MF 625

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Feb 04, 2008 15:48

jezuit napisal/-a:Admin, kateri GPS in VHF(firma in tip) bi ti kupil za MF 625 in še ali je potrebna za GPS zunanja antena. LP Jezuit

Jaz imam občutek, da nekateri, s smešnimi vprašanji in samo vprašanji, hočejo priti na hitro, do čina kapitana ali admirala. Zakaj, pa mi ni jasno. Če bi malo "prečekirali" forum, bi večino odgovorov že našli. Pa brez zamere.
LP
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Po Feb 04, 2008 17:28

Bo že držalo. če tako praviš atilone. Se pa opravičujem, ker nisem opazil, da je admin to temo prestavil kam paše in tam odgovoril.
LP Jezuit
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

GPS

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Feb 05, 2008 15:46

Zdravo Jezuit
Glede gps je smiselno dat v vsakem primeru , jaz sem sicer mel Furuno ampak en Garmin 178 fish+ploter je cisto o.k. Zunanja antena ni potrebna ker ima veliko odprtih povrsin in zadeva deluje brez problema (kolega ma na antares 6.6 vse noter).S tem si rešu vse kar rabiš kartografijo , globina ,temp. morja itd. pa še sondo lahko daš kar na krmo da ne delaš luknje v dno , če pa imaš čoln še na suhem potem bi jaz dal sondo v dno ker so potem vsi podatki bolj mirodajni.

LP
Seafun
SeaFun
Rodman Ventura 890
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Sr Feb 06, 2008 08:42

Veliko sem spraševal naokoli glede postavitve sonde, vendar so tisti ki se spoznajo rekli da je bolj varna postavitev na zrcalu krme kot na dnu, zaradi tesnenja in posledic netesnenja. V KP sem videl MF, ki ima sondo na zrcalu krme, napeljavo po zrcalu pa kar z nipingi privijačeno. Ne vem zakaj tako šlampasto narejeno. Pravijo, da ne gre drugače. Sam bi želel sondo na dnu. Sea Fun ali poznaš koga, ki sonde vgrajuje na dnu plovila z jamstvom, da bo držalo.
LP Jezuit
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Sonda

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Sr Feb 06, 2008 10:45

Zdravo
Sonda na krmi je lažje montirat ,predvsem kasneje z vidika demontaže ko se čoln prodaja tako da tudi to imej v vidu .Sicer pa je v Izoli center Garmin in ti tam povejo vse pa tudi montažo zagotovljeno dobro(meni so oni vse delali) ,je pa še ena varijanta pri Garminovih sondah ,in sicer da imaš možnost sonde ki se prilepi z notranje strani dna (brez vrtanja luknje) s tem da izgubiš podatek temperature vode ,kar pa meni osebno ni nič takega , stem da pač ni lukenj v trupu in je zadeva u redu.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Eura
Poddesetnik

Re: MF 625

OdgovorNapisal/-a Eura » Po Sep 11, 2017 02:01

Pozdravljeni
Po nekajletnem navtičnem premoru smo se zopet odločili za nakup čolna, tokrat Merry Fisher 625 - letnik 2008. Čoln je dobro opremljen, želel pa bi na krmo, levo in desno montirati preklopni klopi. Ali ima kdo izkušnje, kje, kdo,... Prav tako me zanima, če ima kdo izkušnje z lepljenjem FLEXITEEKa. Hvala za odgovor.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti