Glede na to, da sem nov član in nimam neki znanja oziroma pojma glede čolnov in nakupa, bi vas prosil, če mi lahko pomagate glede nakupa čolna Sea Ray 190. Na www.njuskalo.hr sem zasledil, da se sledeči čoln prodaja za 12000 e, in sicer letnik 2013, kar je zelo sumljivo. Poslal sam sporočilo iz fore, da preverim v čem je fora in mi je tip odgovoril, da ga je kupil na Hrvaškem, ko je tam delal, ter da ga je nameraval uvozit na Poljsk, vendar zaradi papirjev ga full košta, zato se je odločil ga prodati. Odgovoril mi je na moja neka vprasanja, poslal slike in neko spletno stran preko katere naj bi speljala transakcijo. Transakcija pa naj bi se izvršila na sledeč način - poglej stran
http://www.europeautoshippers.eu/escrow.php
s tem, da bi on meni poslal čoln in bi imel 7 dni časa da preverim vse in če se odločim za nakup, se transakcija sprovede do konca. Denar naj bi stal v neke vrste "monatorijumu" dokler ne potrdim nakup.
Nisem neki izkušen sam se mi zdi zelo sumljivo, tko da bi vas prosil za vaše mnenje, s tem pa tudi opozoril na morebitno prevaro.