Gumenjak ali Fisherman

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 10, 2010 00:03

Dream On
https://medisken.si
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Avg 10, 2010 07:19

Eni pa res ne morete spati.
Mislim, da bi ti rad bil jeben in ostal nedolžen. No go. Najprej govoriš o 50 vozlih potem pa max 100 KM na 6 metrski barki. S tem boš komaj do 30 prilezel z vsem tovorom.
Ne predstavljam si kot užitek 4 mesece brez strehe nad glavo eden gor na drugem.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 10, 2010 07:38

Ja saj sem ti svetoval. Več kot očitno je da izkušenj nimaš.Ali pa nas malo kot elastiko.
Če ti msliš da ti bo ena cigara , gumenjak ali fišerman dovlj za plovbo predvidevam za maj, junij julij avgust ne bo šlo.
4 mesece po jadranu tudi ne.
Brez kabine itak nimaš kaj gledat.
Praviš da tankat 7,4 je poblem, kaj misliš da zadeva ki gre 50kn gre na jadra, to pije k da maš luknjo v rezervoarju.
Za 4 mesece in 4 osebe rabiš ali skagena 50 ali pa rjuharco 15metersko minimum.Če ne se boste pobil tam gor.
Predstavljalj si da 4 živite v flatu 18m2.
Pejd na polje potegn štrike 6x3 pa zneste not prtljago za vse(po možnosti od bejb) pa pustte plac za motor pa gorivo pa se usedi oz uležite, me prav zanima će boste čez vikend zdržali,brez strehe;)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 10, 2010 07:44

Poglej, nečemu se boš moral odreči ali bo to manjša hitrost, manj oseb, več metrov, več denarja .... Vse kar si navedel ne gre skupaj oz. ko najdeš svojim zahtevam ustrezno zadevo je pod črto kakšna 0 premalo. Jaz bi na tvojem mestu (osebe+dolžina poti+plovne lastnosti) vzel rabljeno jadrnico, za izživljanje pa skuter seboj.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Avg 10, 2010 10:58

mater ste naivni.....tip drka na vaše odgovore.....

fišerman mu je všeč, ker ima ful placa za montirat zvočnike.....

daj admin, zakleni temo in skenslaj avanturista, ker se zajebava in podjebava resne morjeplovce.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 10, 2010 11:07

Kaj pa kaj takega? Tule bi se dalo veliko zvočnikov namontirat, pa še basi bi rokal ko šus. Pa 100HP motor in mora letet za POSRAT! :lol:

Slika

lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 10, 2010 11:28

Lej ti ta krilca ob strani to leti k sneta skira, pa večerjo sam postrgaš s trupa.
Crknu sm od smeha, :lol: da se userješ pa da ti trubači sviraju u međuvremnu :lol: :lol:
Se je meni tudi zdelo da nas j..
Meni je cegu na glavo padu pa se mi nič ne pozna, pa se mi nič ne pozna, pa se mi nič ne pozna...
Dreamone
Višji štabni praporščak
Kraj: Vodni

OdgovorNapisal/-a Dreamone » To Avg 10, 2010 12:49

cibro napisal/-a:Ja saj sem ti svetoval. Več kot očitno je da izkušenj nimaš.Ali pa nas malo kot elastiko.
Če ti msliš da ti bo ena cigara , gumenjak ali fišerman dovlj za plovbo predvidevam za maj, junij julij avgust ne bo šlo.
4 mesece po jadranu tudi ne.
Brez kabine itak nimaš kaj gledat.
Praviš da tankat 7,4 je poblem, kaj misliš da zadeva ki gre 50kn gre na jadra, to pije k da maš luknjo v rezervoarju.
Za 4 mesece in 4 osebe rabiš ali skagena 50 ali pa rjuharco 15metersko minimum.Če ne se boste pobil tam gor.
Predstavljalj si da 4 živite v flatu 18m2.
Pejd na polje potegn štrike 6x3 pa zneste not prtljago za vse(po možnosti od bejb) pa pustte plac za motor pa gorivo pa se usedi oz uležite, me prav zanima će boste čez vikend zdržali,brez strehe;)

Poglejte, kakorkoli resnično se ne zajebavam in ne drkam :roll: Očitno sem si postavil malo extremne cilje, in se opravičujem vsem, ki mislite da je to moja neresnost :( Cibro, hvala za nasvet ki mi je res pomagal :D sicer nisem šel merit ampak sem si samo malo bolje predstavljal. In ugotovil da bo res težka tole vse skupaj...No kakorkoli bi tako kot v naslovu teme rad izvedel kaj bi recimo bilo bolje. Pa recimo da greva zdej sama z punco oziroma da bomo občasno 4-je na čolnu, po kak teden največ :D Poleg tega mam recimo dostikrat vikend prost in bi šel sam se malo zapeljat :) Zato mi recimo želja še vedno nekak bolj na močnega fishermana 8)
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 10, 2010 13:37

Poglej to je pa že čisto druga zgodbica, za plutje s punco in kolege med vikendom je pa 5-6 m + 80 do 100 hp dovolj.
Ali guma ali fish to je osebna odločitev. Meni lahko nekdo 100 x reče da je fisherman boljš kot gumenjak pa ker so mi gumenjaki bolj pri srcu ne bom šel n fischa, če se nagibaš k fischu kupi to. Res da boš za manj denarja dobil več prostora kot pri gumenjaku. Čeprav moram rečt da sam sedaj imam gumo 5+nekaj cm in je za 2 placa za vrh glave dovolj. Za 4 je za dnevni izlet z 5 pa za do bližnje uvale pa pol na obali rečmo izležavanje. Tako da jaz ciljam da na tem čolnu nas ni več kot 4 in imamo vsi dost placa.
Pač mi je guma nekako bolj všeč, mehko je kamor se nasloniš morda se manj ziba ko si nekje na sidru pa malce lažja je, to so plusi proti fischu. Je pa fisch za enako dolžino cenejši, in ima več prostora pa ne moreš ga zbušit.So pa robovi trdi. Sem zadnjič lezu na enega 402 sem klel kot za stavo k ni imel lojtre so me piščalke na nogi še en teden bolele.
Pa une zvočnike pozabi.Uživaj v šumenju valov in vetra. Radio je za poročila, vreme...Ni kulturno pridet v nek zaliv pa nabijat in druge posiljevat svojo glasbo.Med vožjo se pa itak nič ne sliši.
Izvenkrmni so meni nekako bolj zanesjivi(si nekje omenil da dvomiš v njih)Nekako imam raje da snamem kapo če je kaj in vidim ne da se u nekem malem placu gužvam pa še nič ne vidim. Ča pa crkne tako da ne moreš sam popedenat pa nima veze ali je notranji ali zunanji ker si naje.... v vsakem primeru.
Če boš gumo imaš 6m+120 hp čisto dovolj če pa fiša pa 150 hp, štiritaktnika če se misliš dosti vozikat.
Plus tega hitrost 50kn ne boš prakticiral, če ti bo leteo 40 je to vrh glave, potovalka je 27 pa si zmagal.To niso male brzine. Ne inači 70km/h z avtom s 70km/h v vodi. Pojdi 70km/h z avtom za Savo po makadamu ene 2 ure brez amortizerjev. :twisted:
Dreamone
Višji štabni praporščak
Kraj: Vodni

OdgovorNapisal/-a Dreamone » To Avg 10, 2010 13:47

cibro napisal/-a:Poglej to je pa že čisto druga zgodbica, za plutje s punco in kolege med vikendom je pa 5-6 m + 80 do 100 hp dovolj.
Ali guma ali fish to je osebna odločitev. Meni lahko nekdo 100 x reče da je fisherman boljš kot gumenjak pa ker so mi gumenjaki bolj pri srcu ne bom šel n fischa, če se nagibaš k fischu kupi to. Res da boš za manj denarja dobil več prostora kot pri gumenjaku. Čeprav moram rečt da sam sedaj imam gumo 5+nekaj cm in je za 2 placa za vrh glave dovolj. Za 4 je za dnevni izlet z 5 pa za do bližnje uvale pa pol na obali rečmo izležavanje. Tako da jaz ciljam da na tem čolnu nas ni več kot 4 in imamo vsi dost placa.
Pač mi je guma nekako bolj všeč, mehko je kamor se nasloniš morda se manj ziba ko si nekje na sidru pa malce lažja je, to so plusi proti fischu. Je pa fisch za enako dolžino cenejši, in ima več prostora pa ne moreš ga zbušit.So pa robovi trdi. Sem zadnjič lezu na enega 402 sem klel kot za stavo k ni imel lojtre so me piščalke na nogi še en teden bolele.
Pa une zvočnike pozabi.Uživaj v šumenju valov in vetra. Radio je za poročila, vreme...Ni kulturno pridet v nek zaliv pa nabijat in druge posiljevat svojo glasbo.Med vožjo se pa itak nič ne sliši.
Izvenkrmni so meni nekako bolj zanesjivi(si nekje omenil da dvomiš v njih)Nekako imam raje da snamem kapo če je kaj in vidim ne da se u nekem malem placu gužvam pa še nič ne vidim. Ča pa crkne tako da ne moreš sam popedenat pa nima veze ali je notranji ali zunanji ker si naje.... v vsakem primeru.
Če boš gumo imaš 6m+120 hp čisto dovolj če pa fiša pa 150 hp, štiritaktnika če se misliš dosti vozikat.
Plus tega hitrost 50kn ne boš prakticiral, če ti bo leteo 40 je to vrh glave, potovalka je 27 pa si zmagal.To niso male brzine. Ne inači 70km/h z avtom s 70km/h v vodi. Pojdi 70km/h z avtom za Savo po makadamu ene 2 ure brez amortizerjev. :twisted:

Najlepša ti hvala, zelo lepo si se rapisal, mi bo veliko pomagalo :D
Glede motorjev sem omenil da nemaram notranjih, 100% bo izvenkrmni, samo rad bi popolno zanesljivost, če seveda kaj takega obstaja :? Ali pa recimo če se lahko recimo za 100hp motor, podučim toliko da bi lahko use sam popravil, v primeru ko gre kaj narobe? Še eno uprašanje: slišal sem da ko temperatura zunaj pade gumenjak zgubi nekaj pritiska v tubusih in rata bolj mehak, oziroma kot nebi bil dovolj napihnjen :shock: ?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Avg 10, 2010 13:50

Ponavadi je tako da meni tudi postane mehak ko pade temperatura, zato ga uporabljam čez dan. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 10, 2010 13:55

dreamone, če ni skrivnost, koliko si star ?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 10, 2010 13:59

Ja zvečer ko se ohladi zrak se ohladi tudi zrak v tubah in postane mehkejši. Čez dan skoraj trd trd zvečer za tretjino mehkejši. Nekaj je janadino z dušikom prakticiral baje da se obnese naj ti pove.
Ni pa ti tolko mehko da je neuporabno.
Ni morda problem da se ne da naučiti servisiranja ponavadi nimaš vsega orodja, mislim računalnika, predvsem je to pri 4taktnikih
Če pred sezono poštimaš načeloma dela.
Separatorji, svečke, olje, impeler filtri, če ni zadeva legendarna ni panike, no malo sreče je treba ampak valda jo nekaj imaš:)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Avg 10, 2010 14:20

Nisem mislil na čoln. :D
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 10, 2010 14:39

Vem vem , samo me vseeno zanima za gumo kako se obnese dušik.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov