Nakup plovila z notranjim motorjem ali izvenkrvnim motorjem?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Apr 28, 2017 11:27

morosito napisal/-a:Ure se nabijejo precej ko se vozi na 1500 obrate zato ne vem ce bi v takem primeru si kupil morda kak pomozni motor 5 ali kaj vec konjev.

Morosito, ravno to sem ti hotel predlagati. Malo za rezervo, malo pa, da ne nabijaš toliko ur na glavnem motorju.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Apr 28, 2017 21:13

.

Svoje sem povedal, tudi v zadnjem odgovoru me nisi prepričal.

Tak morjeplovec kot pišeš da si, z vsemi iz familje in sosedstva, ki vozite en čoln, bi nas moral učit, ne pa ....

Zame je zgodba najverjetneje zaključena, razen, ma ne dovolj imam enega pacienta, ki je dovolj zjebal forumaše.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » So Apr 29, 2017 14:00

pajer1 napisal/-a:.

Svoje sem povedal, tudi v zadnjem odgovoru me nisi prepričal.

Tak morjeplovec kot pišeš da si, z vsemi iz familje in sosedstva, ki vozite en čoln, bi nas moral učit, ne pa ....

Zame je zgodba najverjetneje zaključena, razen, ma ne dovolj imam enega pacienta, ki je dovolj zjebal forumaše.

.

ja ben...ti racunaj da zivim v ankaranu..300m od mene imam privez...sem na barki skoraj vsak dan. je res smo dosti ki jo uporabljamo ampak se nam ne da placevat privez v marini vsak svojega (ker v privat marini bi placeval skoraj 3x drazji vez kot ga sedaj)

drugace pa jaz nimam ti kaj dokazovat...moj motor bo zdaj imel 4000 ure...to je samo dokaz da po rednih servisi me honda se ni izdala....prej sem imel yamaho ki na 2000 ur je zacelo srat ni hotelo vec polniti baterije da sam uradni servis yamaha ni prisla do problema in sem ga pol prodal in adijo....servisi pa so bili skoraj 2x drazji od honde (rezervni deli).
Imel pa sem smolo ki moja yamaha je bila prakticno v tistih letih v partnerstvu s mercury...zato je pol motorja bilo mercury...al ne vem kako je ze bila tista zgodba.

jaz potrebujem servis na morju zato moje dve edine opcije so:
Honda marine (falconmariner, monfalcone)
ali
Mercury (marina lepanto, monfalcone).

Zdaj je dilema....ugotovil da notranjega mi se ne splaca imet...zato tudi barko bom drzal zdaj se eno leto to mojo pa bom menjal.

dobil sem ponudbo za hondo bf150 in mercury 150 pro xs....zelo zanimiva cena (v sloveniji pa oba sta kakih 2700 euro drazji pa skozi sem servise gor v brdih ki mi ne odgovarja).

enkrat sem probal servisirat hondo v kopru in sem se fanj opeku...res dobro opeku saj sem preplacal absurdno servis.

V naprej bomo tudi trup menjali saj smo neodlocni med quicksilver pilothouse 605 ali merry fisher 6m cca. bomo vidli kaj bomo dobili ugodnega.

se mojga VW peljem na servis v Trstu...ker stane vedno kakih 120 euro manj...ne vem zakaj...

tako se jaz cudim kako lahko avtomobil star 3 leta pa ima 250.000km.
ali pa vidim kolege ki uvazajo avtomobile iz nemcije in avto star 4 leta pa ima 350.000 km...pol ko ga prodajo ima 112 pa "ga je voil starejsi moz, malo rabljeno"
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » So Apr 29, 2017 14:34

morosito napisal/-a:Honda marine (falconmariner, monfalcone)

enkrat sem probal servisirat hondo v kopru in sem se fanj opeku...res dobro opeku saj sem preplacal absurdno servis.

Jaz imam tudi hondo in vozim v Monfalcon iz istih razlogov kot ti. Sedaj plačujem v Italiji za enako delo približno toliko kot v Kopru pred desetimi leti mogoče kakih 20-30 eur več (govorim samo za osnovni servis motorja). Tu dobim račun s specifikacijo del in materiala, ki ga v Kopru niti od daleč nisem videl tako, da ne vem kaj je bilo takrat narejeno in zamenjano. Imel pa sem tudi probleme z motorjem, čeprav je bil na servisu.

lp.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Apr 29, 2017 16:50

morosito napisal/-a:tako se jaz cudim kako lahko avtomobil star 3 leta pa ima 250.000km.
ali pa vidim kolege ki uvazajo avtomobile iz nemcije in avto star 4 leta pa ima 350.000 km...pol ko ga prodajo ima 112 pa "ga je voil starejsi moz, malo rabljeno"

Če še serješ v avtu bi to šlo. :lol:

250.000 km v treh letih ob 21 delovnih dneh mesečno in 30 dneh dopusta pomeni 369 km dnevno, oziroma 7,2 ure dnevno ob povprečni hitrosti 50 km/h, ker v Slo nimamo dovolj avtocest za bistveno več, ali drugače: ob tolikih kilometrih bi bil v nasprotnem že davno brez izpita zaradi prekrškov.
V bistvu bi napravil še več ur na dan, saj nisem upošteval praznikov, delaš pa itak potem, ko dnevu poteče 24 ur, razen če si taxist.

Nemčka je malce sprejemljivejša, ker tam lahko računaš na povprečje okrog 90 km/h.
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Sr Maj 03, 2017 20:41

Ne vem zakaj ste tako skepticni :roll: . 1500 ur je samo 62,5 dneva nonstop motoriranja...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Maj 03, 2017 21:29

Treba je ločiti, če se s tem poklicno ukvarjaš, ali ti je to resen hobi, ali pa greš enkrat na leto za dva tedna na morje. Kot bi primerjal poklicnega šoferja z nedeljskim. Pa ne vem, kaj se s tem toliko ukvarjate. Jaz mu verjamem, če pa laže, pa laže sebi.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost