Hvala za pomoč!
Hrvaška v EU - registracija plovila brez plačila DDV
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Hrvaška v EU - registracija plovila brez plačila DDV
Kupil sem plovilo, dolgo 11,5m, na AUT leasing, privezanega imam na HR. Sedaj sem leasing odplačal, lastnik sem jaz, kot fizična oseba. Barko je sedaj potrebno registrirati. Kakšne opcije imam, da nebi plačal DDV-ja (do sedaj to ni bilo potrebno, ker je bila HR izven EU), glede na to, da HR vstopa v EU. Imam pa tudi možnost registracije na SLO podjetje ali ustanovitev tujega (USA).
Hvala za pomoč!

Hvala za pomoč!
Z ustanovitvijo USA podjetja ne boš nič rešil, ker bo uporabnik plovila še vedno EU državljan z bivanjem v EU. Ta 5% Hrvaški PDV pa je tudi vprašanje, namreč še vedno se ne ve na kakšno vrednost bodo Hrvatje ocarinili barke. Dela se katalog ki naj bi bil narejen do konca Januarja in v nejm naj bi bilo zajetih večina barka. Se pravi da se bo vrednost plovil določala striktno po tem katalogu.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Re: Hrvaška v EU - registracija plovila brez plačila DDV
ironfish napisal/-a:Kupil sem plovilo, dolgo 11,5m, na AUT leasing, privezanega imam na HR. Sedaj sem leasing odplačal, lastnik sem jaz, kot fizična oseba. Barko je sedaj potrebno registrirati. Kakšne opcije imam, da nebi plačal DDV-ja (do sedaj to ni bilo potrebno, ker je bila HR izven EU), glede na to, da HR vstopa v EU. Imam pa tudi možnost registracije na SLO podjetje ali ustanovitev tujega (USA).
Hvala za pomoč!![]()
Hitro zrihtaj če ne boš pečen, sicer pa je že precej tem o tej zadevi napisanih. Uporabi gumbek "IŠČI" na vrhu forma in vpiši iskalne pojme...DDV, davek, EU, HR, carina.... pa boš mariskaj našel.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
@ironfish:
Bistveni vprašnji sta:
- kje imaš stalni privez plovila
- kdo je lastnik plovila (državljanstvo)
Glede na opisano predvidevam, da imaš plovilo na Hrvaškem, lastnik pa je slovenska (pravna ali fizična) oseba.
V tem primeru sta varianti dve:
1) barko pustiš na Hrvaškem, in plačaš PDV (po "sveži" zakonodaji
2) barko pripelješ v SLO, in plačaš carino + DDV
Bistveni vprašnji sta:
- kje imaš stalni privez plovila
- kdo je lastnik plovila (državljanstvo)
Glede na opisano predvidevam, da imaš plovilo na Hrvaškem, lastnik pa je slovenska (pravna ali fizična) oseba.
V tem primeru sta varianti dve:
1) barko pustiš na Hrvaškem, in plačaš PDV (po "sveži" zakonodaji
2) barko pripelješ v SLO, in plačaš carino + DDV
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti