Gumenjak Vs Plastika
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Gumenjak Vs Plastika
Ne vidim tehtnega razloga zakaj bi tist kondom vlacil zraven...
Darh napisal/-a:AEgir napisal/-a:To je to!
Eden od redkih gumenjakov, ki zgleda res badass.
Edin pocen pa ni. En se prodaja direkt od pule čez jadran. 2006 letnik 55k€...
Pa na Murterju ga tud dva slovenca prodajata. 60k.
Zame to ni več gumenjak ampak plastika z vgrajenimi bokobrani.
kocka napisal/-a:Darh napisal/-a:AEgir napisal/-a:To je to!
Eden od redkih gumenjakov, ki zgleda res badass.
Edin pocen pa ni. En se prodaja direkt od pule čez jadran. 2006 letnik 55k€...
Pa na Murterju ga tud dva slovenca prodajata. 60k.
Zame to ni več gumenjak ampak plastika z vgrajenimi bokobrani.
To je gumenjak in to vrhunski.
mikele napisal/-a:To je gumenjak in to vrhunski.
Eksotična oblika, ki je bil svoj čas tako popularna kot so trenutno nabrušene CC v Ameriki.
SR 290 napisal/-a:mikele napisal/-a:To je gumenjak in to vrhunski.
Pa ja! Oblika iz sedemdesetih, materiali iz sedemdesetih, prostoren kot kajak, že nov ima barvo krem patine, plovne lastnosti posledično nič posebnega...
Eksotična oblika, ki je bil svoj čas tako popularna kot so trenutno nabrušene CC v Ameriki.
Eh!
Eh!
- ima v plastiki izključno multiaksialne tkanine, po možnosti še malo kevlarja in karbona?
- ima v plastiki karkoli, kar bi spominjalo na sendvič gradnjo ali vsaj gradnjo na infuzijo?
- ima v plastiki vsaj vinilester, če že ne epoksija?
- ima v notranjosti kaj drugega kot pohištvo iz plastičnih panelov in širino kabine pod 2 m? (Mene spominja na natrpan, ozek hodnik.)
- ima na drsnem delu trupa nekaj, kar bi spominjalo na vrhunskost, recimo vsaj vzdolžne deflektorje in krmo z ostrejšimi robovi od velikoserijskih gliserčkov oziroma vsaj nekaj, kar bi pomenilo manjšo porabo ali lepše glisiranje od primerljive konkurence?
- med glisiranjem ne vleče tub po vodi?
Ko si odgovoriš in to primerjaš z resnično vrhunskimi gumoni boš videl, da je povsem običajen škaf. Ne vem, ali je dober ali slab, vrhunski pa nikoli ni bil.
- ima v plastiki izključno multiaksialne tkanine, po možnosti še malo kevlarja in karbona?
- ima v plastiki karkoli, kar bi spominjalo na sendvič gradnjo ali vsaj gradnjo na infuzijo?
- ima v plastiki vsaj vinilester, če že ne epoksija?
- ima v notranjosti kaj drugega kot pohištvo iz plastičnih panelov in širino kabine pod 2 m? (Mene spominja na natrpan, ozek hodnik.)
- ima na drsnem delu trupa nekaj, kar bi spominjalo na vrhunskost, recimo vsaj vzdolžne deflektorje in krmo z ostrejšimi robovi od velikoserijskih gliserčkov oziroma vsaj nekaj, kar bi pomenilo manjšo porabo ali lepše glisiranje od primerljive konkurence?
- med glisiranjem ne vleče tub po vodi?
Ko si odgovoriš in to primerjaš z resnično vrhunskimi gumoni boš videl, da je povsem običajen škaf. Ne vem, ali je dober ali slab, vrhunski pa nikoli ni bil.
@sr290
A lahko navedeš kakšnega od gumenjakov s kabino - podobne funkcionalnosti kot zgoraj omenjeni Solemar, ki izpolnjuje tvoje alineje vrhunske gumice.
A lahko navedeš kakšnega od gumenjakov s kabino - podobne funkcionalnosti kot zgoraj omenjeni Solemar, ki izpolnjuje tvoje alineje vrhunske gumice.
Xilinx Vivado HLx trainee
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Če guma nima takih alinej izpolnjenih se ne pomeni da jih katero drugo plovilo nima.
je pac ta klasa namenjena cemu drugemu kot pa izpolnjevanju vrhunskih standardov. Sam cakam da bojo naredli offshore catamaran s kondomom okrog ker je boljsi, bolj leti in majn popije 
Tole bi lahko bilo blizu vrhunskega http://www.cougar-powerboats.com/our-bo ... /r10sport/
Vem pa, da obstajajo konkretne napihnjene beštije-cruiserji in ko bom imel čas bo našel enega.
Saj ne rečem, da kupci niso zadovoljni z Solemarjem. Pošteno povedano ne vem, ker me noben Solemar ne zanima.
Vem pa, da obstajajo konkretne napihnjene beštije-cruiserji in ko bom imel čas bo našel enega.
Saj ne rečem, da kupci niso zadovoljni z Solemarjem. Pošteno povedano ne vem, ker me noben Solemar ne zanima.
Imam neizpodbiten argument, zakaj je Solemar najboljša znamka gumenjakov.
Panna!
Panna!
https://vodovod-rh.si/
Tole bi lahko bilo blizu vrhunskega http://www.cougar-powerboats.com/our-bo ... /r10sport/
Hvala SR za odgovor. Tole so res zverine od gumenjakov v vseh pogledih. Ob temle zgoraj omenjeni Solemar upravičeno izpade staromodno.
Je pa tu koncept malo drugačen - tube so vedno povsem zunaj. Sem vedno živel v prepričanju, da je dober gumenjak pravzaprav tak, ki si pri počasni plovbi pomaga s tubusi, pri hitrejši pa tubusi zlezejo ven.
Kasaudio,
kakih 5 let nazaj se je našlo precej cruiserjev-gumonov, ki so bili primerljivi z Solemarjevim konceptom in nekateri so bili res vrhunsko grajeni. Vem, da se je ena primorska firma ubadala z težavo, ko je bil njihov ogromen gumon bistveno počasnejši od enako velike in težje hiše na vodi. Oni drugi je bil grd ko pes, letel je ko pes in imel je precej prostora v notranjosti.
Žal nobenega novega, tudi Solemarja ne najdem. Izgleda je trg ugotovil, da je ta razred plovil slepa ulica in se je prenehalo. "Veselo pa cveti" trg z gliserji podobnimi tistimi iz mojega linka. Očitno je gumon ne glede na velikost odlična izbira za nabijanje drenalina, testosterona, izlet na plažo, za nekaj dni dolge potepe in podobne priobalne dogodivščine.
kakih 5 let nazaj se je našlo precej cruiserjev-gumonov, ki so bili primerljivi z Solemarjevim konceptom in nekateri so bili res vrhunsko grajeni. Vem, da se je ena primorska firma ubadala z težavo, ko je bil njihov ogromen gumon bistveno počasnejši od enako velike in težje hiše na vodi. Oni drugi je bil grd ko pes, letel je ko pes in imel je precej prostora v notranjosti.
Žal nobenega novega, tudi Solemarja ne najdem. Izgleda je trg ugotovil, da je ta razred plovil slepa ulica in se je prenehalo. "Veselo pa cveti" trg z gliserji podobnimi tistimi iz mojega linka. Očitno je gumon ne glede na velikost odlična izbira za nabijanje drenalina, testosterona, izlet na plažo, za nekaj dni dolge potepe in podobne priobalne dogodivščine.
Hm no, ne vem čemu gumoni služijo ostalim. Meni je varnost na prvem mestu, na drugem vozne zmogljivosti in na tretjem udobje in prostornost plovila. Dolžina barke 5m je tisto kar mi prštofl in garaža dopuščata in v teh okvirih bi najbrž težko kaj boljšega našel kot imam. Najbrž bi tudi šlo samo bi bile prioritete obrnjene, tako da meni je gumenjak top izbira.
Saj so zanimive razno razne 5m performance banje @mastnak, samo si ne predstavljam s tistim čez kvarner it. Sam ja, s familijo pa niti v sanjah, zato je tak čoln zame popolnoma neuporaben, po hitrosti pa tudi dvomim, da bo kaj bistveno hitreje šlo.
Saj so zanimive razno razne 5m performance banje @mastnak, samo si ne predstavljam s tistim čez kvarner it. Sam ja, s familijo pa niti v sanjah, zato je tak čoln zame popolnoma neuporaben, po hitrosti pa tudi dvomim, da bo kaj bistveno hitreje šlo.
Nevem zakaj bi bil gumenjak kaj bolj varen, kvečjem je bolj nevaren. Z gumenjaka v vodo padeš k keks iz banje ven pa precej težje. Posledično so praktično vsi čolni vsaj kolkr js pomnim, ki so v zadnih letih povozili svoje lastnike in jih spotoma narezal k mortadelo ravno gumenjaki.
Nazadnje spremenil AEgir, dne Sr Apr 10, 2019 19:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost