Mnenje Salpa 32.5

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Apr 17, 2012 20:28

Matejc napisal/-a:Fantje zeleni delajo!!!

Zato so čevlji in bicikel od mehankarja pred barko samo ko pride na pivo!!!

Lej ga, še enga, k se tolaž... :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Apr 17, 2012 22:49

Jah enim ostane tolažba k drugi šraufajo :twisted: :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
borut.ccc
Desetnik

salpa 32,5

OdgovorNapisal/-a borut.ccc » Po Jan 07, 2013 12:48

Hvale vsem za vaša mnenja.
Plovilo smo kupili in bili to leto zelo zadovolji, majhna poraba, izvrstna plovnost, dobra razporeditev prostorov..,. Malo sem se bal le zaradi motorjev, toda zaenkrat ne vidim potrebe po močnejših.
Če ima še kdo kakšno mnenje ga bom zelo vesel.

Srečno 2013
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Jan 07, 2013 22:32

Čestitke ! Naj vam služi !
Samo zakaj je tako dolgo trajalo? 9 mesecev !
borut.ccc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a borut.ccc » To Dec 10, 2013 11:20

Po začetnem veselju pa imam že nekaj problemov, ampak z dobro voljo se vse reši. Trenutno imam probleme z izglisiranjem, ker mi obrati pridejo do 2.880-3.000 pa zpet padejo in tako nekaj časa dokler ne izglisira, potem je ok. problem pa zopet nastane ko spustiš motorje počasi na 1.000-1.500 obratov, takrat pa se začne iz izpuhov valiti črni dim voda pa se obarva rjavo (mogoče zaradi dima), tako da bo potrebno to rešiti do pomladi. nekateri pravijo da je nekaj narobe z senzorjem, drugi z magneti, tretji da lhako pride do teh težav zaradi starih jermenov, kdo bi vedel.
če ima kdo kakšne izkušnje bi bil zelo vesel če bi le te delil z mano.

Vsem želim lepe praznike.

lp

BP
vlaroj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a vlaroj » To Dec 10, 2013 15:47

Borut,kako je kaj z seperatorji, filtri goriva , turbinami, gorivom/voda/ šobami in ne nazadnje z visokotlačno črpalko. Tukaj je lahko marsikaj,
poglej filter zraka in sam dovod zraka, če ga je dovolj. Lahko je pa res samo senzor, ki skrbi za pravilno delovanje motorja.Poišči nekoga, ki ima računalnik za diagnostiko motorja.
L.p. Pa vsem lepe praznike!
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Dec 10, 2013 16:23

borut.ccc napisal/-a:nekateri pravijo da je nekaj narobe z senzorjem, drugi z magneti, tretji da lhako pride do teh težav zaradi starih jermenov, kdo bi vedel.
BP

Živjo Borut,

nekaj smo o tem že začeli tukaj:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=12978

Od takrat sva že govorila z Mitjem, ki sem mu pokazal video svojih motorjev med pospeševanjem in prebrskal sem nekaj tujih forumov, kjer kar nekaj uporabnikov opisuje enake težave pri teh motorjih.
Pri večini se je izkazalo, da ni delal kompresor. Nekomu je spodrsaval jermen, ki žene (tudi) kompresor, zamenjal ga je in je bila težava vsaj za dve leti odpravljena. Drugi je prisegal na čiščenje kompresorja, ker se je potem lažje vrtel in ni bilo treba menjati jermena...

Bivši lastnik mojega čolna je dal na desnem motorju zamenjati električno sklopko kompresorja, ki vklaplja kompresor med pospeševanjem. Zdaj mi občasno nagaja levi. Morda je tudi tukaj slaba sklopka ali pač senzor, ki da signal sklopki, da vklaplja kompresor.

Eden mi je enkrat rekel, da mu je mehanik zvezal stikala na armaturo, s katerima je ročno vklapljal kompresorja, in od takrat tudi nima težav z izglisiranjem. Samo, ko ustavlja, pa se zadaj močno črno kadi :wink:

Spomladi bomo najprej pregledali senzorje, potem sklopko in potem, če bo treba, še kompresor. Kaj večjega menda ne bo.

Ali pa čolne kar v vrsto postaviva, da ne bo treba mehaniku dvakrat hodit delat :idea:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Dec 10, 2013 21:10

Ja bo nekaj vmes med kompresorjem in turbino.
Mojemu kolegu (volvo kad 43) je čez zimo zapikala turbina, posledično se ni vklopil kompresor, šlo je le do 2000 obratov in pa zadaj ogromen črn oblak. :wink:
https://medisken.si
borut.ccc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a borut.ccc » Če Dec 12, 2013 12:12

Ali mogoče kdo ve koliko stane ta senzor, oziroma senzorja, če ta ni skupen ?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov