gledam barko bayliner ciera 2655

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Dec 24, 2012 16:36

polanc napisal/-a:Ja zimuj jo pa pr sosedih,boš takoj njihov top prijatelj,ki bodo pomembni da majo tako grdosijo na hofu

Dobra....
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » Po Dec 24, 2012 18:40

DR.E napisal/-a:
polanc napisal/-a:Ja zimuj jo pa pr sosedih,boš takoj njihov top prijatelj,ki bodo pomembni da majo tako grdosijo na hofu

Dobra....

očitno ima dečko sam grdosijo doma da se sekira zame... al pa morda v svoji pojsli.. kdo bi vedel..

kakorkoli... naj mi še kdo kaj pove o tem tanovejšem bayu...

noben nič več ne ve?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 24, 2012 19:45

Sashs, priporočam ti, da se malo umiriš, drugače bodo zapleti! Priletel si na forum in že misliš bit glavni. Da uporabim tvojo besedo "Dečko, ajde oladi!" Tukaj se boš moral malo prilagajati, ne meni, temveč celotni skupini, če misliš lepo shajati z nami. Če ti to smrdi, potem ne pričakuj pametnih odgovorov niti ne misli, da nas boš ti razdvojil. Nas ne boš! Podobnih pacientov je bilo v zadnjih 5 letih tukaj že mnogo, pa so na koncu vsi ali se skulirali ali pa potegnili kratko in odšli!

Ne razumi narobe, nič nimam proti tebi, samo vem kaj bo... Že voham prepir, požar, ognjemet in ne vem še kaj...!

Tukaj na forumu se stari člani, ki se tudi osebno poznamo velikokrat pohecamo medsebojno in to boš moral sprejeti kot dobronamerno in nikakor ne kot podjeba**** ali neko negativno kritiko!

Rad bi odgovor, celo pameten odgovor, zraven pa DR.E napišeš tako nizko, da boli glava, barko imenuješ ne vem kaj vse... Tole bo treba spremeniti, drugače tukaj ne bo šlo!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Dec 24, 2012 20:31

.

Sashs napisal/-a:noben nič več ne ve?

Po dvakrat prebranih postih si ti Sashs, edini, ki nič ne ve, ali pa nič ne pove.

Pa kdo si?

Pa zakaj se podajaš nepripravljen na teren, ki zahteva več?
Predstavi se malo in povej kaj pričakuješ od morjeplovstva. Si "glavni na vasi", pa se bojiš? Koga???? Vaških tercijank po deseti maši???
Nekaj tu ne štima!!!!

Ko bomo "zaslutili" tvoj odnos do barke, morja in nas obsedencev z morjem, ti bomo lažje svetovali, pomagali in zaželeli uživancije polno kapo.

Glej, na božični večer, ob 18,40 rešuješ problem kam nepovratno vržeš nekaj deset tisoč EUR-ov. Da boš pomirjen, jih lahko meni za mojo prineseš točno 30 K-EUR, je s polnim tankom in letnim privezom v SLO marini Portorož. Samo ključ obrneš in pluješ b.p.! Do prvega delovnega dne je lahko še na moje ime, da ne bodo tvoji sosedi prehitro izvedeli.
Slika

Ker sem dobre volje po božični večerji in dobrem vinčku je to s popustom.
Žena ravno pospravlja mizo zato imam čas.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » Po Dec 24, 2012 21:23

admin napisal/-a:Sashs, priporočam ti, da se malo umiriš, drugače bodo zapleti! Priletel si na forum in že misliš bit glavni. Da uporabim tvojo besedo "Dečko, ajde oladi!" Tukaj se boš moral malo prilagajati, ne meni, temveč celotni skupini, če misliš lepo shajati z nami. Če ti to smrdi, potem ne pričakuj pametnih odgovorov niti ne misli, da nas boš ti razdvojil. Nas ne boš! Podobnih pacientov je bilo v zadnjih 5 letih tukaj že mnogo, pa so na koncu vsi ali se skulirali ali pa potegnili kratko in odšli!

Ne razumi narobe, nič nimam proti tebi, samo vem kaj bo... Že voham prepir, požar, ognjemet in ne vem še kaj...!

Tukaj na forumu se stari člani, ki se tudi osebno poznamo velikokrat pohecamo medsebojno in to boš moral sprejeti kot dobronamerno in nikakor ne kot podjeba**** ali neko negativno kritiko!

Rad bi odgovor, celo pameten odgovor, zraven pa DR.E napišeš tako nizko, da boli glava, barko imenuješ ne vem kaj vse... Tole bo treba spremeniti, drugače tukaj ne bo šlo!

ok ok se opravicujem... jebiga vem da ste na takih forumih bol kot ne za sebe... in da imate svoje interne finte ki jih morda novi prisleki ne razumemo...

ok se opravicujem ni bilo misljeno kot zalitev ampak kot odgovor na provokacijo....upam da me ne boste zaradi manjsega kiksa po domace povedano odjebali

kakorkoli...

no pa zacnimo znova...

sem star 32 let in me prijatelj ki je tud na tem forumu ze dolgo prca da naj pridem v navtiko... vmes sem preizkusil avtodomarstvo imel svoj avtodom ki sem ga na koncu prodal ker mi je stal na hofu in ker sem se navelical gledat jahtarje iz kempa in jim enostavno zavidati da vidijo tisti lepi del morja ki ga avtodomarji lahko samo sanjajo... zato sem prodal ker pa mi je vmes nekaj prislo poslovno je denar od prodanega avtodoma hitro skopnel...

kar se tice pa problema z okolico ki ga imam je pa res... ne znate si predstavljat kako je ko z strahom hodis k postnemu nabiralniku kdaj bo spet kaki poziv na inspekcijo tako in drugacno ker nekdo okoli tebe ne ve kaj bi si spocel z zivljenjem in samo cekira kako bi tiskodoval...

barko sem oznacil z besedico navlaka saj barka res ne sodi na domaci hof... barka sodi v depo ali marino... prav tako kot je ze nekdo napisal... v sloveniji favsija in skodozeljnost ne pozna meja... ce bi vso favsijo in skodozeljnost pretopili v vodo bi obala bila nekje na obrobju maribora

verjamem da tukaj na forumu ni tako saj ste se nasli podobni med podobnimi z skupnm hobijem in strastjo...

zunanji svet ki pa o barkah lahko samo sanja pa na vse skupaj gleda drugace...

pa pustimo to....

v prvi vrsti pricakujem da bo barka apartma na vodi kateri ima eno prijetno dodatno lastnost da se poleti odpeljes na dopust odkrivas tisti del morja ki ga iz kopnega nikoli ne vidis in pa da mi med poletnimi podaljsanimi vikendi sluzi kot apartma na vodi z katerim se za vikend odpeljes donnaslednjega zaliva kjer se lahko kopas... ali pocnes enostavno nic, zvecer pa se v marini podas v dobro ribjo restavracijo in z znancem ali pa tudi sam enostavno spijes kozarcek ali dva...

ker sem relativno mlad... vsaj imam se za mladega in ker se definitivno lahko oznacim za garača ki ima po vrhu se omejene financne vire...se nebi rad ze pri prvi barki dobesedno napizdil... ker o navtiki vem le tokar sem precesal ta forum po dolgem in pocez....

izbira bark pa je zame seveda omejena saj barko kopujem delno z gotovino, delno pa v racun za en specificen avtomobil ki ga je enako kot barko zelo tezko prodat saj kot barka zahteva specificnega kupca...

limit definitivno je 15 tisoc za zacetek... tako da nove barke in barke za 30 jurjev definitivno odpadejo... ker sem za tak rang barke enostavno prekratek bi prosil da mi tega niti ne svetujete...zavedam pa se da bo treba cez leto se kaj jesti in placati racune zato si dvojnega luxuza avto in barko ne morem in ne smem privoscit...ceprav bi lepo zgledalo se pripeljati z lepim exoticnim avtomobilom na svojo barko... pozabimo zdaj to

kljub vsemubi se se enkrta opravicil za mojo provokacijo in poprosil vse ki karkoli vedo o teh barkah ali pa mi lahko dajo nasvet na kaj biti pozoren pri nakupu da mi pomagajo z nasveti...

bozicna vecerja je pasala... upamd da tudi vam :)
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Dec 25, 2012 01:52

Sashs napisal/-a:
limit definitivno je 15 tisoc za zacetek... tako da nove barke in barke za 30 jurjev definitivno odpadejo... ker sem za tak rang barke enostavno prekratek bi prosil da mi tega niti ne svetujete...zavedam pa se da bo treba cez leto se kaj jesti in placati racune zato si dvojnega luxuza avto in barko ne morem in ne smem privoscit...ceprav bi lepo zgledalo se pripeljati z lepim exoticnim avtomobilom na svojo barko... pozabimo zdaj to

kljub vsemubi se se enkrta opravicil za mojo provokacijo in poprosil vse ki karkoli vedo o teh barkah ali pa mi lahko dajo nasvet na kaj biti pozoren pri nakupu da mi pomagajo z nasveti...

bozicna vecerja je pasala... upamd da tudi vam :)

Ma ti sploh nimaš problema. Če je tvoj avto dovolj eksotičen, ga bo itaq TEX (morjeplovec) kupu.

Evo en problem sem ti že rešu.

Ker pa praviš, da boš mel barko na morju in da je ne misliš prevažat, poglej še kaj 3 m širokega. Recimo Baya 2855. Stroški so primerljivi, čoln pa neprimerno bolj komot... In dobi se to za 15jurjev...
Sezona, pa če se ne boš nič vozil, košta okoli 5000€ za tak čoln...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Dec 25, 2012 08:20

bladzo napisal/-a:Sezona, pa če se ne boš nič vozil, košta okoli 5000€ za tak čoln...

Bravo Bladzo, s tem si zadel žebljico na glavico. Bolj pomembno vprašanje od tega koliko lahko odštejem za nakup plovila je, koliko si lahko privoščim plačevat za vzdrževanje.
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » To Dec 25, 2012 09:25

Ti priporočam ,da začneš razmišljati o manjših barkah,mogoče gumenjakih.Marsikateri morjeplovec je začel pri takratkih,pa zamenjal kar nekaj bark,med tem nabral kar nekaj izkušenj in znanja,predvsem pa spoštovanja do bark in morja,se pravi nasploh morjeplovstva.Tudi,če imaš denar ,pa si lahko privoščiš večjo barko,pa nimaš časa živeti z tem,potem je bolje, sploh ne začeti z tem.Vsaj pri meni je tako,barka je čez zimo doma na hofu,spedinana in pripravljena na sezono.Pa makar mi celo Selo govori ,kakšno yahto imam,me to prav nič ne moti,ker sem si jo sam kupil,doben mi ni primaknil niti centa,pa imamo doma dejavnost,pri kateri se posledično obrne ogromno ljudi,pa naj moti to kogarkoli,mene ne.Če si pošten in nimaš zamer z ljudmi,potem je jasno,da je to morjeplovstvo kot hobi,ljubezen do morja in doživetij povezani z tem in ljudje okoli mene, so se sprijaznili z tem.
Tisti,v naši širši okolici,ki imajo velike traktorje in mašinerijo,vredno po nekaj 10k€ in več,pa naj živijo z tem,pa maker gredo letno za par dni na morje (jest pa pit),ker jim je to dovolj.
Hočem ti povedat,da si kupi barko,takšno,za katero boš imel trenutno čas in denar povezano z tem,pa naj te ne bo sram imeti jo doma na hofu,čez zimo,potem pa veselo nabiraj izkušnje na morju.Na morjeplovcu pa ,če boš imel spoštovanje do članov,ki ti lahko veliko pomagajo in svetujejo.
Pa brez zamere.
LP Dani
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Dec 25, 2012 12:44

Ja admin maš prav,najprej se bomo tastari mal obsekal nazaj in dečku povedal,,,tko bo vedu tud, da smo odkriti ljudje.Ja dečko nisi dober začel, si se pa lepo popravu.Barka ne sodi na domači hof,,,Pr men so avti na hofu, da imajo barke plac v toplih garažah,ena je pr men ko operaciska soba spedenana,Polet se pa vozim po morju zarad tega gledanja čolnov v mojih garažah.
5000 e stane letno tak čoln so ti drugi povedali..daš ga ven na prkolo...100e.
600 km prevoza 480 e
10 mescev zimovanja pr men cca 500 e za 2855 Baya
Računica ..skor 4000 e PRIHRANKA
LP Iztok
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » To Dec 25, 2012 17:52

operacijska soba zasedena :)
--Bodybanger--
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Dec 25, 2012 18:00

:lol: jap,
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Dec 25, 2012 18:57

Nekaj mi tule smrdi. Mogoće se motim.
Iz tvojih besed nekako ćutim, da bi rad imel razkošje na vodi, v žep pa ne bi segel :roll:
To je večna navtična enačba z eno neznanko. Nekaterim jo je uspelo razvozlati.

Pa še nekaj ni zanemarljivo. Navtika ni le, kot nekaterim zgleda iz kopnega. Vse super in lahko. Je tudi slabo morje, pa skrbi (posebej z izbiro sidrišča in vremena), pa večne težave s tehniko, pa... Vse to je za prave ljubitelje morja, to kar jih zapolnjuje. Za ostale pa je lahko...
Zato večina "morjeplovcev", ki so narejeni bolj na komot, kmalu presedla nazaj na kopno. Pri barki ni tako, kot pri kamperju. Zategneš ročno in tam počaka do jutra!
Tudi naše žene so vse prej, kot bejbe s šampanjčkom, ki se brezskrbno sončijo na palubi. Večino časa Vlačijo umazane muringe, vežejo bokobrane in vlačijo štrike ter verige, čistijo plovila, tudi bruhajo kadar je malo več morja in kapitanu pomagajo pri težavnih delih...
Žaj je tudi to sestavni del navtike, a ga k sreči malo omenjamo.

Veliko sreče ob odločitvi in nakupu !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Dec 25, 2012 19:44

Enkrat sem odprl eno temo z naslovom Kako ne smemo,in tam opisal kako me je dobila pijavka pri Orebiču,kako nisem mogel z ful gasom obrniti barko v veter,kako mi je v sekundi strgalo zadnji rob glavnega jadra,strgalo vrvico 6mm z ograje in skoraj zaj,,,motor...
No priznal sem, kaj sem delal narobe,samo veliko ljudi molči o svojih napakah.Bi blo prav tako temo odpret spet ,saj bomo z takimi debatami morda celo komu rešili življenje ,gotovo pa kako jadro,kak bok plovila ali ...
LP Iztok
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Dec 28, 2012 21:18

Narejeno novo pod-kazalo v bazi znanja Kaj se lahko naučimo iz česa, kar ni šlo prav, kamor lahko 'klofnemo' povezavo na podobno zgodbo ne glede na to, v katerem podforumu nastane.

Bližnjica v tega je pa tudi iz splošnega (že pogojno uporabnega :wink: )kazala 'Baze znanja', ki je običajno prva ali druga tema v tem podforumu.

Tvoja zgodba ni bila naslovna teme, ampak eden od naslednjih prispevkov in povezava na to zgodbo, kaj si se naučil iz srečanja s pijavico, je zdaj že v omenjenem kazalu.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Dec 28, 2012 22:16

Ja hvala,po moje bo kar brana stran,bilo bi dobro tudi da čim bolj korektno pišemo,da nebo vsak val postal gora in vsak piš vetra orkan.
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti