Tohatsu 15 ne vergla, le piska?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Sep 02, 2015 19:31

Vzorec: "motnja je zjutraj; ko pa enkrat vžge, pa ni več problema", me spominja na težave s preboji ob čem zarošenem, ko kaj ni vžgalo, ker bodisi ni bilo iskre, ker je tok tekel kam drugam kot čez vžigalno tuljavo ali pa kam drugam namesto čez tisto, kar bi moralo tok v njej prekiniti, ali pa je iskra delno ali v celoti 'pobegnila' kam drugam namesto na svečko.

Ko se je reč posušila - bodisi po tem, ko je vžgal, bodisi ko se je čez dan ogrelo, pa je vse delalo.

Sem razumel prav in je vzorec res tak, da motor v bistvu ne vžge, ko je rosen? Če je, bo morda kdo od ostalih imel idejo, kje iskati dalje.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Kraken
Desetnik
Kraj: Srednjeveško mesto

OdgovorNapisal/-a Kraken » Če Sep 03, 2015 01:05

Zjutraj ni ravno vezano na roso, ampak na čas, ko se motor shladi, skratka čez dan obratuje in zvečer ob ene 21h se ga ugasne, ter zjutraj potem štarta. In ker se čez noč shladi, je potem muka zjutraj to vžgat.
Pa očitno je postal še bolj občutljiv, danes sem videl da je sredi dne bil ugasnjen dobro uro in je že kazal željo po izdatnem verglanju.
Težava je po moje nekje v elektroniki, ker je spet tista kontrolna luč le nekaj zelo na krakto in medlo blisknila in takrat pač vergla, ko pa se luč konkretno posveti in zapiska, pa vžge brez kakršnegakoli problema.

Tex, ja, vem, ampak saj veš z avto scene, da stvari, ki jih sam popraviš so stokrat več vredne in veselje se je še kaj naučit zraven, na servis odnes in denar zavalit ni problem, to zna vsak. + motor ni moj, jaz le delam z njim in mi počasi pričenja živce parat, ker ne deluje zanesljivo.
What's amazing about the kraken stories is that, of all the sea monster tales we have, we have the best evidence that this creature was based on something real.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta