Mnenje Quicksilver 620!

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Mar 10, 2012 19:57

Borut napisal/-a:Na plovilu trenutno ni vode,tuša,hladilnika ampak se da vse nekako rešit,seveda za nekaj eurov več.
Čoln verjetno ni neki dirkalnik(to tudi ne potrebujem) ampak tu je v igri spet proračun.

In kaj ti to pove?

To je barka za dnevno "kruzanje".

Nastanjen si v stanovanju, hiši, itd, čez dan se pa furaš naokrog. Ni kaj super. Za več kot dva dni biti brez hladilnika in vode, ki ne teče iz pipe si pa ne predstavljam. Da se ne sperem s sladko vodo pred spanjem, brrrrrr?. In še mnogo tega! Kar prinesi na barko štiri torbe cunj, kopalni pribor, pa hrane za tri, štiri dni, pijače tudi nekaj, reševalne jopiče, vrvi, .... Kam s tem?

Vem da je potrebno nekje začeti, da začneš spoznavati kaj potrebuješ in kaj te zadovoljuje.

Kar korajžno na vodo, te podpiram, ker le tako prideš pri sebi na jasno.

Še nekaj je pomembno, če greš za več kot dva dni na dopust z barko.
Moje trdno mnenje je , da je na taki dolžini barke, mesta za dva odrasla človeka, ki imata še kakšnega otroka.
Štirje odrasli, dva para recimo, so si v napoto! Njihovi odnosi bodo na preizkušnji, garantiram.

Takole za intermeco je bilo tole!

Še zmeraj se pa držim trditve, da je tale motor za v muzej.
Ta motor je za v klub "Oldtajmerjev", tam bi lahko vodili debate v stilu "Še pomnite tovariši".

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Mar 10, 2012 20:11

.

adrian napisal/-a:dobra reklama je zakon,... Pajer, se ti ne zdi, da smo tudi mi malo že zastareli in za v muzej, 3.0L motorji pa se bodo še dolgo vozili po vodi z mlajšim generacijami?

Mlada, moderna roba te pomladi. Jihaaaaa!!!!

Teli motorji bodo pa "odlični" za vse mlade generacije, kot primer, kaj se ne splača kupit. Pa nonoti bodo-boste kazal vnukom, mladim generacijam s kakšnimi motorji so se- ste se vozili, ko ste bili rosno mladi in ste bili "šmerasti" do komolcev, ker ste ga morali "odzavgat", pa svečke osušit, itd.
Mlajšim generacijam bo pa čeljust dol padala, ko bodo, če bodo, ugotovili, da so zamudili nekaj izjemno tehnično težko nadomestljivega.

LP v "Oldtajmer klub"

.
pajer 1

Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » So Mar 10, 2012 20:22

se strinjam,kot sem rekel odvisno kaj kdo rabi,hočem samo reči,da v primerjavi z drugimi plovili v tem cenovnem razredu dobiš kar velik kos "banje".Vodo bom vsekakor uredil že zaradi varnosti,če kje ostanem sredi morja na 40 stopinjah,drugače pa kot pravim za do dva dni max.če bo nujno.Vse ostalo kar sem gledal do 6m,nimaš spredaj in ne zadaj nič,kabino bi pa vseeno imel,da se lahko kam zavlečem.
Nisem še nič kupil,ampak mogoče bom pa naslednjo sezono že prodajal:)
andrei
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a andrei » Ne Mar 11, 2012 20:29

Borut napisal/-a:se strinjam,kot sem rekel odvisno kaj kdo rabi,hočem samo reči,da v primerjavi z drugimi plovili v tem cenovnem razredu dobiš kar velik kos "banje".Vodo bom vsekakor uredil že zaradi varnosti,če kje ostanem sredi morja na 40 stopinjah,drugače pa kot pravim za do dva dni max.če bo nujno.Vse ostalo kar sem gledal do 6m,nimaš spredaj in ne zadaj nič,kabino bi pa vseeno imel,da se lahko kam zavlečem.
Nisem še nič kupil,ampak mogoče bom pa naslednjo sezono že prodajal:)

Nisem še ugotovil ali ti je to plovilo všeč ali bi raje z nekaj euri rad kupil kaj več.Če te ne moti notranji motor lahko dobiš QS 640 weekend z notranjim motorjem že za 22 do 23 tisoč eurov in imaš že vse kar potrebuješ. Slišal sem pa za QS 640 z zunanjim motorjem 115, ki naj bi bila na ponudbi za 20.000. Ne vem pa ali je že dobil kupca al ne. Z malo dodelave le tega, dobiš konkretno barko.
Borut
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Borut » Ne Mar 11, 2012 21:25

raje bi imel nekaj bolj odprtega,zato se trenutno nagibam k 620,je bil eden l2005,prvi lastnik z 100urami za 13,8k€,res kot nov še brez antifaulinga,ampak ga ni več na netu!
QS 640 bi pa bil enkrat kasneje,ko bo več časa in bom lahko več tednov na morju,sedaj pa 14dni v kosu pa kaki podaljšan vikend in to je to!
Res je 640 veliko več barke,ampak ga ne morem več vleči z avtom in se stvar spet zakomplicira,vedno pač nekaj ne štima:)
Kje pa je ta z zunanjim 115?

Hvala za ponudbo!
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Po Mar 12, 2012 14:36

Ma nevem. Če je ljubezen do morja, do preživljanja dopusta na tak način, se vse da.

Jaz sem lansko leto preživel cca 21 zaporednih dni na čolnu, ki je čisti dnevni čoln.

Imam hladilnik, tuš in spalnico. To je to.

Pa sva s punco 3 tedne kruzala po jadranu, brez kakšnih večjih težav.

Z vso kramo!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Mar 12, 2012 16:33

Se strinjam s tabo, Original one. Jaz sem bil tudi tri leta po 14 dni na čolnu, 5,33 m. Z ženo sva preplula praktično cel Jadran med Opatijo in Mljetom. Ne smeš biti prerazvajen in pa čoln mora imeti vsaj osnovno opremo za daljšo plovbo, tuš in hladilnik. Vse skupaj pa mora biti začinjeno z veliko ljubezni do morja in plovbe.
Borut
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Borut » Po Mar 12, 2012 17:39

našel "nadomestilo" za tuširanje z sladko vodo!!

http://www.navtikasport.com/index.php?productID=1511

koliko pretoka pa naj bi imela tuš črpalka??
in črpalka za umivalnik,ali so boljše avtomatske(ko pritisneš pipo se zažene črpalka) ali navadne ON/OFF?
andrei
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a andrei » Po Mar 12, 2012 18:03

Borut napisal/-a:Kje pa je ta z zunanjim 115?

Hvala za ponudbo!

Sem klical znance v Italijo,ki lastnika poznajo in mi jutri sporočijo kakšno je stanje. Čoln bi pa mogel bit v Trstu oziroma v okolici.

lp
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Mar 13, 2012 06:57

Borut napisal/-a:našel "nadomestilo" za tuširanje z sladko vodo!!

in črpalka za umivalnik,ali so boljše avtomatske(ko pritisneš pipo se zažene črpalka) ali navadne ON/OFF?

Tudi sam uporabljam ta šampon za tuširanje v morski vodi.
Seveda pa se po "tuširanju" v morju sperem s sladko vodo.

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 13, 2012 18:46

pajer1 napisal/-a:
Borut napisal/-a:našel "nadomestilo" za tuširanje z sladko vodo!!

Tudi sam uporabljam ta šampon za tuširanje v morski vodi.
Seveda pa se po "tuširanju" v morju sperem s sladko vodo.

LP

.

Jaz pa vedno uporabljam navadne šampone in gele, pa skočim na glavo, da me spere, potem pa tuš s sladko vodo... Ne vem kaj bi bil ta šampon boljši od navadnih? :shock:
Borut
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Borut » To Mar 13, 2012 19:20

..ko smo že vsi pri tuširanju!!

kakšen pretok mora imeti črpalka za vodo-tuš,na čolnu 6-7m?
moram nekaj nabavit in je važen pretok in pritisk,rezervoar bo pa okoli 50l?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 13, 2012 19:24

Borut napisal/-a:..ko smo že vsi pri tuširanju!!

kakšen pretok mora imeti črpalka za vodo-tuš,na čolnu 6-7m?
moram nekaj nabavit in je važen pretok in pritisk,rezervoar bo pa okoli 50l?

Kupi najmanjšo, pa bo OK... Pretok naj ima nekje 8 l/min...
50 litrov je malo vode in bo rezervoar hitro prazen.
andrei
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a andrei » To Mar 13, 2012 21:50

Lp

Dobil odgovor za QS 640 -115 . Z opremo (gps,tv,.....) se prodaja za 23, šla naj bi za 22k. Brez dodatne opreme, pa naj bi bila cca 20k eurov. Če se boš odločil , mi pošlji zs, da se ti pozanimam za podrobnosti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov