Sea Ray
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
navtik_borut
- Admiral
Da ne odpiram nove teme, vprašam tukaj..
Ve kdo kje se nahaja ta čoln? https://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=184629
Če ga slučajno kdo videva v živo, prosim za info glede registrske oznake.
Hvala.
Ve kdo kje se nahaja ta čoln? https://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=184629
Če ga slučajno kdo videva v živo, prosim za info glede registrske oznake.
Hvala.
-
navtik_borut
- Admiral
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:58, skupaj popravljeno 1 krat.
-
navtik_borut
- Admiral
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:58, skupaj popravljeno 1 krat.
-
navtik_borut
- Admiral
H2O napisal/-a:Btw, nekateri prodajalci prodajajo plovilo preko posrednika, ker nočejo imeti opravka s kupci (dokler se ne pojavi pravi). Kupci znajo bit včasih prav nadležni in vsi prodajalci pač ne marajo izgubljati časa z njimi.
Res je. Sem pomislil tudi na to. Drugače pa zase mislim, da sem korekten kupec. Razen mogoče 5 min tel. pogovora, prodajalec ne zapravi nič časa, dokler se mi ne zazdi da je to to. Doslej sem si šel ogledat le 2, pa še pri teh sta prodajalca zapravljala moj čas in ne obratno, saj je bilo stanje v resnici veliko slabše od predhodno predstavljenega.
Res si nisem mislil, da bo to tak projekt.. Dva odlična sta mi odšla tik pred zdajci (me je prehitel drug kupec), ostalo pa sem opisal zgoraj.
Lp.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
navtik_borut
- Admiral
navtik_borut napisal/-a:A lahko kdo iz izkušenj pove kolikšna je poraba pri 7.4l na cca 2 toni težkem cuddiju? Pri 5.0 ali 5.7 sem računal na kakšnih 1.3l na Nm, za tega pa ne vem kaj si naj mislim.
Popolnoma enaka kot za 5.7L. Tiste debate kako je 7.4 požeruh so samo gostilniške! Vsi ti motorji imajo na las podobno specifično porabo! Tudi MPI nima nič manjšo oziroma je zanemarljivo manjša! Je pa res, da ima recimo pri počasni plovbi s npr. 1000 vrt/min novejši MPI motor polovico nižjo porabo od enakega z vplinjačem...
-
navtik_borut
- Admiral
Če je denar namenjen navtiki v "tapravem" sorazmerju s tem kar si lahko privoščiš, potem strošek goriva predstavlja nekaj kar veš da sicer bo, definitivno pa ni odločilen faktor koliko boš plul. Razen za ekstreme, o katerih pa mislim da ni debate.
1.3 L/nm se mi zdi malo, prej 1.5 ali kaj več. Vse je odvisno od.......
1.3 L/nm se mi zdi malo, prej 1.5 ali kaj več. Vse je odvisno od.......
-
navtik_borut
- Admiral
kasaudio napisal/-a:Če je denar namenjen navtiki v "tapravem" sorazmerju s tem kar si lahko privoščiš, potem strošek goriva predstavlja nekaj kar veš da sicer bo, definitivno pa ni odločilen faktor koliko boš plul. Razen za ekstreme, o katerih pa mislim da ni debate.
Se strinjam in zato iščem informacije.. 2l Nm sta npr. za mene no-go, nekaj bolj proti 1 (oz. cifra, ki jo omenjam zgoraj) pa je sprejemljiv strošek ki ga pač vkalkuliram v letni budget.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost