SEAWAVE MARINE D.O.O.
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
To bi ti tudi jaz svetoval. Po ponovni splovitvi in probi, ga čim bolj štrapaciraj in čim daljše (časovno) vožnje. Če je vse OK bo zdržalo popravilo, če ne pa takoj nazaj na servis. Pa eno veslo zraven, za ta prvo klofuto odgovornemu
.
Želim ti, da bi končno imel mir in začel z tem, za kar si si kupil plovilo. Za uživanje
.
LP
Želim ti, da bi končno imel mir in začel z tem, za kar si si kupil plovilo. Za uživanje
LP
No, mašina in čolniček sta doma v garaži.
Nazadnje se je le vse dobro končalo-cela nova peta pod garancijo! Ne razumem njihovih prvih odzivov na popravilo, če bi me hoteli zaje....t bi enostavno rekli: Oh veste kaj, semering pod vodno črpalko je šel(ti niso v garanciji) in voda je prišla v peto in vse je zarjavelo in šlo k hudiču, na žalost bo treba plačat.
Ne pa da so me na začetku zafrkaval, da je za 0,3 premalo olja, potem servis pred sezono(kako pa vedo da moja sezona ni pozimi in jo je Junija konec), nato celo to, da je motor stal(tukaj mi je kar pokrov dvignilo in sem jim rekel :A potem so v skladišču vsi novi motorji zarjaveli! ):evil: Preveč nisem hotel razlagati po forumu, da jim ne bi dal idejo kako me nategnit.
S tožbo pa je tako, sem pri koritu kar mi pomaga toliko, da vem, da je treba bežat stran od sodišč. Strošek vloge tožbe 800eur, potem odvetnik, potem najmanj en izvedenec strojne stroke min 1500eur, nato lahko še eden, če se tožena stranka ne strinja, itd, itd. Skratka vsaj 5000eur(mojih stroškov ki jih povrnejo če dobiš tožbo) s tem da bi mogoče lahko nazadnje še izgubil, pa še drug motor bi moral kupit, če bi se hotel letos vozit.
Če bi bilo po koncu sezone bi se še šel in Japončki bi v vsakem primeru dobili pismo z servisnim poročilom in vso dokumentacijo, + da bi se na vse kriplje trudil delat "reklamo".
Imel sem srečo, da mi je Admin svetoval na koga naj se obrnem v podjetju(g.Gregor) in potem je vse steklo v pravo smer. To, da so dali celo nogo novo me je zelo presenetilo, ker govor je bil sprva samo o rez. delih.
Od sedaj naprej nič več servis Volk ampak samo še "zlatne ruke Kocke".
Ne pa da so me na začetku zafrkaval, da je za 0,3 premalo olja, potem servis pred sezono(kako pa vedo da moja sezona ni pozimi in jo je Junija konec), nato celo to, da je motor stal(tukaj mi je kar pokrov dvignilo in sem jim rekel :A potem so v skladišču vsi novi motorji zarjaveli! ):evil: Preveč nisem hotel razlagati po forumu, da jim ne bi dal idejo kako me nategnit.
S tožbo pa je tako, sem pri koritu kar mi pomaga toliko, da vem, da je treba bežat stran od sodišč. Strošek vloge tožbe 800eur, potem odvetnik, potem najmanj en izvedenec strojne stroke min 1500eur, nato lahko še eden, če se tožena stranka ne strinja, itd, itd. Skratka vsaj 5000eur(mojih stroškov ki jih povrnejo če dobiš tožbo) s tem da bi mogoče lahko nazadnje še izgubil, pa še drug motor bi moral kupit, če bi se hotel letos vozit.
Imel sem srečo, da mi je Admin svetoval na koga naj se obrnem v podjetju(g.Gregor) in potem je vse steklo v pravo smer. To, da so dali celo nogo novo me je zelo presenetilo, ker govor je bil sprva samo o rez. delih.
Od sedaj naprej nič več servis Volk ampak samo še "zlatne ruke Kocke".
g. Stašo je imel celo idejo da garancija ne velja, ker sem drugi lastnik, dokler nisem znorel in vprašal, če dajejo garancijo na osebo ali na motor. Razen Gregorja so bili vsi zelo "pametni", edino on je dejal naj se nehajo pregovarjat dokler se motorja ne priklopi na računalnik in razdre. In mislim da je Gregor tudi edini, ki je videl kakšen Tohatsu motor tudi od znotraj!
No pa se je razpletlo...
Hvala Bogu za mirno kri in razsodnost. Kot vam je Kocka napisal, tožba ni tako enostavna, zato čim dlje stran od sodišča. Trgovcem tudi ni potrebno groziti s tožbami, saj tisti poučeni "itak" vedo, da to ni enostavno in se boste samo še bolj zamerili... Vedno lahko tudi najdejo, da si za napako kriv sam, in adijo še tožba...
Dialog, dialog in še enkrat dialog! Z normalnimi ljudmi se je vedno dalo dogovoriti za rešitev, je pa res, da mora vsak malenkost popustiti in gre!
LP
Hvala Bogu za mirno kri in razsodnost. Kot vam je Kocka napisal, tožba ni tako enostavna, zato čim dlje stran od sodišča. Trgovcem tudi ni potrebno groziti s tožbami, saj tisti poučeni "itak" vedo, da to ni enostavno in se boste samo še bolj zamerili... Vedno lahko tudi najdejo, da si za napako kriv sam, in adijo še tožba...
Dialog, dialog in še enkrat dialog! Z normalnimi ljudmi se je vedno dalo dogovoriti za rešitev, je pa res, da mora vsak malenkost popustiti in gre!
LP
Ma saj po svoje sem jih razumel(SEAWAVE),da se jim ne šravfa za Volkom iz Domžal, ampak oni so edini uradni zastopnik v Sloveniji in če bi peljal k Volku bi on imel največ interesa, da prikrije svoje napake oz. nedelo, ki jih je mastno računal prejšnemu lastniku.
Samo za montažo motorja mu je vzel 420 eur.
Itak pa oni(oz. Tohatsu-Europe) v SLO odobrijo če gre popravilo pod garancijo.
Samo za montažo motorja mu je vzel 420 eur.
Itak pa oni(oz. Tohatsu-Europe) v SLO odobrijo če gre popravilo pod garancijo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost