Pomoč - flapi, vinč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Hja, če je gor motor s 25 KM, je to preveč, saj bi bil že 15 KM več kot dovolj... S 25 KM in polnim plinom verjamem, da barka že močno potone v krmni val (hitrost verjetno vsaj 8 Kn) in takrat bi flapi pomagali. Kot prvo bi bila plovba bolj mirna in pa kot pravi Stal, manj bi bilo nagibanja levo-desno. Vseeno pa upam, da ne pluješ v takem režimu in pasaro postaviš na 5 Kn hitrosti in uživaš. Za to je namenjena! Pri takšni hitrosti pa ti flapi ne bodo pomagali.
Lp
Danes sem naročil flape M120 . Pridejo že ta teden.
. Moram se zahvalit g. Miranu iz firme Stal ki si je vzel čas in mi delil njegovo mnenje in izkušnje, glede vseh produktov ki me je zanimalo. Fantje tako naprej!
Da pa ne pozabim mojga prijatelja Pajerja, ki mu bom moral nest nove "cajtnge" in mu plačat ta mesec naročnino na gsm . Hvala tudi tebi.
Ko pridejo in ko bojo zmontirani mal poslikam in prilepim gor.
lp
Danes sem naročil flape M120 . Pridejo že ta teden.
Da pa ne pozabim mojga prijatelja Pajerja, ki mu bom moral nest nove "cajtnge" in mu plačat ta mesec naročnino na gsm . Hvala tudi tebi.
Ko pridejo in ko bojo zmontirani mal poslikam in prilepim gor.
lp
Jaz jih bom tusi sedaj enkrat naročil...
Sem pa v dilemi ali vzeti M-80 ali M-120
Čoln imam 5,7m, po "papirjih" bi naj bili 80. Prebrati pa je, da so najboljsi cimvecji.
Pa se to, na mojem colnu je menda zelo izrazno, da je zadaj tezak, celo toliko, da je prodajalec dal nasvet, kako zglisirat, ker je drugace coln takoj pokonci.
Hvala!
Sem pa v dilemi ali vzeti M-80 ali M-120
Čoln imam 5,7m, po "papirjih" bi naj bili 80. Prebrati pa je, da so najboljsi cimvecji.
Pa se to, na mojem colnu je menda zelo izrazno, da je zadaj tezak, celo toliko, da je prodajalec dal nasvet, kako zglisirat, ker je drugace coln takoj pokonci.
Hvala!
Živijo,
to pa ni dobra novica
Najprej preveri sledeče:
- preveri kontakte kjer ste priključili napajanje in maso, da se ni kakšna žica snela.
- preveri varovalko (20A) na oranžni žici, ki gre iz stikala
- preveri, da se ni snel konektor na povezavi med pumpo in stikalom
Ali pumpa daje kakšen zvok ali je popolnoma mrtva?
Prepričan sem, da ni hudega, najverjetneje je problem v napeljavi. Sporoči kako bo šlo.
Lp
to pa ni dobra novica
Najprej preveri sledeče:
- preveri kontakte kjer ste priključili napajanje in maso, da se ni kakšna žica snela.
- preveri varovalko (20A) na oranžni žici, ki gre iz stikala
- preveri, da se ni snel konektor na povezavi med pumpo in stikalom
Ali pumpa daje kakšen zvok ali je popolnoma mrtva?
Prepričan sem, da ni hudega, najverjetneje je problem v napeljavi. Sporoči kako bo šlo.
Lp
Najboljši na krovu
mitjak napisal/-a:danes, 2 dan plovbe....nova barka....so mi crknili flapi....spuščeni na 3/4 in se nočejo ne dvignit ne spustit do konca.... jutri kličem monterje....flapi pa so m120... upam da je šla samo kaka varovalka...ne pusti barke nad 22 vozlov, ne da bi izglisirala lepo
JAPAJADE crknil!
Sem tudi jaz prepričan, da je kaj na inštalaciji.
Saj bo , saj bo, preglej in .......
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Torej zjutraj sem se odpravu preverit zadevo.... odvijem pokrov kjer so varovalke in gledam oranžno žico (kot je rekel monter)...sledim žici in pridem do ''škatle varovalk'' in vidim prazen slot od varovalke??...je možno da je izstrelilo ven varovalko?...vstam not novo 10A.....dvignem flap in jo skuri....nato sem vstavil 30A....sedaj dela.... ampak mi še vedno ni jasno kje je prejšnja varovalka..
)..sedaj vse štima...
kocka napisal/-a:Sicer ne vem kakšen je predpisan tok (A) za flape, vendar varovalke ne smejo crkovat, premočne pa tudi ne bit, da ti ne bo skurlo kaj drugega.
To pa sigurno drži.
Nekje je en šibak člen, spoj. Premočna varovalka je še slabše kot to, da jih skuri. Ta pumpa ni takšne moči, da bi potrebovala 30A varovalko.
LP
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta