Cranchi holiday (mnenja)

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

Cranchi holiday (mnenja)

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » To Feb 26, 2013 19:21

Ker se že nekaj časa oziram po večjem plovilu max. do 6m, sem v ožji izbor dal tudi ta čoln oz. model. V Italiji jih je kar precej. Kaj dosti o njem ne vem sicer sem našel kar nekaj napisanega a bi rad slišal še vaša mnenja. Predvsem me zanimajo plovne lasnosti. Kako to, da jih pri nas praktično ni in ali so to bolj plovila za njihove kanale kjer ni večjega valovanja. Na hitro je podoben Gobbiju a razlika je velika.

Torej:
Cranchi holiday
dilžina: 6 m
širina: 2,45 m
motorizacija: večina od 120 do 150 KM

Zelo mi odgovarja velika ležalna površina nad motorjem in sama prostornost samega čolna zato sem kar zagret za ta model in njemu podobne. Glede na to, da je pri nas malo takšne ponudbe pri sosedih Italijanih pa jih je za izvoz in še cenovno so ugodni sem se pripravljen spopasti tudi z papirologijo. Potek mi je znan iz foruma. Kar bo za poštimat na čolnu pa tudi ne bo problem.

Prilagam slike:

SlikaSlika
SlikaSlika

Hvala za konkretna mnenja ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 27, 2013 07:46

Tukaj malo poglej, niso ravno od včeraj! Glede trdnosti bo pa raje kdo ki ga je imel povedal.

http://www.cranchi.it/the-range.html
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Sr Feb 27, 2013 08:15

Malo več ti lahko zaupa naš član @Žigon, ker ga pač ima. Vendar ima dolžine 7m, mislim da ga tudi prodaja. Motorizacija volvo penta diesel. Pošlji mu ZS, sigurno ti bo tekom dneva kaj odgovoril. Ima ga na prikolici.

nekaj še pripnem:
http://www.subito.it/nautica/cranchi-c6-udine-59638149.htm
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Sr Feb 27, 2013 20:18

Mi imamo 6 m Gobbi, in to povem, da je čoln prava poezija. Če si sam gor mu uspe zglisirat z 4o konjev. Odlične plovne lastnosti in stabilnost. Cranchi so baje zelo podobni!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Feb 27, 2013 22:21

cado1990 napisal/-a:Mi imamo 6 m Gobbi, in to povem, da je čoln prava poezija !

Poezija ja, da se ti ni v marini potopu, si dal pa 100 litrski drek tank na premec, to je šele poezija :lol: :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Feb 28, 2013 07:57

Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Feb 28, 2013 08:05

Zanimivo, da zraven nekaterih od teh dobiš tudi nekaj gradbenega materiala (če zidaš, je to precejšnja prednost). Italiani so pa tako ali tako pregovorno znani, da so sposobni uničiti nekaj, kar je staro ..... recimo 10 let. Si ne upam pomisliti, kako zgledajo trikrat toliko stari kosi.

No razumem, tu je pač posredi ljubezen do specifičnega modela :lol:
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Feb 28, 2013 08:32

Niso cvetke samo Italiani.

Lahko se vzame tudi kaj takega, ki je prav tako ugodno.
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=148958
Najlaž je kupiti čoln ...

Toda če gledaš, da imaš minimalne stroške vzdrževanja in nekaj prostora na čolnu z možnostjo nočitve kak podaljšan vikend je zame tisto na slikah zgoraj max. kar potrebujem. Če na koncu čoln izpade lep, letnik ni pomemben. Tudi leta imajo svoj čar, kar je lepo videti v zgornjem linku z mornarja. Sploh, ko stvari popedenaš.
Drugače pa sam marine čez zimo ne potrebujem imam doma ob hiši nekaj prostora in nadstrešje. Za poletno sezono se pa tudi najde kakšna ugodna varianta pri naših južnih sosedih.

Ali pa tole, ki je sicer spet "ugoden" nakup toda to spet potegne marsikaj za sabo.
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=131706

Mislim, oz. že vem, da si bom omislil nekaj podobnega kot je v zgoraj pripetih linkih.

Sicer sem se že nekje nekaj menil pa nismo še čisto skupaj.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Če Feb 28, 2013 08:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Zigon
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Zigon » Če Feb 28, 2013 08:34

Jaz imam Cranchi Holiday 21 z diesel motorjem Volvo Penta AQAD31A z duo pro. Čoln je odličen ima močev V trup dobre plovne lasnosti. Pred tem sem ime Gobbija 6m z motorjem Honda 90, odličen, trdo grajen čoln. Motilo me je samo preveč raven zadnji del čolna kar se je poznalo na malo razburkanem morju je kar bila neprijetna plovba. Če te zanima kaj pa vpraši. :D LP
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Feb 28, 2013 08:48

Žigon hvala, te se kaj vprašam!
Sem prebral, da ga menda prodajaš. Toda sam sem si zadal max. do 6 m in ne več. No ravno to me zanima plovne lasnosti in nagibanje predvsem, ko si na sidru ali boji zaradi spanja. Glede na to, da na njemu ne bi dopustoval in bi ga imel izključno za premike od točke A do točke B z možnostjo kakšne nočitve je to max. kar potrebujem. Sedaj imam fishermana in tudi sedaj delam izlete le kadar je lepo vreme, če bi me pa slučajno presenetilo slabo pa tudi gledam, da ne potrebujem veliko do prvega varnega pristana. Ker sem "nedeljski" morjeplovec vedno gledam na vreme pa četudi sem na letnem dopustu. Res pa je, da se vreme na morju lahko v nekaj urah spremeni toda s to dolžino plovila sem itak priobalni morjeplovec. :lol:
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Če Feb 28, 2013 17:01, skupaj popravljeno 2 krat.
Pozejdon,
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Feb 28, 2013 08:53

Uni RIO 650 je sicer zelo dober čoln, vendar če bi znal brati ITA bi videl, da je za zamenjati motor. Ni tako ugodna varianta.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Feb 28, 2013 09:00

Nisem te hotel užaliti, oprosti. :oops:
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Feb 28, 2013 09:00

goahead napisal/-a:Uni RIO 650 je sicer zelo dober čoln, vendar če bi znal brati ITA bi videl, da je za zamenjati motor. Ni tako ugodna varianta.

Tisti RIO 650 ...

Vem da je potrebno zamenjati motor. Če že nekateri ne znamo Italjansko pa vseeno znamo uporabiti Gooogle prevajalnik. Pripel sem ga izključno zaradi cene. Zame je prevelik saj presega 6m. Če pa imaš veze in poznanstva in si vsaj malo spreten pa tudi ni problem nadomestiti star motor z drugim. Legalno seveda ... Zato pa imamo prijatelje s katerimi se družimo in občasno zvrnemo kakšno pivo. Zato obstaja tudi ta forum, da si izmenjujemo mnenja in znanje in si po svojih močeh medsebojno pomagamo. :lol: :lol:
Pozejdon,
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Feb 28, 2013 09:02

Nisem užaljen sploh ne.
Toda včasih vsi mi mislimo, da smo najbolj pametni in razgledani. Sami nekaj vemo a smo vseeno le del celote ... :lol:
Pozejdon,
Zigon
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Zigon » Če Feb 28, 2013 09:15

Pozejdon

Jaz na plovilu preživim 16 dni skupaj spimo večinoma na sidru. Čoln moj konkretno ker manjšega ne poznam je kar stabilen. Čoln je težek in kar širok 2,5m, tako da bivanje v dveh je na njem kar udobno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta