vezan ta motor na njega. Če povem po resnici, nimam pojma. Pa rekel mi je še, naj ga več ne dolivam, temveč naj ga pogledam, če to drži. Jutri ali v torek peljem barko iz Internautice nazaj v Poreč, pa bom videl ali drži.
Pozdravljen Novinec
Torej sem jaz na Internavtiki hodil po tvoji 33tici. Res ta prava platforma, mi je bila takoj všeč. Sicer pa bi ti jaz svetoval da pred izplutjem prosiš Jadrana da ti pošlje za pet minut Davorja in ti pogleda pod pokrov, ni serviser ampak ti garantiram da ve več o Bavarijah kot vsi serviserji skupaj.
lpg
Torej sem jaz na Internavtiki hodil po tvoji 33tici. Res ta prava platforma, mi je bila takoj všeč. Sicer pa bi ti jaz svetoval da pred izplutjem prosiš Jadrana da ti pošlje za pet minut Davorja in ti pogleda pod pokrov, ni serviser ampak ti garantiram da ve več o Bavarijah kot vsi serviserji skupaj.
lpg
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Sem danes rekel Davorju za to, pa je rekel le: Moguče je, ja moguče je prav bojler. To je to, pa še nekatere stvari na elektriki in lučeh, pa nima človek časa, čeprav je ta človek res dober in zlata vreden. Bom že uredil, kajti v nemar pa ne bom pustil. Danes so se z njo tudi vozili in ker me ni bilo zraven so jo imeli en čas "do konca", kar pa za barko z osmimi urami res ni v redu. Upam, da bo vse OK. Hvala za pohvalo Gregor, res so se potrudili.
Pozdravljeni morjeplovci, vidim da sem pretekli teden zamudil kar nekaj "težkih" debat in moram reči da mi ni nič žal, jaz nisem za prepiranje. Sem se pa imel odlično na morju, že kar malo kičasto je bilo vse skupaj, vreme, morje, družba. Komaj čakam 12.7. ko vse skupaj ponovim. V Zadru sem napravil tudi pri servis na 25 ur (volvo 5,7gxi) in so me obrili ko norca. Za 15.minutni dvig in zamenjavo olja v peti in motorju, menjavo filtrov in 2 cinkov sem plačal 800 eur. Pod garancijo pa so mi zamenjali hidravlični cilinder volana ki je malce puščal. Na splošno sem s svojo Bavario zelo zadovoljen, saj nimam nobenih težav, zaenkrat bom kar trikrat potrkal na les. Moram tudi reči da ko poslušam zgodbe o težavah z novimi plovili in predvsem arogantnimi prodajalci, sem prav srečen da sem se odločil za Bavario. Upam da mi bo služila še naprej.
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Enako se pridružujem Gregorju.n. Svojo 33 HT sem res sprobal v pravem pomenu in bi po devetih dneh križarjenja, narejenih 268 Nm, oz. 18,5 urah vožnje in zanemarljivi porabi goriva, lahko rečem, da je OK.
V zakup moram vzeti kvaliteto in udobje, ter odšteti ceno.... ostane mi ono drugo....... Za malo denarja veliko glasbe, kar nudi tržišče.
Vozil sem se čez Kvarner po morju dobre 4 in se od straha nisem upal obrniti nazaj, ker sem se bal, da bi mi valovi pri obračanju obrnili barko, zalivalo mi je kokpit, da sem imel še strop Hard topa slan (naslednja barka bo z zadnjimi vrati), pa je zdržala in ni pokala, ni se valjala in lepo je plavala med in na valovih. Barka je zelo vodljiva in se obnaša zelo dobro. Plovne lastnosti so res presenetljive. Tudi ko sem prišel v mirni medulinski zaliv in vse pregledal, ni bilo pomanjkljivosti.
Malo je res motoča debeljina trupa, ki se mi zdi verjetno pretanka, čeprav mislim, da je bolj krivi glisersko dno, oz. robovi na trupu, ker se tam zaletavajo vali in ti ponoči "ropotajo". Spal sem na sidru, boji in enkrat tudi v marini. Dva hladilnika, bojler, pumpe za vodo, luči in ostali drobni potrošniki, pa sem zdržal lepo tri dni na bojah in sidru. Pomanjkljivost je le 120 litrski rezervoar vode.
V zakup moram vzeti kvaliteto in udobje, ter odšteti ceno.... ostane mi ono drugo....... Za malo denarja veliko glasbe, kar nudi tržišče.
Vozil sem se čez Kvarner po morju dobre 4 in se od straha nisem upal obrniti nazaj, ker sem se bal, da bi mi valovi pri obračanju obrnili barko, zalivalo mi je kokpit, da sem imel še strop Hard topa slan (naslednja barka bo z zadnjimi vrati), pa je zdržala in ni pokala, ni se valjala in lepo je plavala med in na valovih. Barka je zelo vodljiva in se obnaša zelo dobro. Plovne lastnosti so res presenetljive. Tudi ko sem prišel v mirni medulinski zaliv in vse pregledal, ni bilo pomanjkljivosti.
Malo je res motoča debeljina trupa, ki se mi zdi verjetno pretanka, čeprav mislim, da je bolj krivi glisersko dno, oz. robovi na trupu, ker se tam zaletavajo vali in ti ponoči "ropotajo". Spal sem na sidru, boji in enkrat tudi v marini. Dva hladilnika, bojler, pumpe za vodo, luči in ostali drobni potrošniki, pa sem zdržal lepo tri dni na bojah in sidru. Pomanjkljivost je le 120 litrski rezervoar vode.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
BAVARIA V AKCIJI
p.s.:na zadnji slikci je na krmi zastavica Morjeplovca, itak
Nazadnje spremenil gregor.n, dne To Okt 28, 2008 19:02, skupaj popravljeno 3 krat.
Evo konec sezone in kot sem obljubil sledi poročilo o Bavarii 27sport. Prevozil sem v bistvu cel hrvaški Jadran (Izola-Pag-Vis-Mljet-skrajne destinacije) približno 90 ur in nekaj čez 3000l goriva, povprečna poraba znaša 37l/h. Resnejših težav z barko nisem imel. Motor je deloval brezhibno. Vedno nas je varno pripeljala na cilj tudi po zelo "grdem morju"(čeprav sem imel sidro privezano z zajlo se mi je zrahljalo in padlo iz vodil ter malo popraskalo trup). Crknil mi je en flap (QL-Volvo Penta) in pa motor mi je popil, kar nekaj olja. Na servisu so rekli da je to normalno za V8 motor, naj jim verjamem? Hemplov antifauling odlično opravlja svojo vlogo. Klima deluje odlično, sedaj sem jo uporabljal tudi za gretje; greje presenetljivo dobro.
Na splošno sem zadovoljen in se že veselim nove sezone, kar pa ne pomeni da ne grem več na morje, poskušam vsaj enkrat mesečno. Barko imam namreč v vodi celo leto in jo hodim malo "sprehajat". Zaprem cerade pa gas. Prilagam tudi nekaj slikc zgoraj!
lpg
Na splošno sem zadovoljen in se že veselim nove sezone, kar pa ne pomeni da ne grem več na morje, poskušam vsaj enkrat mesečno. Barko imam namreč v vodi celo leto in jo hodim malo "sprehajat". Zaprem cerade pa gas. Prilagam tudi nekaj slikc zgoraj!
lpg
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Gregor.n., lepo si ga vozil skozi vse leto. Žal mi je, da se nisva srečala, kljub temu, da sva se večkrat menila in da sva dejansko bila eden poleg drugega v krajši razdalji. Je pač tako. Morje je široko in veliko.
Tudi sam sem z Bavario res zadovoljen. V zadnji številki revije Navigator je pri prednosti Bavarie navedeno, DA IMA dobre plovne lastnosti, dobro izkoriščeno notranjost,... Kot slabosti pa omenjajo površno izdelavo. Ja res, sploh kitanje stikov in ostalo. Kot sem že zgoraj navedel. Za takšno ceno smo dobili ogromno. Ali kot je Admin dejal: Težko človek verjame, da se za to ceno dobijo metri in še dva dizla po vrhu. Pa je tako. Torej v zakup jemlješ kvaliteto in kvantiteto povezano s količino finančnih sredstev.
Veliko prevoženih milj v užitku, ki ti ga plovilo nudi, ti želim in seveda mirno morje. (naročil sem ti lepo vreme in mirno morje za naslednji dopust, kajti vem, da tega letos nisi imel v izobilju - mam veze!!!)
Tudi sam sem z Bavario res zadovoljen. V zadnji številki revije Navigator je pri prednosti Bavarie navedeno, DA IMA dobre plovne lastnosti, dobro izkoriščeno notranjost,... Kot slabosti pa omenjajo površno izdelavo. Ja res, sploh kitanje stikov in ostalo. Kot sem že zgoraj navedel. Za takšno ceno smo dobili ogromno. Ali kot je Admin dejal: Težko človek verjame, da se za to ceno dobijo metri in še dva dizla po vrhu. Pa je tako. Torej v zakup jemlješ kvaliteto in kvantiteto povezano s količino finančnih sredstev.
Veliko prevoženih milj v užitku, ki ti ga plovilo nudi, ti želim in seveda mirno morje. (naročil sem ti lepo vreme in mirno morje za naslednji dopust, kajti vem, da tega letos nisi imel v izobilju - mam veze!!!)
Servis in recesija
Pozdravljeni,
da nisem odpiral nove teme bom kar tule napisal nekaj podrobnosti o drugem servisu na motorju volvo penta 5,7gxi, na 100ur. Spet so me obrili ko norca, očitno tole recesijo na hrvaškem jemljejo čisto po svoje, kot večino stvari. In sicer sem za dvig barke (9m) plačal 250 eur, za servis pa 900. Od tega cca 200eur za delo, ostalo pa material. Menjali so mi olje v motorju(5l), peti(2,5l), filter olja, filter goriva 2kom, 2 cinka in impeler. OK navtika je luksus ampak tole se mi zdi pa mal preveč, jaz moram skoraj cel mesec v službo hodit za ta denar, tile sosedje te pa v eni uri opalijo mrtvo ladno za skor jurja. Tolažim se le s tem da je bilo zadnjič, konec leta mi namreč poteče garancija in potem bom jaz kar sam sebi zaračunal takle "servis".
lpg
da nisem odpiral nove teme bom kar tule napisal nekaj podrobnosti o drugem servisu na motorju volvo penta 5,7gxi, na 100ur. Spet so me obrili ko norca, očitno tole recesijo na hrvaškem jemljejo čisto po svoje, kot večino stvari. In sicer sem za dvig barke (9m) plačal 250 eur, za servis pa 900. Od tega cca 200eur za delo, ostalo pa material. Menjali so mi olje v motorju(5l), peti(2,5l), filter olja, filter goriva 2kom, 2 cinka in impeler. OK navtika je luksus ampak tole se mi zdi pa mal preveč, jaz moram skoraj cel mesec v službo hodit za ta denar, tile sosedje te pa v eni uri opalijo mrtvo ladno za skor jurja. Tolažim se le s tem da je bilo zadnjič, konec leta mi namreč poteče garancija in potem bom jaz kar sam sebi zaračunal takle "servis".
lpg
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
No ja, približno primerljiva zadeva z mano, ko sem delal na svoji Bavarii servis na 100 ur. Dvig in spust, menjava olja in filtrov na dveh diesel motorjih in menjava olja na dveh petah,... vse skupaj 1.300 Eur. Delal pa je servis Fereli v Červarju. S tem, da so oni prišli v marino po barko in jo oni pripeljali nazaj. Nisem imel obveznosti s servisom.
So mi pa čez zimo popravili levi motor, tako da mi ne požira več antifriza. Enako kot na servisu;... prišli zadevo garancijsko popravili, ter pripeljali nazaj. Le očistiti čolna ne znajo. Vendar to vzameš v zakup.
LP
.
So mi pa čez zimo popravili levi motor, tako da mi ne požira več antifriza. Enako kot na servisu;... prišli zadevo garancijsko popravili, ter pripeljali nazaj. Le očistiti čolna ne znajo. Vendar to vzameš v zakup.
LP
.
Alfabeta, ja v marini Ivica majstor, ampak so kao vse cene določene od Volvo penta ker je še garancija. Saj nimam kaj, delo je bilo opravljeno zelo korektno, samo cene so pa zgodba zase. Sem malo pobrskal po netu (marinepartseurope.com) in so na cene materiala "pribili" kar precej. Ampak kao ne smeš prinesti svoj material dokler je garancija. Sicer pa tole tebe še vse čaka. Ti kar pomnoži znesek z dva za tvojo barko.
Lansko leto so me pa še bolj nategnili na servisu v Zadru, ko so mi nalili neustrezno (beri mineralno) olje,.....plačal pa...OK sem že pozabu. Brivci 1A.
Novinec, ja ti si dal tolk za servis DVEH motorjev.
Kaj čmo, kar je je, upam samo da bom imel mir za to sezono.
lpg
Lansko leto so me pa še bolj nategnili na servisu v Zadru, ko so mi nalili neustrezno (beri mineralno) olje,.....plačal pa...OK sem že pozabu. Brivci 1A.
Novinec, ja ti si dal tolk za servis DVEH motorjev.
Kaj čmo, kar je je, upam samo da bom imel mir za to sezono.
lpg
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov