KRILCA za izvenkrmni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Jaz sem jih dal gor na mali Elanov T300 z motorjem 8KS (dvotaktni Mercury).
Prej sem se težko vozil sam, ker se je ob pospeševanju do zglisiranja tako povzpel, da sem se včasih bal, da mi bo pri motorju vodo zajel. Vedno sem rabil vsaj kakega mulca, da mi je spredaj kontrapezo držal...
Vem, motor je malo "premočen" oz "pretežek" za ta čolniček, ampak imam dovolj izkušenj z njim, da ju varno obvladujem...
Torej, sedaj zglisira hitreje in se občutno manj povzpne na krmo, zato jih bom definitivno pustil gor. Se mi pa zdi, da je čoln malo bolj občutljiv na premik palice, tako da je treba bolj pazit med vožnjo. Pa tudi končna je res verjetno malo manjša, ampak me to ne skrbi, ker imam dovolj rezerve moči.
Meni so krilca naredila točno to, kar sem pričakoval.
Plačal pa sem jih 19€ pri Yamaha - Delta Teamu; verzija do 50KM.
Prej sem se težko vozil sam, ker se je ob pospeševanju do zglisiranja tako povzpel, da sem se včasih bal, da mi bo pri motorju vodo zajel. Vedno sem rabil vsaj kakega mulca, da mi je spredaj kontrapezo držal...
Vem, motor je malo "premočen" oz "pretežek" za ta čolniček, ampak imam dovolj izkušenj z njim, da ju varno obvladujem...
Torej, sedaj zglisira hitreje in se občutno manj povzpne na krmo, zato jih bom definitivno pustil gor. Se mi pa zdi, da je čoln malo bolj občutljiv na premik palice, tako da je treba bolj pazit med vožnjo. Pa tudi končna je res verjetno malo manjša, ampak me to ne skrbi, ker imam dovolj rezerve moči.
Meni so krilca naredila točno to, kar sem pričakoval.
Plačal pa sem jih 19€ pri Yamaha - Delta Teamu; verzija do 50KM.
Fantocci
imaš kako sliko krilc ?
so podobna tem:
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=112
lp
imaš kako sliko krilc ?
so podobna tem:
lp
- p4pe
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj
Sem poslal povpraševanje na StingRay, katera krilca bi pasala na Yamaho 8HP motor, pa so odgovorili, da bi pasala edino verzija Classic Junior, pri kateri moram vrtati luknje. Tudi pri SESport krilcih je zgleda no drill varianta samo za motorje nad 25HP.
Ker mi je pa malo škoda vrtati luknje v nov motor (sploh, če potem slučajno ne bi bilo nič boljše, ali pa da bi bilo bohnedej še slabše), bom pa namesto krilc, raje vzel gajbo RedBull-a pa liter vodke na čoln.
:D:D
Ker mi je pa malo škoda vrtati luknje v nov motor (sploh, če potem slučajno ne bi bilo nič boljše, ali pa da bi bilo bohnedej še slabše), bom pa namesto krilc, raje vzel gajbo RedBull-a pa liter vodke na čoln.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
p4pe napisal/-a:Me pa še nekaj zanima. Če naj bi bila ta krilca toliko "superduper" in da naj bi kolikortoliko pomagala, zakaj že pri izdelavi motorja ne naredijo antikavitacijske plošče take oblike?![]()
Zato ker antikavitacijska plošča ni nobeno krmilo in ob pravilni namestitvi je v stiku z vodo le spodnja stran nad propelerjem.
Ta krilca so le izhod v sili zaradi sašalabajzane kombinacije pogona in plovila, ali specifičnih potreb uporabnika in posledično nekonvencionalne kombinacije plovila z pogonom.
Marsikdaj pomagajo čolnu, da lažje izglisira, ter ga umirjajo, ampak v zameno precej zmanjšajo končno hitrost, močno povečujejo porabo Izguba 3 vozlov pri končni hitrosti 35 vozlov je enako kot izguba približno 20 % moči.) in dodatno obremenjujejo spoj zrcalo-motor.
sem nabavil krilca do 50 km,
pa me zanima, če je pomembno :
ali so krilca spredaj bolj odprta ali zaprta ali morajo biti obe vzporedni ?
na slikah montaže je razvidno, da morajo zapirati prostor nad propelerjem.
imam pa taka krilca:
lp vsem
pa me zanima, če je pomembno :
ali so krilca spredaj bolj odprta ali zaprta ali morajo biti obe vzporedni ?
na slikah montaže je razvidno, da morajo zapirati prostor nad propelerjem.
imam pa taka krilca:
lp vsem
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta