Nakup plovila - nasveti za laika

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Pe Maj 21, 2010 21:10

ttomi73 napisal/-a:
Original-One napisal/-a:
bsc46 napisal/-a:Original-one, kaj ga pa serješ. Tudi jaz sem bil letos že kar nekaj na morju. Zame se sezona začne 1.aprila in konča konec novembra pa imam žal le gumico in to ne veliko, ki pa je ne bi nikoli zamenjal za kaj drugega-mogoče malo večjo.
Pač potrebujem več adrenalina!

Tud z plastiko se da dobr letet, neboš verjel!
Svaka čast, kje pa spiš?
Aprila na čolnu?

A takole?

Slika

Haha. Bi te rad videl, kako bi se takole peljal na 40 milj dolgi plovbi. Zgleda pa dober, ne rečm. Po parih perih se mi pa neda tkole pelat. Guma je super, samo na koncu ugotoviš, da poleg adrenalina ne ponuja dost več. Pri potovalni hitrosti 20knots, na dolgi relaciji, sem pa velik raj na gliserju. Tko pač je. Če hočm pa adrenalin in dnevno zabavo, kupm pa tole [/url]http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=85794[url]
Nazadnje spremenil Original-One, dne Pe Maj 21, 2010 21:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Pe Maj 21, 2010 21:15

ttomi73 napisal/-a:
Original-One napisal/-a:
bsc46 napisal/-a:Original-one, kaj ga pa serješ. Tudi jaz sem bil letos že kar nekaj na morju. Zame se sezona začne 1.aprila in konča konec novembra pa imam žal le gumico in to ne veliko, ki pa je ne bi nikoli zamenjal za kaj drugega-mogoče malo večjo.

Svaka čast, kje pa spiš?
Aprila na čolnu?

A takole?

Slika

Haha. Bi te rad videl, kako bi se takole peljal na 40 milj dolgi plovbi. Zgleda pa dober, ne rečm. Po parih perih se mi pa neda tkole pelat. Guma je super, samo na koncu ugotoviš, da poleg adrenalina ne ponuja dost več. Pri potovalni hitrosti 20knots, na dolgi relaciji, sem pa velik raj na gliserju. Tko pač je. Če hočm pa adrenalin in dnevno zabavo, kupm pa tole http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=85794
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 21, 2010 22:01

ttomi73 napisal/-a:
Original-One napisal/-a:

Svaka čast, kje pa spiš?
Aprila na čolnu?

A takole?

Slika

Tole ni nič, jaz sem z svojo plastiko vedno šel vn s propelerjem !
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 21, 2010 22:05

Drugače pa men je tud guma zakon ! Za tender !
Lipnik ma pa od gume sam šlauhlos... pa prav da je ok... (saj tko sm zasledil na forumu)
Original one, strinjam se s teboj,vse je pa pogojeno seveda tudi z šuški !
Guma ima svoje prednosti in svoje slabosti prav tako plastika ! Primerjajte pa iste dolžine plastik in gum.
Definitivno sem pa za plastiko z kabino...

Druače je pa tole dobra plastika (čeprav sem pristaš Formule tudi Baja pa ni "ravno" slaba) za adrenalin in ostalo, ne pa tisto pohanje od sea doo

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=81729

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=82106
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 21, 2010 22:07

Tole je vožnja :twisted: http://www.youtube.com/watch?v=E6VJJfSaOYw

Da mal temo posmetim :twisted: :twisted: :wink:
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Pe Maj 21, 2010 22:16

Tex napisal/-a:Drugače pa men je tud guma zakon ! Za tender !
Lipnik ma pa od gume sam šlauhlos... pa prav da je ok... (saj tko sm zasledil na forumu)
Original one, strinjam se s teboj,vse je pa pogojeno seveda tudi z šuški !
Guma ima svoje prednosti in svoje slabosti prav tako plastika ! Primerjajte pa iste dolžine plastik in gum.
Definitivno sem pa za plastiko z kabino...

Druače je pa tole dobra plastika (čeprav sem pristaš Formule tudi Baja pa ni "ravno" slaba) za adrenalin in ostalo, ne pa tisto pohanje od sea doo

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=81729

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=82106

Tex, sicer se res nisem peljal z raznimi cigaretami, bajami in formulami, no so formulo sem se, vendar je bla 36 PC, tko, da tist ne paše glih v ta rank :)

Pa vendar, sea doo, se mi je zdel res hud čoln, jasno za dnevno zajebancijo (pospeški, okretnost) Dvomm, da ma mata tista v tvojem linku take pospeške in okretnost ? Zadeva nenormalno dobr drži smer v ostrih zavojih..

Plastičarji smo čist zasvinjal temo

lp
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 21, 2010 22:33

Kar imaš sedaj je popolnoma odlično, morda bi bilo lahko malo več konjenice, toda tudi to si napisal zakaj, in mislim da si s tem popolnoma zadovoljen ! ( mnogo boljša izbira kot sea doo ) kot si napisal, je to malo večji Jet za zajebancijo...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Maj 21, 2010 22:55

a vidiš francelj zakaj nisem prav dosti se s tem ukvarjal
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 21, 2010 23:09

Kaj pa je , midva nič ne komentirava, midva samo temo smetiva...

Edino kar imam za rečt je da primerjajte,če že jih enake dolžine pribljižno.
Ne pa guma 4m in 30ps kur ful manj kot plastika 6m 220ps, ker to ni smisel pol, ker malo plastiko tud lahk mečeš vn in notr iz vode in nimaš stroškov, pa ne leti to na nikogar, samo tko povem.
Imel sm gumo 6m z notranjim motorjem 220ps in imel sm plastiko 6m z 220ps in imel sem plastiko 7m z 220 ps , in moje mnenje je, nikol več gume, nikol več 6m plastike, od 7m naprej se pa da pogovarjat seveda spet ob primerni kvaliteti...
In ja kabina na 7m je lahko že dovolj velika, tudi čoln se da spustit in povlečt iz vode, pri gumi si pa še vedno brez kabine,katera je kaj kmalu potrebna na plovilu, roko na srce še vsak si jo je zaželel !
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Maj 21, 2010 23:16

Uuups, Cibro imaš prav :?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Maj 22, 2010 00:20

Ja vsako tele ima svoje vesele.

ln
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Maj 23, 2010 07:27

Uf ste se skoraj stepli :lol: :lol:

Da povem res res na kratko ste že vse povedali .
meni je guma super čoln imel bi ga takoj ,če bi bil sam z svojo polovico
se pravi si brez otrok.
čoln uporabljaš samo 7-14 lahko tudi več seveda potem konec
čoln zelo rad jemlješ iz vode .
čoln zelo rad voziš domov.
///Če je to to potem vzemi gumo boš presrečen.//

Seveda je tukaj 4 članska družina in rabi več sploh pa otroci ,ki spijo v kabini in nosnstop tekajo po čolnu.
Se pravi ,če imaš vsaj 4 člansko družino
čoln uporabljaš vsaj 14 dni do 1-2 meseca
Hočeš večjo prostornost
Čoln je cenjši od gume .
///Če pa je to to vzemi plastiko//

ps odgovori so res kratki ampak jedrnati so že vse povedali moji predhodniki.pa javi kaj si vzel. :lol:

OdgovorNapisal/-a RossiFan » Ne Maj 23, 2010 11:31

Trenutno se zdi najbolj zanimiv in je v ožjem izboru Sea Ray 195 feet; (cca 6,20m in 1.300 kg) Bowrider, z Mercruiser 5.0 V8 MPI (260 ks). Na ogledu se je zdel zelo dober kompromis za podrebe naše družine, kjer ima vsak neko svojo "željo".

Nekako skupno stališče je pa; glede na smo novinci v navtiki - da je čoln max. varen, tudi polno obtežen.

Ter, da nudi zadostno mero udobja tudi na daljših (sicer enodnevnih) izletih, z minimalno prepiha in "maximalno prostornostjo" na dani uporabno površini.

Sem izpustil kaj pomembnega?

Še enkrat, hvala za pomoč :)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 23, 2010 12:10

RossiFan napisal/-a:
Nekako skupno stališče je pa; glede na smo novinci v navtiki - da je čoln max. varen, tudi polno obtežen.

Ter, da nudi zadostno mero udobja tudi na daljših (sicer enodnevnih) izletih, z minimalno prepiha in "maximalno prostornostjo" na dani uporabno površini.

Sem izpustil kaj pomembnega?

Še enkrat, hvala za pomoč :)

Motor taprav,morda za odtenek prekratek,(19ft, potem pa so prišteli prišraufano platformo in zrasel je na 6.20m ? poišči si raje 6m vodne linije sam osebno bi pa iskal 22-23ft ) manjka pa ti KABINA !

Če nam zaupaš približen znesek za katerega iščeš, ti morda lahko še kdo pomaga...
RossiFan
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a RossiFan » Ne Maj 23, 2010 12:48

Kolikor sem razumel, kopalna ploščad ni v dolžini čolna in je prek vodne linije toliko dolg. Ne vem, mogoče se motim.

Zakaj kabina?

Namreč, kot mi je bilo razloženo - v primeru odprtega premca ima čoln vetrobransko steklo (napram modelu s kabino) pomaknjeno naprej in je sploh več uporabnega prostora na njem, sploh za enodnevne izlete.

Cena ni toliko važna, bolj je pomembno, da je čoln nov, kolikor - tolikor kakovosten; dolžine pribl. 5-7m, je udoben; na njem ni (prevelikega) prepiha in predvsem varen.

Mišljen pa je kot dopolnilo vikendu na morju.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti