Nakup čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
toni8
Re: Nakup čolna
Daki in MT predlagam da z "lastnimi" meritvami izmerita če ima npr. Yamaha F100FETL res 100 konjev in 162kg. Pričakujem zanimiva odstopanja.
Daki napisal/-a:SR 290 napisal/-a:In debata je dovolj trapasto zapeljana, da tudi ta sodi not.
Meni se pa ne zdi tako. Widmann je spraševal katera peta bi bila bolj primerna za določen čoln in smo se malo razpisali. Pa še kdo je dobil kakšno novo informacijo, kar je bistvo foruma
Res je le kondor88 je temo speljal na stranski tir.
Das Ist Valter
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
toni8 napisal/-a:Daki in MT predlagam da z "lastnimi" meritvami izmerita če ima npr. Yamaha F100FETL res 100 konjev in 162kg. Pričakujem zanimiva odstopanja.
-
Daki
toni8 napisal/-a:Daki in MT predlagam da z "lastnimi" meritvami izmerita če ima npr. Yamaha F100FETL res 100 konjev in 162kg. Pričakujem zanimiva odstopanja.
Dobiš odgovor, ko mi poveš razliko med F100AETL, F100BETL, F100DETL in F100FETL. Upam da iz lastnih izkušenj (na katere čolne si zmontiral te modele in ugotovitve) in ne od strica Googla
Tole ti je pa spet mal ušlo, kajne...........neumorn si
-
toni8
Daki, na naslednjem usposabljanju opozori učitelje naj pri odgovornih Yamahe na Japonskem dosežejo, da naredijo popravke podatkov o dolžinah nog v svojih prospektih in na spletnih straneh.
Pred tem pa naj pridejo v SLO na učno uro merjenja. Ekipa učiteljev: ti kot vodja plus 3-4 vodilni člani foruma Morjeplovec Slovenija. Pa še o dolžini S lahko dobijo poduk.
Pred tem pa naj pridejo v SLO na učno uro merjenja. Ekipa učiteljev: ti kot vodja plus 3-4 vodilni člani foruma Morjeplovec Slovenija. Pa še o dolžini S lahko dobijo poduk.
toni8 napisal/-a:Daki, na naslednjem usposabljanju opozori učitelje naj pri odgovornih Yamahe na Japonskem dosežejo, da naredijo popravke podatkov o dolžinah nog v svojih prospektih in na spletnih straneh.

-
Daki
toni8 napisal/-a:Daki, na naslednjem usposabljanju opozori učitelje naj pri odgovornih Yamahe na Japonskem dosežejo, da naredijo popravke podatkov o dolžinah nog v svojih prospektih in na spletnih straneh.
Hvala za nasvet in vzeto na znanje. Poklicno se z navtiko ukvarjam že več kot četrt stoletja in se še zmeraj na veliko učim. Ti pa več kot očitno že vse veš, kar se tudi vidi po tvojih zelo strokovnih prispevkih in res ne potrebuješ več novega znanja. Pa še zmeraj mi nisi odgovoril kakšen motor imaš
-
toni8
Daki in MT sta izmerila 2" in celo 3" odstopanja od navedb proizvajalcev. Pozor - to je več kot 5 oz. 7,5 cm!
Odpira se utemeljen dvom v kvaliteto in pričakovano zanesljivost motorjev proizvajalcev, ki niso zmožni opravit točnih meritev dolžine nog/osi/pet/"gredi" svojih motorjev, ter z napačnimi navedbami na spletnih straneh in v prospektih zavajajo uporabnike.
Odpira se utemeljen dvom v kvaliteto in pričakovano zanesljivost motorjev proizvajalcev, ki niso zmožni opravit točnih meritev dolžine nog/osi/pet/"gredi" svojih motorjev, ter z napačnimi navedbami na spletnih straneh in v prospektih zavajajo uporabnike.
-
Daki
Toni8, sem na sejmu opravil nekaj meritev krmnih sten in motorjev. In spet prišel do tega: S od 45-46 cm, L pa 57-58 cm.
Pa še vedno mi nisi odgovoril, kakšen motor imaš
Pa še vedno mi nisi odgovoril, kakšen motor imaš
-
toni8
Menim da ima(jo) tisti, ki ugotavlja(jo) tako velika neskladja med navedbami proizvajalcev in "realnimi meritvami", moralno in zakonsko dolžnost (še zlasti če je usposobljeni in pooblaščeni serviser) podati predlog oz. zahtevo za uvedbo ustreznih postopkov pri pristojnih evropskih institucijah, ki bodo izrekle prepoved prodaje do odprave "pomanjkljivosti oz. nepravilnosti". Najprej sem mislil napisat pri pristojnih slovenskih institucijah, ampak nisem, ker v SLO malokdo kupi motor (razen tistih na lizing, ki že v štartu vedo, da ne bodo odplačali vseh obrokov). S tem bodo preprečenne tudi potencialne nevarnosti ob uporabi takih "neustreznih" motorjev.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti