SEAWAVE MARINE D.O.O.
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Vezano na prejšnje poste:
-olje ni namenjeno zaščiti ležaja proti rjavenju, temveč mazanju
-po njihovi teoriji bi moral imeti nalito olje do vrha, da bi ležaj plaval v olju; vsi vemo, kaj pomeni preveč olja, v obratovanju bo to olje nekje našlo pot ven, kar pomeni poškodbo zaradi preveč olja
-po slikah sodeč gre za tipično napako v nogah, ko odpove kak tesnilni element in pride do vdora morske vode in podobnih posledic
-in še nasvet: jaz vsako sezono po končani uporabi, pri konzervaciji preverim stanje olja v nogi; če je morda minimalno vode v olju, se še včasih z takojšnjo menjavo olja da kaj rešit, seveda je potrebno tudi popravit, ampak bodo stroški bistveno manjši; če pa bo emulzija vode im olja celo zimo v nogi, pa bodo posledice gotovo večje; sem že videl, da je bilo ležaje potrebno dobesedno vrtat ven iz ležišča
-olje ni namenjeno zaščiti ležaja proti rjavenju, temveč mazanju
-po njihovi teoriji bi moral imeti nalito olje do vrha, da bi ležaj plaval v olju; vsi vemo, kaj pomeni preveč olja, v obratovanju bo to olje nekje našlo pot ven, kar pomeni poškodbo zaradi preveč olja
-po slikah sodeč gre za tipično napako v nogah, ko odpove kak tesnilni element in pride do vdora morske vode in podobnih posledic
-in še nasvet: jaz vsako sezono po končani uporabi, pri konzervaciji preverim stanje olja v nogi; če je morda minimalno vode v olju, se še včasih z takojšnjo menjavo olja da kaj rešit, seveda je potrebno tudi popravit, ampak bodo stroški bistveno manjši; če pa bo emulzija vode im olja celo zimo v nogi, pa bodo posledice gotovo večje; sem že videl, da je bilo ležaje potrebno dobesedno vrtat ven iz ležišča
Najlepši del zgodbe je ta, da so nogo serviserji Seawave Marine, razdirali kar v Volkovi delavnici(danes izvedel od Volka)
in skupaj ugotovili, da je krivda izključno od prejšnega lastnika, ker ni pripeljal motorja na servis po sezoni in "ga je na to opozoril". Zdaj ni več problem premalo olja, ampak to da ni bilo zamenjano, pa tudi če ni vode notri. JAO, KAJ ME JEBEJO!
Semeringi so pa vsi brezhibni.
Najbolj smešno pa je to, ko sva s Pozejdonom iskala lokacijo Seawave Marine in je Pozejdon v šali rekel, da so zato zraven železnice, ker potem naložijo motor na vlak in peljejo k Volku v Domžale.

Najbolj smešno pa je to, ko sva s Pozejdonom iskala lokacijo Seawave Marine in je Pozejdon v šali rekel, da so zato zraven železnice, ker potem naložijo motor na vlak in peljejo k Volku v Domžale.
Saj so v bistvu potem sami priznali da je napaka v materialu, saj to da ni bilo olje zamenjano in da ga je bilo premalo ne more biti vzrok da bi se zgodilo to z ležajem. Če vržeš ležaj na dež in ga pustiš pet let ne bo tako zarjavel, kot je na tvojem motorju.
Jaz sem prepričan, da je tu imela slana voda prste vmes.
Jahaj jih še naprej, gamad.
Jaz sem prepričan, da je tu imela slana voda prste vmes.
Jahaj jih še naprej, gamad.
Guma je guma, zaenkrat.
V nedeljo sem šel zraven kolega da bi mu pomagal pri nakupu motorja in sicer selva 15KS. Tip je motor hvalil kako ga je prejšnji lastnik vzdrževal in da ga je tudi on vsako leto peljal na servis da so menjavali vse živo. Torej motor naj bi bil kot novi, letnik se mi zdi da 1998. Ko smo potegnili motor iz vreče se je iz njega vlilo olje iz pete. Motor sploh ni bil opran in je bila še na njem sol. Tudi voda je še tekla iz njega in ni mi dalo miru in seveda probam vodo in seveda je bila slana. Lastnika vprašam, če je bil motor po koncu sezone očiščen. Rekel je, da je pozabil. To ne moreš verjet. Seveda je pozabil, saj je po sezoni nabavil novega, za starega pa se mu je j...
Ko sem hotel potegniti vrvico za vžig je bilo občutiti, da je motor malo prijelo ampak se je vseeno potem dalo normalo potegniti. tudi vžgal je zadovoljivo. Preveril sem pri svečkah (pred vžigom) in ugotovil, da sta cilinder in svečki mastni, torej je malo prijelo motor spodaj pri peti, verjetno pri pumpi. Prijatelju sem rekel da se bo verjetno dalo vse urediti in da ga naj za primerno ceno kupi.
Ko sem motor doma razdrl pa šok, kaj lahko naredi slana voda v pol leta. Glavna os je bila popolnoma napadena z rjo, hvala bogu samo površinsko, semeringa pod vodno pumpo sploh ni bilo, zato je teklo olje iz pete pa tudi o ležaju ne duha in ne sluha. Torej redno servisiran.
Sedaj bom za 30 EUR namestil novi ležaj in semering, zamenjal olje in impeler in očistil motor in šele potem bo kot novi. Res da so moje ure poceni in je valuta plačila v flašah.
, toda zanima me, kolko bi to stalo na servisu. Zaključek je bil, da ni vse v servisiranju motorja, saj je imel kup papirjev in računov od servisa. Kot je videti pri tem primeru so na servisu lastnika malo vozili, pa tudi sam ni potem skrbel za motor kot bi lahko. Na lastne oči sem videl kaj se zgodi z motorjem, ki je stal neopran pol leta, kaj bi šele bilo po dveh letih.
Upam da je bivši lastnik kaj na forumu in bo to prebral, da ne bo več mislil, da je prepoceni prodal dober motor.
Ko sem motor doma razdrl pa šok, kaj lahko naredi slana voda v pol leta. Glavna os je bila popolnoma napadena z rjo, hvala bogu samo površinsko, semeringa pod vodno pumpo sploh ni bilo, zato je teklo olje iz pete pa tudi o ležaju ne duha in ne sluha. Torej redno servisiran.
Sedaj bom za 30 EUR namestil novi ležaj in semering, zamenjal olje in impeler in očistil motor in šele potem bo kot novi. Res da so moje ure poceni in je valuta plačila v flašah.
Upam da je bivši lastnik kaj na forumu in bo to prebral, da ne bo več mislil, da je prepoceni prodal dober motor.
Guma je guma, zaenkrat.
Nisi edini, ki so te nategnili. Po mojih izkušnjah se čuvaj takih, ki na vse pretege hvalijo in ti molijo pod nos razne račune servisov. Jaz najraje preverim, kako se lastnik spozna na motorje, na vzdrževanje, kar v podrobnosti in če ocenim, da so mu stvari jasne, potem lahko pričakujem, da je tako tudi skrbel za plovilo in motorizacijo. Najhujši so bleferji, ki "vse vedo", ne znajo pa niti pogledat olja.
Ni me nategnil, ker sem vedel kaj me čaka in sem že v glavi vedel da bo računica. Drugače pa imaš Zlatko popolnoma prav. Fora je bila v tem, da tip ni hotel spuščati cene, ker je bil motor v oglasu komaj pol ure midva pa že na poti k drugemu, ampak je bil ta med potjo za pogledat. Tako pa sma imela razlog, da sma znižala ceno. Tip res ni imel pojma o motorju, to sem ugotovil takoj. Glede na stanje sem lahko kolegu svetoval, da mu zbijema ceno in dobima kar v redu motor za ta denar.
Ravno sedaj sem nabavil dele, ki so stali 20 EUR, res da mi je lastnik dal zraven novi impeler. Če odštejem mojo delo (tri bandidose in dve salami
) bo motor letel za mali denar.
Najbolj me muči to, da če midva ne bi kupila motorja, bi ga tip očistil, vso olje je že izteklo iz pete, slano vodo bi izpral in motor bi bil res videti kot novi in zelo ohranjen. In če bi na to naletel kdo, ki tega nebi videl in hop na morje s tem-katastrofa. Pokvarjen dopust totalno. Jaz ko kupim stvar jo vsekakor raje razdrem in pogledam kako je, pa če mi še tako zatrjuje da je vse v redu.
Bomo videli jutri, če bo zadeva laufala, potem pa na Dravo na probo.
Ravno sedaj sem nabavil dele, ki so stali 20 EUR, res da mi je lastnik dal zraven novi impeler. Če odštejem mojo delo (tri bandidose in dve salami
Najbolj me muči to, da če midva ne bi kupila motorja, bi ga tip očistil, vso olje je že izteklo iz pete, slano vodo bi izpral in motor bi bil res videti kot novi in zelo ohranjen. In če bi na to naletel kdo, ki tega nebi videl in hop na morje s tem-katastrofa. Pokvarjen dopust totalno. Jaz ko kupim stvar jo vsekakor raje razdrem in pogledam kako je, pa če mi še tako zatrjuje da je vse v redu.
Bomo videli jutri, če bo zadeva laufala, potem pa na Dravo na probo.
Guma je guma, zaenkrat.
Pa tudi vsak prodajalec ne pusti razdirati motorja. Kar je nekako iz vidika prodajalca tudi logično.
Vsaj najosnovnejše je treba pogledat. (ali ima peta olje....)
Če pa se ne odločiš za nakup mu plačaš nova tesnila in 0,5 L olja za peto- raje to kot slab nakup.
Izpušne kolektorje pri vgradnem motorju - obvezno pregledat (razdreti) in se zmeniti za zamenjavo tesnil.
Če ti ne omogoči najosnovnejšega pregleda - ta mogoče nekaj skriva.
Ko sem sam kupoval suzuki 2T 40 HP mi je prodajalec omogočil pregled najosnovnejših stvari. Imel je račune servisa in vse OK.
Zaenkrat dela kot "švicarska ura". Vse OK.
LP
Vsaj najosnovnejše je treba pogledat. (ali ima peta olje....)
Če pa se ne odločiš za nakup mu plačaš nova tesnila in 0,5 L olja za peto- raje to kot slab nakup.
Izpušne kolektorje pri vgradnem motorju - obvezno pregledat (razdreti) in se zmeniti za zamenjavo tesnil.
Če ti ne omogoči najosnovnejšega pregleda - ta mogoče nekaj skriva.
Ko sem sam kupoval suzuki 2T 40 HP mi je prodajalec omogočil pregled najosnovnejših stvari. Imel je račune servisa in vse OK.
Zaenkrat dela kot "švicarska ura". Vse OK.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta