Pomoč pri nakupu fishermana cabin do 6m

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

erneesto
Kapitan

Re: Pomoč pri nakupu fishermana cabin do 6m

OdgovorNapisal/-a erneesto » So Dec 09, 2017 13:10

Zanjimivo da je šel tvoj preko 30 vozlov saver 540 z enakim motorjem pa 22...najbrž je bilo kaj z motorjem narobe ali pa umazan trup kajti ne vem če sta strehe toliko različne da bi manjšega 540 tako bremzalo...
Mi je pa tudi kolega relel da je imel prej yamaho 4t in ko je vzel sedaj Evinrude 70 etech da je kot noč in dan da je ful bolj zadovoljen z njim čoln gre bolje kot prej z isto močjo....tudi sam sem razmišljal o evinridu 2t ...ima kdo kaj za povedat o teh motorjih oz če bi kupoval novega ali bi raje vzel evinruda ali yamaho...baje je tudi manj vzdrževanja in posledično stroškov?
..
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Dec 09, 2017 13:52

Roke stran od rudla. To je najslabši motor za na krmo.
Xilinx Vivado HLx trainee
bilo
Kapitan korvete
Kraj: Podkum - Bilo

OdgovorNapisal/-a bilo » So Dec 09, 2017 13:57

Od 5 do 8 nm se pozna obraščeno dno čolna, odvisno od "brade". Jaz ga maja dam v morje in novembra ven na suho. Ko je v morju je v dolgem zalivu (2 nm), kjer ni pretoka morja in se hitro nabere vsa možna "svinjarija". Ponavadi ga enkrat med sezono na dvigalu dvignem, ga očistim in takoj spustim nazaj. Se splača ... manjša poraba, večja hitrost, pa še lepš je za vidit. :wink:
erneesto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a erneesto » So Dec 09, 2017 15:31

kasaudio napisal/-a:Roke stran od rudla. To je najslabši motor za na krmo.

Ti to resno...imaš kakšne izkušnje ali na pamet govoriš? Poznam 2 ki ga imata in ga ne moreta prehvalit.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » So Dec 09, 2017 15:54

On je ekspert za rudija.....smo pa evinrude v eni drugi temi popljuvali....
mirno morje
erneesto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a erneesto » So Dec 09, 2017 17:48

O katastrofa...na podlagi česa naj se odločam če bom vzel nov motor? Jaz bi gledal zanesljivost, razmerje moč/cena, in pa stroški rezervnih delov oz servisa.
Kaj priporočate za motor max 80km?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Dec 09, 2017 22:50

Rudi je gospod.

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Dec 11, 2017 09:06

erneesto napisal/-a:O katastrofa...na podlagi česa naj se odločam če bom vzel nov motor? Jaz bi gledal zanesljivost, razmerje moč/cena, in pa stroški rezervnih delov oz servisa.
Kaj priporočate za motor max 80km?

Jaz bi vzel Yamaho F80B, ki jo lahko odpreš na 100 KM, cena kar ugodna (9500 eur v akciji). Servis enkrat na leto ali na 100 ur (odvisno kaj je prej), cena okoli 150 eur in vsakih 5 let velik servis (jermen, impeler...), cena 400-500 eur. In to je to. Motorji so zelo zanesljivi. Pa za Yamaho imaš najbolj razvito servisno mrežo v Sloveniji in na Hrvaškem.
Pri 2t imaš cenejši servis, te pa nekaj stane olje za mešanico, tako da je približno enako, če ne delaš veliko ur.
erneesto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a erneesto » Po Dec 11, 2017 10:58

Kaj pa je z ita yamahcam 40-60/80 je to slabši motor ker so v osnovi cenejši kot original 60/70/80 ?
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Dec 11, 2017 11:49

erneesto napisal/-a:Kaj pa je z ita yamahcam 40-60/80 je to slabši motor ker so v osnovi cenejši kot original 60/70/80 ?

Jaz sem jo kupil in uvozil iz HR pred enim mesecem. Sem naredil testno vožnjo na 6m fišermanu in nimam pripomb. Hkrati tudi raziskal na netu vse v zvezi s tem motorjem in nisem našel kakšnih negativnih komentarjev. Vsi hvalijo zanesljivost, skromno porabo in tiho delovanje. Moja je odprta na 70hp. Je pa ta yamaha med najlažjimi 4t motorji - 119kg. Evinrude 40/60 je deset kil lažji. Čoln sem kupil od možaka, ki je imel montiran dve leti star evinrude 40/60, odprt na 60 pa tudi ni imel nikakršnih pripomb na delovanje - zadeva špila. Ima pa evinrude dva cilindra, prosti tek ni tako miren in je glasnejši. Pri yamahi na prostem teku kontrolni curek preglasi delovanje motorja :-)

Moja yamaha je prišla tudi z command linkom (dva digitalna števca) kjer so vse informacije o motorju, porabi, hitrosti, trimu, nivoju goriva,.... Zanimiva se mi zdi opcija, da lahko preko command linka nastaviš motor, da v prostem teku teče pod nižjimi obrati. Prosti tek lahko reguliraš iz nastavljenih 900 obratov do 600 obratov, kar je prikladno za vlek oz. panulanje.
Nazadnje spremenil Dimen, dne Po Dec 11, 2017 14:56, skupaj popravljeno 1 krat.
erneesto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a erneesto » Po Dec 11, 2017 12:36

Dimen napisal/-a:
erneesto napisal/-a:Kaj pa je z ita yamahcam 40-60/80 je to slabši motor ker so v osnovi cenejši kot original 60/70/80 ?

Jaz sem jo kupil in uvozil iz HR pred enim mesecem. Sem naredil testno vožnjo na 6m fišermanu in nimam pripomb. Hkrati tudi raziskal na netu vse v zvezi s tem motorjem in nisem našel kakšnih negativnih komentarjev. Vsi hvalijo zanesljivost, skromno porabo in tiho delovanje. Moja je odprta na 80hp. Je pa ta yamaha med najlažjimi 4t motorji - 119kg. Evinrude 40/60 je deset kil lažji. Čoln sem kupil od možaka, ki je imel montiran dve leti star evinrude 40/60, odprt na 60 pa tudi ni imel nikakršnih pripomb na delovanje - zadeva špila. Ima pa evinrude dva cilindra, prosti tek ni tako miren in je glasnejši. Pri yamahi na prostem teku kontrolni curek preglasi delovanje motorja :-)

Moja yamaha je prišla tudi z command linkom (dva digitalna števca) kjer so vse informacije o motorju, porabi, hitrosti, trimu, nivoju goriva,.... Zanimiva se mi zdi opcija, da lahko preko command linka nastaviš motor, da v prostem teku teče pod nižjimi obrati. Prosti tek lahko reguliraš iz nastavljenih 900 obratov do 600 obratov, kar je prikladno za vlek oz. panulanje.

Lahko poveš kaj več če prav razumem si vzel 40/80 kje si nabavil in kakšna je bila cena?
Mi je pa kolega iz slo obale rekel da se splača nabavit iz italije novega ker je menda cenejši in še več garancije naj bi imel. Koliko garancije si dobil na Hr?

Hvala
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Dec 11, 2017 12:50

Jaz sem kupil letnik 2014, 1000 ur za 3600€. Prvi lastnik (čarter firma), original račun, vsa servisna zgodovina z dokazili.
To je bila res dobra priložnost, ki sem jo še pravi trenutek ujel in se redko ponudi. Ponudba je v teh mesecih izredno slaba zato ni slaba ideja se ozreti preko meje. Uvoz iz HR je sila enostaven. Rabiš kupoprodajno ali račun in izpis odjave iz HR registra.

p.s. Če kupuješ rabljeno in naletiš na izredno poceni ponudbo, ker se prodajalec ni pozanimal je ključno, da reagiraš takoj. Jaz sem se takoj dogovoril za ogled in sva nato preložila za dva dni, ker zaradi burje ni bila možna testna plovba. Vmes ga je klicala truma takih in onakih ponudnikov (tudi iz ČG), eden zagrebčan je ponudil 200€ več. Nato sem jaz ponudil +100€ in je na koncu meni prodal. Začetna cena je bila 3300 €. Valda se je folku odpelal. Cena novega leta 2014 je bila dobrih 8k€ in 1k€ montaža na čoln. Se mi zdi pa tak način neprofesionalen. Jebiga, opravka sem imel s hrvatom in niti nisem bil tok začuden, ko je začel mutit, da je dobil boljšo ponudbo. Ali je bila resnična ne vem, menim pa, da je še vedno ugodna cena za tri leta staro yamaho.
In na konc se je model še sarkastično pošalil v smislu, da če bi takoj prišel bi jo dobil ceneje. No comment!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Dec 11, 2017 13:45

Vesel bodi raje da mu ni kdo jurja več ponudil. Zanimivo, da četudi si zadel terno še vedno znaš pojamrat čez prodajalca.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Dec 11, 2017 14:06

AEgir napisal/-a:Vesel bodi raje da mu ni kdo jurja več ponudil. Zanimivo, da četudi si zadel terno še vedno znaš pojamrat čez prodajalca.

Kapavem, če se je že uštel glede cene naj sam prevzame odgovornost. Sej se ve, da imajo hrvati resen problem s prevzemanjem odgovornosti, ane? In to še ni vse, bilo je sprva tudi pričakovano, da jaz plačam demontažo iz njegovega čolna. Men se to zdi tudi rahlo čudno ne glede na ugodno ceno. Nimaveze, raje se vrnimo na temo.
erneesto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a erneesto » Po Dec 11, 2017 14:17

Se pravi si kupil rabljenega, kaj potem je bil model 40/80 ali original 80km?
Meni se zdi 1000 ur v čarterju mogoče dosti, kaj pa vem... boš videl kaj bo čas pokazal.
Na kateri čoln si dal motor, imaš kako fotko? Ker tudi sam kupujem nekaj do 6m me zanima kaj si vzel in kako si zadovoljen?

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti