Nakup gliserja s kabino do 6m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Da ne odpiram nove teme me zanima mnenje o tem gliserju:
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=69641
Ker sem novinec in nimam prakse z gliserji imam veliko vprašanj.
1. je primeren za dvotedensko bivanje dveh odraslih in dveh otrok?
2. kako je z motorjem saj je letnik 1982?
3. je registracija na novo problem, lastnik ga nima reg. že leto dni? dve leti pa stoji na klocnih, lastnik plovila je cca 4 leta.
4. pravega vzroka prodaje ne vem?, povedal pa je da ima razdrto peto že leto dni ker mu rikverc ni delal in da je potrebno zamenjati dva zobnika cca 1000€, baje da je prejšnjemu lastniku padel šrauf nekam med zobnike.
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=69641
Ker sem novinec in nimam prakse z gliserji imam veliko vprašanj.
1. je primeren za dvotedensko bivanje dveh odraslih in dveh otrok?
2. kako je z motorjem saj je letnik 1982?
3. je registracija na novo problem, lastnik ga nima reg. že leto dni? dve leti pa stoji na klocnih, lastnik plovila je cca 4 leta.
4. pravega vzroka prodaje ne vem?, povedal pa je da ima razdrto peto že leto dni ker mu rikverc ni delal in da je potrebno zamenjati dva zobnika cca 1000€, baje da je prejšnjemu lastniku padel šrauf nekam med zobnike.
Pozdravljen Ttomi73, na Morjeplovcu.
Če si bolj taborniške narave, bo z štirimi člani kar šlo. Ne bo nekega luksuza pri prostorih, gre pa.
Cena je še kar ugodna, je pa seveda precej odvisno od poštenosti lastnika. Kaka jurja ali dva vtaknit v motor še gre, če pa je kaj večjega, pa ti preostane samo menjava motorja.
Svetoval bi ti, da prosiš koga na Morjeplovcu , od mehanikov, jih je kar nekaj kateri se spoznajo na motorje, da gre s tabo pogledat plovilo in motor. Tudi v tvoji bližini jih je kar nekaj, samo za dva vem , da pa sta na dopustu.
Kaka literatura se bi tudi našla, za motor in nogo. Prej za starejše kot za mlajše motorje.
Kot je že rekel Zlatko, plovilo zgleda dobro ohranjeno. Na vsak način se splača pogledat. Upam samo, da je proti krmi pri vodni linije samo umazanija in da niso razpoke. Sicer se da vse sanirat, tako da se ne vidi nič in ni neki grozen poseg, bi pa moral lastnik nekaj € spustit.
LP
Če si bolj taborniške narave, bo z štirimi člani kar šlo. Ne bo nekega luksuza pri prostorih, gre pa.
Cena je še kar ugodna, je pa seveda precej odvisno od poštenosti lastnika. Kaka jurja ali dva vtaknit v motor še gre, če pa je kaj večjega, pa ti preostane samo menjava motorja.
Svetoval bi ti, da prosiš koga na Morjeplovcu , od mehanikov, jih je kar nekaj kateri se spoznajo na motorje, da gre s tabo pogledat plovilo in motor. Tudi v tvoji bližini jih je kar nekaj, samo za dva vem , da pa sta na dopustu.
Kaka literatura se bi tudi našla, za motor in nogo. Prej za starejše kot za mlajše motorje.
Kot je že rekel Zlatko, plovilo zgleda dobro ohranjeno. Na vsak način se splača pogledat. Upam samo, da je proti krmi pri vodni linije samo umazanija in da niso razpoke. Sicer se da vse sanirat, tako da se ne vidi nič in ni neki grozen poseg, bi pa moral lastnik nekaj € spustit.
LP
atilone napisal/-a:Pozdravljen Ttomi73, na Morjeplovcu.
LP
Atilone, mislim, da si spregledal težavo z nogo. OMC noge so preteklost, brez hidaulike, elektromotorni pogon trima v nogi,...... Bojim se, da je popravilo, katerega omenja ttomi73 perpetuum mobile
Thx za odgovore. Se mi je zdelo že po pogovoru z lastnikom da ni vse samo recesija katero je omenjal zakaj prodaja čoln. V bistvu kot vidim je pri starejših problem regulacija oz trimanje pete. Peta mora imeti hidravlične cilindre za premik levo desno in kakšen trim?
Kot se vidi gledam za cenejšimi zadevami in med drugim sem videl tudi tale oglas kjer je potrebno gliser dodelat. Lastnik pravi da izdelan naj ne bi imel več kot 1000Kg v kar dvomim za 7m dolžine. Motor je OMC 165 KS kar pomeni koliko konjev? Če je to 165 je to malo za tako velik gliser in če ga še naložiš za teden, dva, tri,... Notranjo in zunanjo opremo, elektriko,... že naredim sam a kako je z motorjem in nogami saj Zlatko 83 pravi da so noge OMC preteklost. Lastnik pravi da je bil motor generalno obnovljen že leta nazaj potem pa nerabljen.
http://www.salomon.si/oglas.aspx/09/01/01?id=1884I.1787268
V enem od postov iz 2007 sem zasledil da je nekdo že omenjal tale čoln če bi ga in kako se dalo uštimat ali je sploh za na vodo,... Naslednji teden ga grem pogledat. Kaj me mora še zanimat?
Še to me zanima. Kaj vse mora imeti gliser za 4 člane, dva, tri tedne na morju, kopalna oprema, ribičija, mogoče smuči ali tube za vlečt, pomožni čolič, wc,... in... da bo nekaj udobja?
Namreč pred 10 leti sem še jadral s fotrom na 7m barki Uragan po dva tedna pa v bistvu ni nič manjkalo ampak takrat ni bilo otrok, špartanizem bp,...
Kot se vidi gledam za cenejšimi zadevami in med drugim sem videl tudi tale oglas kjer je potrebno gliser dodelat. Lastnik pravi da izdelan naj ne bi imel več kot 1000Kg v kar dvomim za 7m dolžine. Motor je OMC 165 KS kar pomeni koliko konjev? Če je to 165 je to malo za tako velik gliser in če ga še naložiš za teden, dva, tri,... Notranjo in zunanjo opremo, elektriko,... že naredim sam a kako je z motorjem in nogami saj Zlatko 83 pravi da so noge OMC preteklost. Lastnik pravi da je bil motor generalno obnovljen že leta nazaj potem pa nerabljen.
http://www.salomon.si/oglas.aspx/09/01/01?id=1884I.1787268
V enem od postov iz 2007 sem zasledil da je nekdo že omenjal tale čoln če bi ga in kako se dalo uštimat ali je sploh za na vodo,... Naslednji teden ga grem pogledat. Kaj me mora še zanimat?
Še to me zanima. Kaj vse mora imeti gliser za 4 člane, dva, tri tedne na morju, kopalna oprema, ribičija, mogoče smuči ali tube za vlečt, pomožni čolič, wc,... in... da bo nekaj udobja?
Namreč pred 10 leti sem še jadral s fotrom na 7m barki Uragan po dva tedna pa v bistvu ni nič manjkalo ampak takrat ni bilo otrok, špartanizem bp,...
OMC motorji so preteklost, čeprav je osnova enaka, kot pri ostalih. Z deli za motor bi nekako še šlo, noga, kot sem že napisal, pa zna bit problem. Kolega je imel OMC, pa je bila zadnje leta sama improvizacija in vsaj 1X tedensko šlepanje do priveza. Pol smo nekak porihtali, ampak samo za par dni. Na koncu je obupal in skoraj šenkal vse skupaj. Jaz bi v tem čolnu razmišljal o noven (drugem) motorju, skupaj z nogo. Minimalno 4.3l (okrkog 200KM) in Alpha one. Seveda vse to prinese nove stroške in vprašanje je, če se splača to vlagat, ker je trenutno na tržišču kar nekaj podobnih in mlajših čolnov pod ceno. Kako pa se bo usposobila noga, pa.....Ne strinjam pa se, da je ta čoln primeren za križarjenja za 4 osebe, saj ima kabino za dva, v kokpitu pa fotelje in ne back to back sedeže, ki se lahko spremenijo v ležišče. Pa še vprašanje, v kakšnem stanju je bimini, če ga sploh ima?
Mene nobena cena ne bi prepričala, glede na vse probleme, ki jih tale čoln ima.
Mene nobena cena ne bi prepričala, glede na vse probleme, ki jih tale čoln ima.
Sam imam prikolico ki ima skupno težo 1300kg,kar še lahko vlečeš z B kategorijo (seveda odvisno od skupne nosilnosti avtomobila+prikolice-sicer pa to je že bilo obdelano drugje).
Vsako leto imaš tehnični pregled,zavarovanje.Cena te storitve ki sem jo letos plačal pa je:
teh.pregled-21,49
letne dajatve za uporabo cest-34,74
storitve registracije-15,05
reg.tablice-8,73
prom.dov.-1,23
zavarovanje23,98
Vsako leto imaš tehnični pregled,zavarovanje.Cena te storitve ki sem jo letos plačal pa je:
teh.pregled-21,49
letne dajatve za uporabo cest-34,74
storitve registracije-15,05
reg.tablice-8,73
prom.dov.-1,23
zavarovanje23,98
Ure dnevi leta tečejo....
janadino napisal/-a:Za prikolice za čolne od 750 pa do 3000 kg je potreben tehnični pregled na vsaka 4 leta.
Moja prikolica je nosilnosti 1300kg pa imam tehnični vsako leto.Kolikor jaz vem pa prikole do 750kg, pa imajo res tehnični na štiri leta,saj spadajo v kategorijo lahkih priklopnikov.
Ure dnevi leta tečejo....
Sem preveril pri kolegu, ki dela na tehničnih in mi je prebral člen zakona, kjer so prikolice za kampiranje, za prevoz čolnov in še nekaj izvzete in so pregledi na štiri leta, lahko da imamo tudi prinas lokalne šerife, ampak mu verjamem.
Sicer pa so mi že dosti krat rekli ko sem blizu meje da smo tak že hrvati, potem pa je vse jasno.

Sicer pa so mi že dosti krat rekli ko sem blizu meje da smo tak že hrvati, potem pa je vse jasno.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov