Poglete filmček
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Poglete filmček
Zanimajo me vaši komentarji na tale dva filma, je to le marketinška poteza ali je kaj resnice v tem??
http://www.youtube.com/watch?v=_-7I00cZUE0
http://www.youtube.com/watch?v=1XRCDN3J ... re=related
LP PACEK
http://www.youtube.com/watch?v=_-7I00cZUE0
http://www.youtube.com/watch?v=1XRCDN3J ... re=related
LP PACEK
Mene spominja vse skupaj na TOP SHOP varianto, saj kakšnih pomembnih podatkov ne omenjajo, pa tudi pretiravajo. Fischerman cca 7m, mora z 225KM letet po zraku ne glede na to ali je 2T ali 4T.
Zakaj pa ne bi testa naredila kakšna neodvisna organizacija. Valjda vsak navija za svoje.
Mislim, da je bilo o E-tec motorjih že veliko napisanega!
LP Klemen
Zakaj pa ne bi testa naredila kakšna neodvisna organizacija. Valjda vsak navija za svoje.
Mislim, da je bilo o E-tec motorjih že veliko napisanega!
LP Klemen
Hmmm, ne verjamem, da je taka razlika.
Če poslušate zvok pri izglisiravnaju z enim in drugim motorjem, se sliši kako je Yamahi nekdo odvzemal plin... No lahko je tudi problem v propelerjih, ki so različni, ampak spreminjanje zvoka pod obremenitvijo "smrdi".
Pred kratkim sem videl podobno primerjavo med Audi Quattro in BMW X-drive pogonom. Fantje so vzratno zapeljali na valje samo zadnja kolesa, da so se prosto vrtela. No potem pride Audi A8 in hoče speljati in ni šanse, vrtijo se samo zadnja kolesa, prednja pa ne dobijo navora... No za njim pa X5 BMW, ki je s prednjim pogonom v trenutku zapeljal z valjev... Joj smešno, če bi tisti, ki so to snemali vsaj malo poznali kako deluje mehanski pogon pri Audiju, take traparije ne bi objavili... No ugotovitev tistih, ki se spoznajo je bila, da je odstranjena varovalka za ESP. In kje je razlog? Audi ima sredinski torsen diferencial, ki je popolnoma mehanski, je pa problem, da potrebuje minimalno, res minimalno obremenitev na vseh 4 kolesih, da navor prenese na tista, ki imajo boljši oprijem. Pri testu bi zadostovalo že, da bi nekdo samo z roko se dotaknil enega od zadnjih koles, v praksi pa to v ekstremnih situacijah (npr. gladek led) to naredi ESP preko zavor. No pri BMW pogonu, pa brez elektrike ni popolnoma nič...
Malo sem zavil off-topic, vendar je zadeva precej podobna.
Sicer pa dajmo naredit test mi sami. Zakaj pa ne. Najdemo dva čolna naših morjeplovcev, ki sta podobna in imata enako močan motor. Pa da vidimo... No vlekli ne bomo toliko časa, da bi enega potopili...
LP
Če poslušate zvok pri izglisiravnaju z enim in drugim motorjem, se sliši kako je Yamahi nekdo odvzemal plin... No lahko je tudi problem v propelerjih, ki so različni, ampak spreminjanje zvoka pod obremenitvijo "smrdi".
Pred kratkim sem videl podobno primerjavo med Audi Quattro in BMW X-drive pogonom. Fantje so vzratno zapeljali na valje samo zadnja kolesa, da so se prosto vrtela. No potem pride Audi A8 in hoče speljati in ni šanse, vrtijo se samo zadnja kolesa, prednja pa ne dobijo navora... No za njim pa X5 BMW, ki je s prednjim pogonom v trenutku zapeljal z valjev... Joj smešno, če bi tisti, ki so to snemali vsaj malo poznali kako deluje mehanski pogon pri Audiju, take traparije ne bi objavili... No ugotovitev tistih, ki se spoznajo je bila, da je odstranjena varovalka za ESP. In kje je razlog? Audi ima sredinski torsen diferencial, ki je popolnoma mehanski, je pa problem, da potrebuje minimalno, res minimalno obremenitev na vseh 4 kolesih, da navor prenese na tista, ki imajo boljši oprijem. Pri testu bi zadostovalo že, da bi nekdo samo z roko se dotaknil enega od zadnjih koles, v praksi pa to v ekstremnih situacijah (npr. gladek led) to naredi ESP preko zavor. No pri BMW pogonu, pa brez elektrike ni popolnoma nič...
Malo sem zavil off-topic, vendar je zadeva precej podobna.
Sicer pa dajmo naredit test mi sami. Zakaj pa ne. Najdemo dva čolna naših morjeplovcev, ki sta podobna in imata enako močan motor. Pa da vidimo... No vlekli ne bomo toliko časa, da bi enega potopili...
LP
Haha, Gregor, se popolnoma strinjam. No glede IQ američanov, pa včasih ne presežejo niti James Bond-ovega, torej 007...
Tisti, ki pa pride do številke svojih čevljev, uuuu, to je pa že več kot odlično.
LP
LP
Nazadnje spremenil admin, dne So Jun 14, 2008 11:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Moje mnenje je tako, da ko sta vlekla čolna en drugega je veliko odvisno pri katerih vrtljajih in kakšen navor ima motor. Potem je odvisno še od voznika, če malo zamudi, ker ko je motor enkrat pod vodo mu ni več pomoči. Tisto z glisiranjem čolna pa mi smrdi in ni druge kot da so Yamahi malo nagajali. Ker 13 in 30 mph pa ni nikoli razlike. To je tako kot pri reklamah za trebušne mišice vsaka stvar, ko ven pride je najboljša po 2-3 minute na dan in v 14 dneh lahko igraš na trebuhu šah
, za statiste pa profesonalne bilderje, ki trenirajo 4-5ur na dan in polne steroidov. Pa vseeno bolj verjamem v svizca...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov