Pomoč pri nakupu fishermana cabin do 6m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Pomoč pri nakupu fishermana cabin do 6m
16 ventilov gor ali dol... Prava makina je tole:
https://youtu.be/fOVwvh-XNRs
Ful je treba na bencin pazit, mal pobožat in terat do daske. Seveda s pravim propom. Garancije 5 let. Ha.
Ful je treba na bencin pazit, mal pobožat in terat do daske. Seveda s pravim propom. Garancije 5 let. Ha.
Xilinx Vivado HLx trainee
-
toni8
NF... Selva Murena 996ccm 4cil. 16V je tudi 40/70 in je v resnici Yamaha z drugačno barvo in nalepko.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
toni8 napisal/-a:NF... Selva Murena 996ccm 4cil. 16V je tudi 40/70 in je v resnici Yamaha z drugačno barvo in nalepko.
Pisal sem o enakovredni Selvi 60/70, 8 ventilov, z Mercury60/70 8 ventilov.
Za Selvo 40/70 16 ventilov, pa je znano da je to Yamaha 70. Zato je tudi cena 1000€ višja.
Drugače pa naj ernesto nabavi kitajca 40/70 – Mercury, da bo imel pestre počitnice, z popravili motorja.
Mercury je tako kvaliteten kitajski motorček, da ga tudi glavni serviser za Mercury pri Jucci, noče imeti na svojem čolnu
Fantje samo pogovarjamo se če motor ni ok ga sogurno ne mislim vzet. Zanjimivo ker mi je kolega rekel daj je iz Italije dobil ponudbo za novega Mercurija 80 ki ga lahko odpre na 100 za 7000€ kaj je potem to tudi kitajc?
Od 75 konjev naprej so narejeni v WI USA.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
Daki
Erneesto, samo nasvet. Vedno se prvo kupi čoln, nato se obesi gor max. konjenico in boš zmagal.
Daki napisal/-a:
Yamaha 40/60 je 6200 eur, Yamaha 40/70 pa 7200 eur. Malo se pozanimaj še za cene montaže in cene servisov.
Oj #Daki a je tale Y 40/70 enaka Y 70? Ali je potrebno ob nakupu še kaj predelati, da da od sebe 70 KM?
Jo vidim kot idealno kombinacijo za mojo gumico NM 500. Obstoječa Y 50 je kar mal prešvoh.
Hvala.
2012-2015: Intex Excursion 3; 2016: Honwave 350 + Honda BF20; 2017-: Novomar NM500 + Yamaha F40Getl
-
Daki
Ja, to je čista 70 KM. Samo preveri se, če ima v zračnem čistilcu blokado, ki se jo odstrani (2 minuti dela brez stroškov).
Za 5 m gumico je to idealna kombinacija. Pa samo 10 kg ima več od 50 KM. Če imaš starejšo Y 50 na uplinjače je res malo podhranjeno, če ima pa že full injection, se jo pa lahko odpre na 60 KM.
Za 5 m gumico je to idealna kombinacija. Pa samo 10 kg ima več od 50 KM. Če imaš starejšo Y 50 na uplinjače je res malo podhranjeno, če ima pa že full injection, se jo pa lahko odpre na 60 KM.
kasaudio napisal/-a:16 ventilov gor ali dol... Prava makina je tole:
Kakšna je cena te nove 75ke?
Sem tudi o tem motorju že razmišljal...kdo zna realno povedat kaka je recimo poraba in drugi stroški na tem dvotaktnem proti recimo yamahi 80 s katero je najbrž po moči primerljiv ker je najbrž dosti lažji?
Za servisirat najbrž ni dosti če nimaš zanič goriva da inektorji pocrkajo?
Drag je ko pes... 8500€ pri Jurci. Montaža je v ceni vključena (pri meni je bila).
OBVEZEN JE KVALITETEN SEPARATOR IN PRAVI PROPELER. Če bo motor montiran na težjem čolnu, je serijski 13.25x17 PREHUD. Ta je še pri gumenjakih na meji.
Servis svečk, impelerja, olja v peti in cinkov je na 3 leta. Uradni serviser te bo za to opalil cca 400€, zaradi visokih cen delov. V zameno za to garancija ne bo izničena. Koliko to pri nas šteje oz. upošteva nebi vedel.
Če boš servis delal sam in dele naročil po netu (ni nek problem) boš prišel skozi za 40% cene serviserja.
Glede porabe in ostalih stvari sem tu precej napisal, (uporabi išči) ker se mi zaradi nekaterih aktualnih doktorjev (ki niso nikdar še od blizu videli zadeve o kateri pametujejo) ne da napisat niti stavka več.
OBVEZEN JE KVALITETEN SEPARATOR IN PRAVI PROPELER. Če bo motor montiran na težjem čolnu, je serijski 13.25x17 PREHUD. Ta je še pri gumenjakih na meji.
Servis svečk, impelerja, olja v peti in cinkov je na 3 leta. Uradni serviser te bo za to opalil cca 400€, zaradi visokih cen delov. V zameno za to garancija ne bo izničena. Koliko to pri nas šteje oz. upošteva nebi vedel.
Če boš servis delal sam in dele naročil po netu (ni nek problem) boš prišel skozi za 40% cene serviserja.
Glede porabe in ostalih stvari sem tu precej napisal, (uporabi išči) ker se mi zaradi nekaterih aktualnih doktorjev (ki niso nikdar še od blizu videli zadeve o kateri pametujejo) ne da napisat niti stavka več.
Xilinx Vivado HLx trainee
Sem malo po netu pogledu...naj bi bil to ful boljši stroj od vseh 4t...manjša poraba ,večji navor , ful manjše emisije....
Sem gledal primerjave z yamaho iste moči...kot noč pa dan, zdej ne vem ali je to prirejen test sl pa je to res tolk boljši motor.
Sam cena je pa res zasoljena glede na to da je bistveno bolj enostavno narejen motor z pol manj deli.
Me zanima kako se bodo obnesli novi izvenkrmni mercury disel....sem zasledil da prihajajo na trg.
Sem gledal primerjave z yamaho iste moči...kot noč pa dan, zdej ne vem ali je to prirejen test sl pa je to res tolk boljši motor.
Sam cena je pa res zasoljena glede na to da je bistveno bolj enostavno narejen motor z pol manj deli.
Me zanima kako se bodo obnesli novi izvenkrmni mercury disel....sem zasledil da prihajajo na trg.
kasaudio napisal/-a:ker se mi zaradi nekaterih aktualnih doktorjev (ki niso nikdar še od blizu videli zadeve o kateri pametujejo) ne da napisat niti stavka več.
A name slučajno cilaš s temle?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
erneesto napisal/-a:Sem malo po netu pogledu...naj bi bil to ful boljši stroj od vseh 4t...manjša poraba ,večji navor , ful manjše emisije....
kupiš v ITA in je mir, pa 30-40% ceneje kot pri nas, tudi Yamaha in Suzuki sta mnogo cenejša
mal pokukaj na http://www.subito.it , se odpelješ do Udin al pa Benetk in boš dobil za super ceno motor
tu je za Suzuki ostalo ko bom pri volji
https://www.subito.it/nautica/motore-su ... 191971.htm
Daki napisal/-a:erneesto napisal/-a:Mogoče kdo ve za koliko se da dobiti novo yamaho 40/60 in 40/70?
Yamaha 40/60 je 6200 eur, Yamaha 40/70 pa 7200 eur. Malo se pozanimaj še za cene montaže in cene servisov.
Kakšna je cena montaže yamahe če jo stranka kupi pri vas in kakšna če jo prinese sam ? Govorim o rangu do 80KM.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov