Bluestar 14 - mnenja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Feb 19, 2010 10:03

Mi ni dalo miru, in sem podal na tovarno vprašanje o zanimanju za nakup. Torej dobil sem odgovor ,ki me je prijetno presenetil.Tukaj je odgovor :

Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za nakup čolna BLUESTAR SMART; smo slovenski zastopnik za plovila BLUESTAR in vam zato posredujemo odgovor na vprašanja, ki ste jih posredovali proizvajalcu.

Bluestar SMART imamo na zalogi, lahko si ga ogledate v našem razstavnem prostoru po predhodni najavi. To je sejemski primerek, bel z rdečo črto in rdečim biminijem, z dodatno opremo in popustom:

Sejemska ponudba za plovilo BLUESTAR SMART 14

BLUESTAR 14 SMART 4.990,00 EUR + DDV

bimini 468,00 EUR

preproge 234,00 EUR

navigacijske luči 104,00 EUR

kaljužna črpalka 195,00 EUR

5.991,00 EUR

- 10 % popusta/sejemski eksponat - 599,10 EUR

- 3 % popusta/extra - 161,76 EUR

CENA BREZ DDV : 5.230,14 EUR

+ 20% DDV 1.046,03 EUR

6.276,17 EUR fco Maribor

Sicer pa redni cenik za ta čoln - dobava po naročilu, dobavni rok cca 30 dni:
BLUESTAR 14 - SMART

dolžina: 4,7 m

širina: 1,9 m

teža: 310 kg

dovoljeno število oseb: 5

moč motorja: do 50 KM

Cena : 4.990 EUR

Standardna oprema : CE certifikat, ograja na premcu, privezne bitve, centralna konzola z vetrobranskim steklom, sedežne blazine na krmi ter na premcu, sidrnik, skladiščni prostori, kopalne stopnice, krmilno kolo.
Dodatna oprema:

Bimini top 468,00

Fishfinder/globinomer 325,00

Kaljužna črpalka 195,00

Pokrivalo za kokpit 507,00

Odstranljiva preproga 234,00

Navigacijske luči 104,00

Rezervoar goriva 60 l 637,00

Barvne kombinacije: beli trup, barvne črte po želji

trup odlit v željeni barvi (barvni gelcoat) - doplačilo 325,00 EUR

Vse cene so netto , FCO Maribor, brez DDV (20%).

Cene dodatne opreme so netto, brez DDV (20%) in veljajo le za naročilo z novim plovilom.

Tovarna si pridržuje pravico do sprememb v konstrukciji, opremi ter ceni plovil brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico do napake v ceniku. Servis in rezervni deli zagotovljeni.

Zastopnik za plovila BLUESTAR v Sloveniji: HORIZONT SKUPINA d.o.o., Vodovodna 30c, 2000 MARIBOR Tel: 041/610 702; e-mail: info@bravo-yachting.com, www.bravo-yachting.com

Pozdrav

Ferdo Rakuša
Torej ima tovarna le poštene odnose do svojih zastopnikov in prav je tako.
Ne vem na kakšen način je prišel Exorcist do te cene . Če podaš vprašanje na tovarno direktno te pošljejo k zastopniku. :roll:
Fiat Justitia ... Some day....
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Pe Feb 19, 2010 11:01

Mail sem poslal na info@yachtpark.hu in naslednji dan dobil odgovor, ki ga lahko vidiš v enem izmed prejšnjih postov.

EDIT: verjetno si v mailu napisal da si iz slovenije?
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Feb 19, 2010 11:29

Ja kako pa ,saj si ti tudi a -ne????? :oops:
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Pe Feb 19, 2010 12:00

ne :D Maloprej sem napisal še en mail, kjer sem se zanimal za zalogo. Na zalogi imajo trenutno enega v rdeči barvi, v željeni barvi oz z določeno opremo pa traja dobava dva tedna. Kakorkoli, dokler oni ne vedo da sem iz slovenije, grem lahko jutri po čoln in ga privlečem domov.
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Feb 19, 2010 13:50

uaa
Vidite to sem pozabil tudi jaz napisati.

Nikar povedati ,da ste iz druge države ,ker je potem postopek točno tak kot pravi primusr.
Saj oni dejansko ne vedo od kod ali čigav si.itd..oz za koga kupuješ lahko kupuješ za teto ,ki je iz Madžarske.Važno ,da je račun plačan.

Seveda ,če pa nisi prepričljiv ti ne nasedejo.Ko sem jaz to spraševal in so mi zaupali so mi celo povedali ,da jih preko emaila ljudje testirajo ,če delajo korektno.

Ko pa prideš k njim z denarjem .Ti lepo vse ustrežejo ni da ni.

Kaj vse naredi denar. :twisted: :twisted:
Nazadnje spremenil Fojki, dne Pe Feb 19, 2010 13:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Feb 19, 2010 13:56

Ne vem jaz se zmeraj podpišem pod email z polnim imenom in priimkom ter z tel.št. in naslovom. Tudi, če k meni pride email brez naslova in imena in priimka ,ga lepo poprosim za te podatke drugače pa ni odgovora z moje strani . Le tako poslovanje se mi zdi pošteno brez prikrivanja od kod sem in kaj sem. Kaj čemo tak sem in tak ostanem. :D
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Feb 19, 2010 14:04

ojla Primusr

tudi jaz sem takega mnenja ,da se plovila kupijo v Sloveniji evo tudi sam se ga kupil letos v Slo. od Slovenske firme .Vsak je malenkost popustil in to je to.

Pač je leto krize in ljudje še bolj finančno gledajo na vsak euro.

Ker pa je kriza se naj pač tudi naši trgovci malo bolj približajo kupcem in sem siguren ,da bodo vsi kupovali pri Slo.Firmah.
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Feb 19, 2010 14:17

Na morjeplovcu bi bilo dobro, da iščemo čimugodnejše varjante za nas uporabnike in ne za distributerje (pa čeprav ste nekateri člani tudi distributerji). Pustimo tu bonton (naslov odkje si,...) Pomembno je, da se z tem ne krši zakon, oziroma način kako se ga zaobide, kadar je v zakonu luknja.
Je pa verjetno problem pri reklamacijah, ker jih v Sloveniji verjetno ne moreš rešiti.
mirno morje
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Feb 19, 2010 14:25

Meni osebno gre na živce, da prodajalec več zasluži kot proizvajalec. Sploh pri kitajski robi. Govorim na splošno ne samo za plovila.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Feb 19, 2010 14:27

Meni osebno gre na živce, da prodajalec več zasluži kot proizvajalec. Sploh pri kitajski robi. In najraje imam take ki vse obljubljajo dokler imaš denar v tošlnu, ko pa enkrat kupiš in se kaj zalomi ali uveljavljaš garancijo, te pa ne šmirglajo več. Govorim na splošno ne samo za plovila.
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Feb 19, 2010 14:35

Roman 1 napisal/-a:Je pa verjetno problem pri reklamacijah, ker jih v Sloveniji verjetno ne moreš rešiti.

Roman 1 zdravo

Moraš vedeti ,da nekatera naša SLO podjetja ,ki se ukvarjajo z prodajo plovil .
Besedo reklamacija prvič sliši .Ali jo pa sploh ne pozna oz.ne ve kaj pomeni.Če jo določenemu prodajalcu omeniš misl ,da govoriš o špagetih. :lol: Mogoče moraš povedati po Kitajsko potem se kaj premakne.
Evo je ,če ne znaš izgovoriti mu jo napiši 投诉 prevod reklamacija :lol:
Pri nas v Slo je vse možno. :wink:
Tako ,da je res samo v določenih primerih skoraj vseeno kje kupiš .
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Feb 19, 2010 23:07

Ufff, predam se!

Definitivno sem pristaš tega, da kupiš čim ceneje in to tudi podpiram. Če nas določeni poskušajo nategnit, tudi prav, da se to pove.

Ampak tukaj mi pa samo še ni jasno a tile Madžari tebi ponujajo neko tovarniško ceno ali maloprodajno ceno?

In še nekaj. Če bi bil jaz proizvajalec na Madžarskem, ki je kot je prilepil Primusr tudi čisto pošten proizvajalec, bi te takrat, ko bi ti pribrnel s tvojim avtom na dvorišče po čoln, lepo odslovil in rekel, da ga lahko dobiš pri Bravo-tu v Mariboru... :wink: Toliko o skrivalnicah in slepih miših...
Saj vem, da potem ti tega čolna nebi več hotel, samo za nekaj 1000 EUR nobenega ne bo konec...
YM2C, sorry...

In ker živimo v dobi interneta in ker smo vsi strašno pismeni in strašno pametni predlagam nekaj.

UKINIMO TRGOVCE!!!
UKINIMO ZASTOPNIKE!!!!

Pa zakaj hudiča jih rabimo? Ko bom nekaj hotel, bom to lepo naročil v tovarni in bom dobil na dom ali pa sam odšel iskat. Menda bo tudi ful ceneje in ful kvalitetno... Najbolje pa se prodaja po priporočilu, od nekoga, ki je že kupil... Pa ta, ki je že kupil, dobi še malo dobropisa za naslednjič, ker je enega pripeljal...

Zanimivo ane? A je mogoče kdo spoznal o čem je stvar? Meni se zdi, da je zelo blizu sranju tipa Amway, Network21, Golden, Avon in ne vem česa še vsega... To sem si vendo želel, kupit nek šampon, ki je tako zanič, da ga v normalni trgovini ne moreš dat na polico, iz rok v roke, pa gre za med. Pa še vsi nekaj služijo zraven. Perfect world... :shock:

No sedaj se pa res vdam in se ne grem več! :wink:
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » So Feb 20, 2010 11:13

Dobro, sedaj pa nisem več pošten :D No, kakorkoli, na kakšen način bom jaz kupil čoln je moja stvar, mogoče ga ponoči tudi ukradem iz tovarne. Dobro, predlagam da se tema nadaljuje z začetnim namenom - dejanske izkušnje oz mnenja o plovilu.

lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Feb 20, 2010 20:03

Exorcist, nikjer nisem napisal, da si ti nepošten!
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » So Feb 20, 2010 20:13

jaz tud ne! :P

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov