Razlika med mercruiser 4,3 LX in Yamaha 115Ks

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » To Feb 28, 2012 18:21

@goahead kje pa imaš privezano raketo?

@acvnuk koliko goriva si porabil npr. od Červarja do Novega Grada in koliko časa ti je taka pot pobrala?
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » To Feb 28, 2012 18:55

Čado nimam pojma koliko litrov in decilitrov bencina sem porabil do novigrada, niti nisem nikoli tako natančno spremljal. Koliko časa, hja ne vem ti rečt natančno, 5-10min, hitro v glavnem.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Feb 28, 2012 19:00

acvnuk napisal/-a:Čado nimam pojma koliko litrov in decilitrov bencina sem porabil do novigrada, niti nisem nikoli tako natančno spremljal. Koliko časa, hja ne vem ti rečt natančno, 5-10min, hitro v glavnem.

Kje si pa nočil med potjo? Kako si izračunal avtonomijo tvojega plovila za tako dolgo pot? Ali si imel na poti težave z vremenom? Vsekakor pa pričakujemo potopis in reportažo iz te plovbe.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
cado1990
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a cado1990 » To Feb 28, 2012 20:29

@kr_en hvala za spodbudne misli! Vprašal sem, ker je to pač približno najmanjša povprečna razdalja, katero človek naredi, ko gre iz kampa se kopat po okoliških destinacijah in me zato zanima...

@acvnuk hvala za POTRPLJENJE na glupa vprašanja.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 28, 2012 21:15

A vaš kamp ni ob morju?
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
cado1990
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a cado1990 » To Feb 28, 2012 21:54

mamaMicka napisal/-a:A vaš kamp ni ob morju?

Jeje, samo sej veš kako je, ko se 1x usedeš na čoln, potem gotovo narediš kar lep kos poti, nikoli se ne greš kopat na sosednjo plažo..... Tudi lovit ribe ne greš ponavadi ravno ob kampovski plavajoči ogradi!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 28, 2012 22:17

Glede ribolova se strinjam, da greš tja, kjer so ribe, da bi pa šel nekam "na plažo k morju"?

No, saj vem kaj si želel povedati, samo razumel pa tega verjetno ne bom nikoli. Iz nasega kampa sta bila 2 modela, skoraj vsak dan so sli tisto miljo na Marka na kopanje... A plaže v kampu je toliko, da lahko ležiš počez... :D
Mene so "babe" naf... samo 1x, da smo sli na "kopanje", s tem nas dobijo v past, da zraven visimo vse tiste ure.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
cado1990
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a cado1990 » To Feb 28, 2012 23:00

mamaMicka napisal/-a:Glede ribolova se strinjam, da greš tja, kjer so ribe, da bi pa šel nekam "na plažo k morju"?

No, saj vem kaj si želel povedati, samo razumel pa tega verjetno ne bom nikoli. Iz nasega kampa sta bila 2 modela, skoraj vsak dan so sli tisto miljo na Marka na kopanje... A plaže v kampu je toliko, da lahko ležiš počez... :D
Mene so "babe" naf... samo 1x, da smo sli na "kopanje", s tem nas dobijo v past, da zraven visimo vse tiste ure.

Ja, sej to je res, samo naš kamp pa včasih nima prostora, da se uležeš in še če si ljubitelj bolj samotnih krajev. Drugače sem tudi jaz najraje v kampu blizu HLADILNIKA, da lahko vedno skočim po mrzlo pivo. Veš hodimo v Bunculuko, ker je kamp majhne kapacitete in posledično nima veliko lastne plaže. Je pa res, da je zato čoln, da med tem ko babe "razmišljajo" svoje "bedarije" med sabo na plaži ti lahko na mrtvo PANULIRAŠ s pomožnim motorjem;)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 28, 2012 23:03

cado1990 napisal/-a:Je pa res, da je zato čoln, da med tem ko babe "razmišljajo" svoje "bedarije" med sabo na plaži ti lahko na mrtvo PANULIRAŠ s pomožnim motorjem;)

In ravno, ko se začne dogajati okoli laksa bi šle pa domov! :D
cado1990
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a cado1990 » To Feb 28, 2012 23:15

mamaMicka napisal/-a:
cado1990 napisal/-a:Je pa res, da je zato čoln, da med tem ko babe "razmišljajo" svoje "bedarije" med sabo na plaži ti lahko na mrtvo PANULIRAŠ s pomožnim motorjem;)

In ravno, ko se začne dogajati okoli laksa bi šle pa domov! :D

Aaaaa veš, takrat jaz rečem:" Pikice, zdej bomo pa še malo počakali!" in potem je vsake 41,7sek. vprašanje:" A BO ŽE KAJ?"
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Feb 29, 2012 18:30

čado, mate pa lepe plaže tam okoli. Imate čolne vezane v kampu? Ob burji je najbrž precej pestro.
mirno morje
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Feb 29, 2012 21:09

Borut napisal/-a:.morda kdo več o samih preizkusih na vodi!Kako to poteka?
Verjetno se ne da kaj bistvenega ugotoviti,če se naredi ena 1/2 urna vožnja,pa še plovilo ni tvoje,da bi ga malo skuril!
Po vožnji bi verjetno bilo potrebno pregledati motor in peto,temperaturo,vdor vode in še kaj,da se ugotovijo napake!
Je to sploh izvedljivo,da lahko rečeš-plovilo je ok?

Lp.

Najprej ga vžgeš in pustiš, da teče 10 minut pod minimalnim plinom, brez dodajanja plina. Kontrolni curek mora biti stabilen in mlačen. Če se pri tem ne javi temperaturni alarm ali ne začne pihati para pri kontrolnem curku, termostat dela v redu, impeler pa tudi. Nato odpluješ in ga 10 minut goniš na polno, velja isto kot zgoraj.
Dvigneš motor in malo odviješ spodnji vijak na peti, če je tam mleko namesto olja, ne moreš prav dobro vedeti, kakšno je stanje zobnikov in ležajev na peti, dokler je ne razdreš.
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 29, 2012 21:12

Ni nujno, da je curek topel. Honda ima vedno mrzlega, ker gre ven predno gre v motor...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Feb 29, 2012 21:14

mamaMicka napisal/-a:Ni nujno, da je curek topel. Honda ima vedno mrzlega, ker gre ven predno gre v motor...

:shock: :shock: :shock:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 29, 2012 21:16

tik predno pride voda v motorni blok je speljan kontrolni curek, torej na dovodu do motorja in ne na odvodu iz motorja. Ne znam drugače povedati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov