greenline 33
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
greenline 33
Spoštovani morjeplovci!Ali je mogoče kdo od vas preizkusil Greenline 33?Če da, pričakujem vaše spoštovano mnenje.Ko sem prebiral teste plovil Damor 900 Grašo 23 Šibenik 800 Greenline 33 sem prišel do zaključka da so vsa plovila perfektna in najboljša zato bi rad zvedel za kakšno manj pohvalno stvar o njih , ki bi mi ob morebitnem nakupu pomagala pri odločitvi.Hvala
Na plovilu sem bil že 2 krat in si ga dodobra ogledal, plul pa še nisem. Stvari, ki me motijo pa so:
1. Bočni prehodi so meni neuporabni, so preozki in se komaj pomikaš naprej. Če bi bili narejeni tako, da bi hodil po vrhu, bi bili super, a bi šel "ladijski izgled" k vragu.
2. Krmna stena, ki se spremeni v kopalno ploščad, je na prvi pogled super, a ponovno služi le dobremu izgledu. V praksi se izkaže kot neuporabna. Ko je spuščena, je tako nizka, da na sidru ob malo večjem valu dobiš vodo v kokpit, če pa ti Tex pride mimo s 15 vozli, imaš pa tudi posteljo spredaj mokro.
3. Zaradi dvižne krmne stene nimaš kam s pomožnim čolnom, nekateri potem tender vozijo spredaj, a se precej matrajo, da to zvlečejo gor + vedno je potrebno odstraniti motor.
4. V naši marini jih je kar nekaj, verjetno zato, ker je to "domača marina" za končno sestavo plovila, a le testnega sem videl, da izpluje ob popolni bonaci iz marine na el. pogon...
5. Razočarala me je tudi stabilnost plovila na privezu, saj se v primeru, da se dva odrasla odpravita po isti strani na premec, le to izredno nagne!?
6. Cena, ki jo oglašujejo je le mit, saj ko jo malo opremiš, si takoj pri 130.000€ brez težav pa lahko presežeš tudi 160.000 €!
Oblikovno je bilo to plovilo tudi meni, ob predstavitvi, izredno všeč. Ko pa sem se poglobil v podrobnosti, sem zelo hitro to plovilo črtal iz moje glave.
Kaj pa Pičuljan, recimo Rab 830?
recimo --> http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=119734 (pusti ceno, ki je v tem primeru zeloooo visoka)
http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=147641 (evo, ta ima že veliko bolj normalno ceno)
1. Bočni prehodi so meni neuporabni, so preozki in se komaj pomikaš naprej. Če bi bili narejeni tako, da bi hodil po vrhu, bi bili super, a bi šel "ladijski izgled" k vragu.
2. Krmna stena, ki se spremeni v kopalno ploščad, je na prvi pogled super, a ponovno služi le dobremu izgledu. V praksi se izkaže kot neuporabna. Ko je spuščena, je tako nizka, da na sidru ob malo večjem valu dobiš vodo v kokpit, če pa ti Tex pride mimo s 15 vozli, imaš pa tudi posteljo spredaj mokro.
3. Zaradi dvižne krmne stene nimaš kam s pomožnim čolnom, nekateri potem tender vozijo spredaj, a se precej matrajo, da to zvlečejo gor + vedno je potrebno odstraniti motor.
4. V naši marini jih je kar nekaj, verjetno zato, ker je to "domača marina" za končno sestavo plovila, a le testnega sem videl, da izpluje ob popolni bonaci iz marine na el. pogon...
5. Razočarala me je tudi stabilnost plovila na privezu, saj se v primeru, da se dva odrasla odpravita po isti strani na premec, le to izredno nagne!?
6. Cena, ki jo oglašujejo je le mit, saj ko jo malo opremiš, si takoj pri 130.000€ brez težav pa lahko presežeš tudi 160.000 €!
Oblikovno je bilo to plovilo tudi meni, ob predstavitvi, izredno všeč. Ko pa sem se poglobil v podrobnosti, sem zelo hitro to plovilo črtal iz moje glave.
Kaj pa Pičuljan, recimo Rab 830?
recimo --> http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=119734 (pusti ceno, ki je v tem primeru zeloooo visoka)
http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=147641 (evo, ta ima že veliko bolj normalno ceno)
Moje mnenje o njem ( nisem si ga nikoli ogledal v podrobnosti, kot Bladzo) je sestavljeno zgolj iz pogovorov z lastniki. Barka sicer O.K., ampak ne vzeti hibridnega pogona, ker je bull shit. V najboljšem primeru privarčuješ 500€ na gorivu, ko pa crkne glavna akumulacijska baterija ( kar se večini zgodi) pa le-ta stane 8.000€
Zato priporočam navaden dieselski pogon in bo to, to. Pretehtaj pa še Bladzove pripombe.
Zato priporočam navaden dieselski pogon in bo to, to. Pretehtaj pa še Bladzove pripombe.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Barka sicer O.K., ampak ne vzeti hibridnega pogona, ker je bull shit. V najboljšem primeru privarčuješ 500€ na gorivu, ko pa crkne glavna akumulacijska baterija ( kar se večini zgodi) pa le-ta stane 8.000€
Se strinjam Kr en, ampak Greenline stavi prav na hibridni pogon... vprašanje koliko je potem sploh smiselen nakup takšne barke.
snake napisal/-a:Sem mislil pač rečt,da je bolj modernih linij......................in take linije so minljive.
Strinjam se s teboj, da gre za različni plovili, a vseeno sta obe motorni in v podobnem cenovnem razredu.
Ne strinjam se pa, da ima Pičuljan, ki sem ga predlagal (Rab 830), moderne linije. Bolj klasičen že skoraj ne bi mogel bit. Linije G33 so veliko bolj moderne.
Največji sovražnik Greenline 33 je ravno njena oblika zaradi katere trpi funkcionalnost.
Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja...
Nazadnje spremenil bladzo, dne Ne Feb 10, 2013 20:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov