pajer1 napisal/-a:.
Svoje sem povedal, tudi v zadnjem odgovoru me nisi prepričal.
Tak morjeplovec kot pišeš da si, z vsemi iz familje in sosedstva, ki vozite en čoln, bi nas moral učit, ne pa ....
Zame je zgodba najverjetneje zaključena, razen, ma ne dovolj imam enega pacienta, ki je dovolj zjebal forumaše.
.
ja ben...ti racunaj da zivim v ankaranu..300m od mene imam privez...sem na barki skoraj vsak dan. je res smo dosti ki jo uporabljamo ampak se nam ne da placevat privez v marini vsak svojega (ker v privat marini bi placeval skoraj 3x drazji vez kot ga sedaj)
drugace pa jaz nimam ti kaj dokazovat...moj motor bo zdaj imel 4000 ure...to je samo dokaz da po rednih servisi me honda se ni izdala....prej sem imel yamaho ki na 2000 ur je zacelo srat ni hotelo vec polniti baterije da sam uradni servis yamaha ni prisla do problema in sem ga pol prodal in adijo....servisi pa so bili skoraj 2x drazji od honde (rezervni deli).
Imel pa sem smolo ki moja yamaha je bila prakticno v tistih letih v partnerstvu s mercury...zato je pol motorja bilo mercury...al ne vem kako je ze bila tista zgodba.
jaz potrebujem servis na morju zato moje dve edine opcije so:
Honda marine (falconmariner, monfalcone)
ali
Mercury (marina lepanto, monfalcone).
Zdaj je dilema....ugotovil da notranjega mi se ne splaca imet...zato tudi barko bom drzal zdaj se eno leto to mojo pa bom menjal.
dobil sem ponudbo za hondo bf150 in mercury 150 pro xs....zelo zanimiva cena (v sloveniji pa oba sta kakih 2700 euro drazji pa skozi sem servise gor v brdih ki mi ne odgovarja).
enkrat sem probal servisirat hondo v kopru in sem se fanj opeku...res dobro opeku saj sem preplacal absurdno servis.
V naprej bomo tudi trup menjali saj smo neodlocni med quicksilver pilothouse 605 ali merry fisher 6m cca. bomo vidli kaj bomo dobili ugodnega.
se mojga VW peljem na servis v Trstu...ker stane vedno kakih 120 euro manj...ne vem zakaj...
tako se jaz cudim kako lahko avtomobil star 3 leta pa ima 250.000km.
ali pa vidim kolege ki uvazajo avtomobile iz nemcije in avto star 4 leta pa ima 350.000 km...pol ko ga prodajo ima 112 pa "ga je voil starejsi moz, malo rabljeno"