KRILCA za izvenkrmni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sam sem sicer montiral krilca na Yamaho 50,in sem bil zadovoljen
,glede samega štarta na vodi,tudi čolen se je bolj umiril,stem pridobiš boljšo izpodrivno moč motorja,pa še navidezno podaljšaš(nekje za približno 0.5m) svoje plovilo.
Nastopi pa mala težava pri ostrem zavijanju
,saj postane volan trši kot prej
-kot včasih pri kakih ruskih LADAH!
L.P.
Tudi sam sem že gledal vse možne varjante krilc ali flapov,pa mi tudi nikakor ne diši da bi zvrtal luknje v peto motorja,pa še kolikor sem prebral vaše poste mislim da res ni to to.Ker imam majhno gumico z plastičnim dnom sem se odločil da bom flape naredil kar sam.Sicer ne bo trima,ker se mi zdi da za tako majhno gumico to res ni potrebno oziroma je nepraktično,da bi napeljeval razne kabelne,...Jest jih rabim samo zato da bo čoln prej zglisiral.Naredil bom tako da se jih bo dalo nastavljat ročno,za začetek jih bom postavil da bodo vzporedne z dnom,pol bom pa videl kako in kaj,jih nastavil in tako pustil.
Kolikor sem prebral je glede teh krilc vedno govora "da bi čoln prej zglisiral" in kolikor se spoznam oziroma vem o aerodinamiki pri letalstvu,ki pri navtiki ni nič drugače,vam svetujem da če že si umislite raje flape,kot so že ostali znali povedat.Tisto o krilcih za na motor se mi zdi bol tako tako???
Lp
Kolikor sem prebral je glede teh krilc vedno govora "da bi čoln prej zglisiral" in kolikor se spoznam oziroma vem o aerodinamiki pri letalstvu,ki pri navtiki ni nič drugače,vam svetujem da če že si umislite raje flape,kot so že ostali znali povedat.Tisto o krilcih za na motor se mi zdi bol tako tako???
Lp
klemen napisal/-a:Dobil sem krilca. Ker poleg ni kakih uporabnih navodil za montažo, bi prosil koga, ki ima s tem izkušnje za pomoč. Obstaja mogoče kakšna slika, kako, oziroma pod kakšnim kotom je potrebno pritrditi zadevo na ploščo?
Klemen zadnji del krilc naj bojo ravno z koncem pete na motorju
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
Ker imam tudi sam gumico, me zanima, ali ima na gumico sploh smisel dajati flape, ker to funkcijo opravljajo že repi tubusov. Res so okrogli, niso tako funkcionalni kot flapi, vendar pa je vprašanje, če je potem efekt dodanih flapov pričakovan.
Acrobat, če se boš lotil tega, me prosim sporoči, če si dosegel namen.
Acrobat, če se boš lotil tega, me prosim sporoči, če si dosegel namen.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov