mnenje FW

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Pe Nov 25, 2011 18:56

Ja, to bo pravo, le, hmm, a tole slučajni nima bowthrusterja?
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Nov 29, 2011 18:13

Dragi morjeplovci in morjeplovke. Danes smo si ogledali Dorala. DIZASTR! Iščemo naprej!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Nov 29, 2011 20:41

Ja kaj si pa pričakovala.....welcome to the club. :wink:
lpg
https://medisken.si
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Nov 29, 2011 21:38

A veš, da sem se spomnila nate, ko smo se obrnili stran od čolna. Rekla sem: "Tole je treba napisat, takole se v teh meglenih mračnih dneh po vsej verjetnosti tudi Gregor počuti." Nč lepo. Predpraznično, evforično.....................hecam se, mal pretiravam, samo, čoln...to pa je bilo nekaj za videt! Sem se sezula, pa mi je bilo žal, pa ne za takrat, ko sem po pomolu skakala, po tistem, ko so ribe ven vlekli...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Nov 29, 2011 23:38

No a vidte,ko ga takole serjete,pa menjate pa prodajate ! ;)
Jaz imam pa star trajekt,(še malo pa bo oldtimer) pa gregor n. me zajebava :( a na njem uživam več kot 1000% !:) Če po pravici povem, mi ratuje zimski čas na barki skoraj že pravljični ;)
Zjutraj,ko vstanem, in popijem kakav, ter pogledam skozi okno, lepo meglico,ki se dviga z morja obsijano z jutranjimi žarki potem zaslišim brnenje težkih dizelskih motorjev z ribiških bark....
Ali pa ko se sprehodim po marini, ko skočim v trgovino in pogledam kako barke samevajo v miru in tišini, katerega pogrešamo najbolj v avgustu...
Ali pa plovba, v mirnem morju, vidim le kake ribiče, ki uživajo v hladnem a sončnem dnevu...
Zalivi mirni, nič rukanja,nič ropotanja,nič "gužve"... takrat paše nekaj pod kotom narezano, in dober wiskey z sodo... če bi kadil, bi si prižgal še cigaro in užival v mirnem trenutku...
ali pa ko sonce zahaja, postaja malce hladneje, vklopi se gretje,in v barki postane ravno nasprotno, torej prijetno toplo, johnny cash zasvira na "plavo kitaro" wiskey in dobra debata z sosedi nikoli ni odveč... zopet se dviguje meglica iz morja, prav čarobno kaj naj rečem... :arrow:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Nov 29, 2011 23:54

Kolk bi blo bolš da b biu tih... :cry:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 30, 2011 00:13

ja, jaz vam samo dobro hočem...
SlikaSlika

Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Nov 30, 2011 07:00

dej tex ne nabiji s takimi.... se kolca še unim k majo barke!!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Nov 30, 2011 09:23

Bouges Nina napisal/-a:Dragi morjeplovci in morjeplovke. Danes smo si ogledali Dorala. DIZASTR! Iščemo naprej!

Počasi se boš morala zavadeti, da gledaš čolne, ki so 80% cenejši od novih...

Torej!

Ko tako kupuješ, ni vprašanje a je s čolnom kaj narobe ali ne. Vprašanje je le koliko je narobe.

Ko sem kupil svojega, je bil "star le 40 ur po celoviti prenovi". No, po tem sem potrošil cca 3000€, da je vsaj približno ustrezal mojim merilom.
In sedaj? Ja nič, lahko trošim še naprej in temu ne bo nikoli konec!

Če bi imel dovolj denarja, bi ponovno kupil nov čoln!

p.s.: Vprašaj Gregorja, koliko bo moral investirati kupec njegovega, zdaj bivšega plovila, pa je bil res skrbno vzdrževano.
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » Sr Nov 30, 2011 10:01

...
Nazadnje spremenil acvnuk, dne Sr Nov 30, 2011 14:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Nov 30, 2011 12:00

acvnuk napisal/-a:http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?id=108709

Kaj pa tale v kolikor finance dopuščajo, motor je pravi, 7.4l ostalo pa tudi izgleda ok !?

Ja, glede ojrčkov je tako, da imamo kot del plačila Nino (Saver 620) in to je morda prepreka za nakup bark, ki bi nam načeloma ustrezale, pa ni možna menjava.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Nov 30, 2011 13:48

Hja za večjo barko je pač treba več € imet. To velja za novo in rabljeno. Tu vas nakup ob menjavi in doplačilu res ovira, saj je že tudi če imaš denar, težko najti dobro rabljeno plovilo.

HINT:

Našparajte za večje rabljeno plovilo v celoti in potem prodajte Saverja, do takrat pa bodite zadovoljni s tem kar imate. Na tak način boste bolje kupili in še bolje prodali.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 30, 2011 20:22

Matejc - kopnoplovc ne se jezit, ti bom dokumentiral še z kakšno fotko ;)
Bladzo, tudi v gregorjovo barko bo šel denar, ni ga še bilo kupca, ki ne bi moral kaj vložit ;) če ne drugega, mu "štof z jurčki" na sedežni ne bo všeč, pa kakšna baterija bo za zamenjat ;) ne vem zmer se kaj najde...
Nina, malo pokliči pa malo počakaj pa spet pokliči, marsikdo se omehča... takle bay 2855 bi bila zmagovalna kombinacija...
Kasaudio, danes imeti dva plovila, je pa tudi loterija,edino če maš preveč denarja,pa še takrat eno trpi, saj za oba imeti čas je zopet podvig...
Sicer pa nas večina kupuje po načelu, "ko tole prodam,ali porinem v račun..."
SlikaSlika

Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Nov 30, 2011 21:03

Borba je od samega začetka sicer za tegale: http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=97800, to je bilo prvo plovilo izbora in očitno ostalo tudi zadnje. Vsaka stvar se zgodi z nekim razlogom, mogoče FW, Doral...Sporočim.
Kar se pa tiče vlaganja v barko...V Saverja smo vložili en GPS, to je to. Bil perfekt, menim, da se takšne barke še dobi. Letos jeseni se je ena taka prodala in jo z zavistjo :oops: gledamo na sosednjem pomolu v Šangulinu!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Nov 30, 2011 21:04

Ma ja Tex, itak met dva plovila je zelo težko. Mislil sem bolj v smislu, da zbereš toliko denarja, da kupiš novo rabljeno in takoj ko imaš pričneš prodajati starega.

Če starega prodaš pred nakupom novega, se kaj lahko zgodi, da primernega ne najdeš do sezone, kar je za navtika tragično.

Seveda moje premišljevanje velja le v primeru, da obstajajo realne možnosti za prodajo obstoječega plovila. V primeru Nine in njenega Saverja mislim da je tako in da ga ne bo preveč težko prodati.

Danes računati, da bo kdo vzel plovilo v račun je bolj tako-tako.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti