borut.ccc napisal/-a:nekateri pravijo da je nekaj narobe z senzorjem, drugi z magneti, tretji da lhako pride do teh težav zaradi starih jermenov, kdo bi vedel.
BP
Živjo Borut,
nekaj smo o tem že začeli tukaj:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=12978
Od takrat sva že govorila z Mitjem, ki sem mu pokazal video svojih motorjev med pospeševanjem in prebrskal sem nekaj tujih forumov, kjer kar nekaj uporabnikov opisuje enake težave pri teh motorjih.
Pri večini se je izkazalo, da ni delal kompresor. Nekomu je spodrsaval jermen, ki žene (tudi) kompresor, zamenjal ga je in je bila težava vsaj za dve leti odpravljena. Drugi je prisegal na čiščenje kompresorja, ker se je potem lažje vrtel in ni bilo treba menjati jermena...
Bivši lastnik mojega čolna je dal na desnem motorju zamenjati električno sklopko kompresorja, ki vklaplja kompresor med pospeševanjem. Zdaj mi občasno nagaja levi. Morda je tudi tukaj slaba sklopka ali pač senzor, ki da signal sklopki, da vklaplja kompresor.
Eden mi je enkrat rekel, da mu je mehanik zvezal stikala na armaturo, s katerima je ročno vklapljal kompresorja, in od takrat tudi nima težav z izglisiranjem. Samo, ko ustavlja, pa se zadaj močno črno kadi
Spomladi bomo najprej pregledali senzorje, potem sklopko in potem, če bo treba, še kompresor. Kaj večjega menda ne bo.
Ali pa čolne kar v vrsto postaviva, da ne bo treba mehaniku dvakrat hodit delat