Dobra reklama!
Nakup čolna do cca5m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
MareC napisal/-a:kondor88 napisal/-a:http://www.subito.it/nautica/sessa-key-largo-18-ribasso-ancona-186457897.htm?last=1
kondor a si ti že kdaj kupil kak čoln v Italiji?
Tukaj bo kupec šel skoraj sigurno gledat samo uro na zvoniku ankonske katedrale
in delal 1500km v prazno
No ja,ampak cena z linka je vabljiva.
widmann napisal/-a:MareC napisal/-a:kondor88 napisal/-a:http://www.subito.it/nautica/sessa-key-largo-18-ribasso-ancona-186457897.htm?last=1
kondor a si ti že kdaj kupil kak čoln v Italiji?
Tukaj bo kupec šel skoraj sigurno gledat samo uro na zvoniku ankonske katedrale
in delal 1500km v prazno
![]()
![]()
No ja,ampak cena z linka je vabljiva.
sem siguren, da je realno stanje čolna drugačno, poleg tega , pa sigurno ne štimajo vsi papirji
Proizvajalec je Selco, mislim da so Švedi, pa tudi ne vem, če še delajo.
Dolžina je 5m, s tem motorjem pa sem ga pognal največ 39 kt (po GPS).
Potovalno imam po navadi okoli 25-30kt, potrošnja pa je cca 1l/nm.
Sem ga pa znotraj komplet preuredil, na novo tapeciral, novi so tudi stoli in klop, vse v umetnem usnju, ki se zaenkrat odlično obnese.
Za primerjavo, obnova me je stala cca 1.000€ s tem, da sem vse naredil sam, razen prevlek na sedalih.
Bom pa še naredil sliko zadnje ploščadi, ki sem jo naredil lani.
Dolžina je 5m, s tem motorjem pa sem ga pognal največ 39 kt (po GPS).
Potovalno imam po navadi okoli 25-30kt, potrošnja pa je cca 1l/nm.
Sem ga pa znotraj komplet preuredil, na novo tapeciral, novi so tudi stoli in klop, vse v umetnem usnju, ki se zaenkrat odlično obnese.
Za primerjavo, obnova me je stala cca 1.000€ s tem, da sem vse naredil sam, razen prevlek na sedalih.
Bom pa še naredil sliko zadnje ploščadi, ki sem jo naredil lani.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 14:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Eh, lastnega dela seveda nisem računal, to je bil samo material.
To sem dal kot primer, koliko te stane obnova notranjosti, če se je sam lotiš.
Poraba pa je taka kot je, kaj ti naj druga napišem? Če je 0,9 ali pa 1,1l/nm ne vem, to je pač preračunana glede na to, koliko nm sem naredil z litri, ki sem jih natočil.
Glede na to, da ne delam daljših razdalj lahko rečem, da je pri 25kt vsaj 1,2l/nm, torej kakih 30l/h, pri 35kt pa ne vem, ker nisem meril, verjetno pa najmanj 45l/h.
To sem dal kot primer, koliko te stane obnova notranjosti, če se je sam lotiš.
kondor88 napisal/-a:je enaka kot pri vseh čolnih na tem forumu
Poraba pa je taka kot je, kaj ti naj druga napišem? Če je 0,9 ali pa 1,1l/nm ne vem, to je pač preračunana glede na to, koliko nm sem naredil z litri, ki sem jih natočil.
Glede na to, da ne delam daljših razdalj lahko rečem, da je pri 25kt vsaj 1,2l/nm, torej kakih 30l/h, pri 35kt pa ne vem, ker nisem meril, verjetno pa najmanj 45l/h.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 14:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti