115 konjev na 4,2m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Okej Lisac, takole je. Tudi sam sem usekan na podobne zadeve, pa vseeno 115HP motor je bistveno pretežak za konstrukcijo čolna, še posebej ker je čoln že star 20 let in verjetno tudi krmna plošča počasi popušča. Ista zgodba je s 70HP motorjem. Če bi gor obesil 50HP je to vrh glave in še bi bilo potrebno dodatno ojačati krmno steno, kar pa ne preprečuje da bo trup popustil na kakšnem drugem mestu, kot je recimo spoj med palubo in dnom čolna. Pa reciva da bi to še nekako šlo.
Naslednji problem so papirji in max dovoljena moč motorja. Tukaj bo treba nekaj pogruntat, ker sem siguren da je po papirjih max moč motorja na tem čolnu 35 - 40HP. Pa sva spet na suhem. Na tem podričju kapitanija fajn komplicira.
Kar se pa Američanov tiče so pa tako ekstrem v vsakem pogledu. Če bi rad imel petardo od čolna, si kupi kakšen manjši čoln z notranjim motorjem, pa gor obesi turbo puhalnik pa kakšen NXT6 pogon pa bo letelo.
Naslednji problem so papirji in max dovoljena moč motorja. Tukaj bo treba nekaj pogruntat, ker sem siguren da je po papirjih max moč motorja na tem čolnu 35 - 40HP. Pa sva spet na suhem. Na tem podričju kapitanija fajn komplicira.
Kar se pa Američanov tiče so pa tako ekstrem v vsakem pogledu. Če bi rad imel petardo od čolna, si kupi kakšen manjši čoln z notranjim motorjem, pa gor obesi turbo puhalnik pa kakšen NXT6 pogon pa bo letelo.
V8 + Jet drive
Re: 115 konjev na 4,2m
lisac3 napisal/-a:Pozdravljeni...konjev nikoli dovolj, pa me zanima če bi lahko dal 115na moj 4,2m gliser? S tem da bi malo ojačal čoln zadaj
Na vsako stran?
Ne. Enostavno.
Guma je guma, zaenkrat.
Ne gejniš ne,....dokler ne boš kake skuhal...
Tako ti bom povedal...jest imam 5 metrov in 75 konjev gor. Ko je gas na tričetrt, nekje na 5000 vrtjajih je že kar pestro po morju ki je tolko valovito da se mu reče mirno morje. Ko je gas u podu gre u dveh do 7000 vrtljajev in takrat je zelo zabavno ko velikokrat ne veš kako pristaneš al na levem boku ali na desnem če ne morda na glavi.....
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 44&start=0
Tako ti bom povedal...jest imam 5 metrov in 75 konjev gor. Ko je gas na tričetrt, nekje na 5000 vrtjajih je že kar pestro po morju ki je tolko valovito da se mu reče mirno morje. Ko je gas u podu gre u dveh do 7000 vrtljajev in takrat je zelo zabavno ko velikokrat ne veš kako pristaneš al na levem boku ali na desnem če ne morda na glavi.....
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 44&start=0
Hello all,
Klical sem v Koper in dobil informacijo da je max za moj čoln 33kW,
kar je 45 konjev. Da spet ne morim kapetana, bi vas vprašu če je že
mel ker izkušnje s tem, da je malo prekoračil mejo, npr da bi jaz dal
50 mogoče 60 gor?
Še dober da sem uletel z neumnih vprašanjem prej, ker sem hotu kupit nekaj, nisem pa pomislil da pogoje papirologije.
Moje sanje so šle po vodi
Hvala all.
Klical sem v Koper in dobil informacijo da je max za moj čoln 33kW,
kar je 45 konjev. Da spet ne morim kapetana, bi vas vprašu če je že
mel ker izkušnje s tem, da je malo prekoračil mejo, npr da bi jaz dal
50 mogoče 60 gor?
Še dober da sem uletel z neumnih vprašanjem prej, ker sem hotu kupit nekaj, nisem pa pomislil da pogoje papirologije.
Moje sanje so šle po vodi
Hvala all.
silvo napisal/-a:Tako ti bo čisto dovolj... za najmanj 1100 kun, fantje 300 METROV OD OBALE!!!![]()
http://www.youtube.com/watch?v=dYPQoFJ3jJU
https://medisken.si
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
...heh,...nej naročijo mirno morje pa bomo šli 300 m od obale...
...ko bodo začeli z izvajanjem nadzora v zalivu kjer je tabla z omejitvijo hitrosti na nekaj milj in bodo tam začel jahtarjem kasirat potem bom tudi jaz spoštoval predpise tam kjer nikogar ne motim tudi če predpisov ne spoštujem...ko taljan z 20 metrsko jahto glisira iz marine Cres čez cel zaliv in povzroča opustošenje na obali in privezih pa nikogar ne moti..
...ko bodo začeli z izvajanjem nadzora v zalivu kjer je tabla z omejitvijo hitrosti na nekaj milj in bodo tam začel jahtarjem kasirat potem bom tudi jaz spoštoval predpise tam kjer nikogar ne motim tudi če predpisov ne spoštujem...ko taljan z 20 metrsko jahto glisira iz marine Cres čez cel zaliv in povzroča opustošenje na obali in privezih pa nikogar ne moti..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov