Poglete filmček

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

Poglete filmček

OdgovorNapisal/-a PACEK » So Jun 14, 2008 07:35

Zanimajo me vaši komentarji na tale dva filma, je to le marketinška poteza ali je kaj resnice v tem??

http://www.youtube.com/watch?v=_-7I00cZUE0
http://www.youtube.com/watch?v=1XRCDN3J ... re=related

LP PACEK
janko
Kapitan korvete
Kraj: KK

OdgovorNapisal/-a janko » So Jun 14, 2008 08:27

Možno je, ko sem iskal motor za moj čoln sem se tudi zanimal za Evinrude, in je prodajalec govoril o tem testu, sam če ima motor 150 konjev je to 150 konjev in ne more biti bol močem in drugi manj, sam fora je tudi lahko o velikosti propelerja ipd.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » So Jun 14, 2008 08:43

meni ni jasno res, ali je to samo prodajna fora, ker Američani znajo "drek v stanjol zavit" pa dobro prodat, je pa res, da so etec motorji pri enakih KM bistveno lažji od konkurence, zmogljivi pa prav toliko ali bolj?

LP PACEK
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Jun 14, 2008 09:17

Zanimivo,jest mislim da je to bol marketinška fora.Je pa tud kej takega možno.
lp
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » So Jun 14, 2008 09:23

svoje cajte je bil v ameriki najbolj priljubljen mercuy.baje da je sedaj evinrude kar precej popularen verjetno ne brez veze.sam sem lastnik 75evenrude etec in sem zelo zadovoljen.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » So Jun 14, 2008 09:35

Mene spominja vse skupaj na TOP SHOP varianto, saj kakšnih pomembnih podatkov ne omenjajo, pa tudi pretiravajo. Fischerman cca 7m, mora z 225KM letet po zraku ne glede na to ali je 2T ali 4T.

Zakaj pa ne bi testa naredila kakšna neodvisna organizacija. Valjda vsak navija za svoje.

Mislim, da je bilo o E-tec motorjih že veliko napisanega!

LP Klemen
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Jun 14, 2008 09:56

Hmmm, ne verjamem, da je taka razlika.
Če poslušate zvok pri izglisiravnaju z enim in drugim motorjem, se sliši kako je Yamahi nekdo odvzemal plin... No lahko je tudi problem v propelerjih, ki so različni, ampak spreminjanje zvoka pod obremenitvijo "smrdi".

Pred kratkim sem videl podobno primerjavo med Audi Quattro in BMW X-drive pogonom. Fantje so vzratno zapeljali na valje samo zadnja kolesa, da so se prosto vrtela. No potem pride Audi A8 in hoče speljati in ni šanse, vrtijo se samo zadnja kolesa, prednja pa ne dobijo navora... No za njim pa X5 BMW, ki je s prednjim pogonom v trenutku zapeljal z valjev... Joj smešno, če bi tisti, ki so to snemali vsaj malo poznali kako deluje mehanski pogon pri Audiju, take traparije ne bi objavili... No ugotovitev tistih, ki se spoznajo je bila, da je odstranjena varovalka za ESP. In kje je razlog? Audi ima sredinski torsen diferencial, ki je popolnoma mehanski, je pa problem, da potrebuje minimalno, res minimalno obremenitev na vseh 4 kolesih, da navor prenese na tista, ki imajo boljši oprijem. Pri testu bi zadostovalo že, da bi nekdo samo z roko se dotaknil enega od zadnjih koles, v praksi pa to v ekstremnih situacijah (npr. gladek led) to naredi ESP preko zavor. No pri BMW pogonu, pa brez elektrike ni popolnoma nič...

Malo sem zavil off-topic, vendar je zadeva precej podobna.

Sicer pa dajmo naredit test mi sami. Zakaj pa ne. Najdemo dva čolna naših morjeplovcev, ki sta podobna in imata enako močan motor. Pa da vidimo... No vlekli ne bomo toliko časa, da bi enega potopili... :wink:

LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Jun 14, 2008 10:05

O pa ja in potem na koncu še svizec zavije čokolado in dotoči bencin, ampak ta del filmčka so verjetno odrezali. Ta film je za američane, ki imajo v povprečju I.Q. enak številki svojih čevljev. Made in USA.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Jun 14, 2008 11:01

Haha, Gregor, se popolnoma strinjam. No glede IQ američanov, pa včasih ne presežejo niti James Bond-ovega, torej 007... :wink: Tisti, ki pa pride do številke svojih čevljev, uuuu, to je pa že več kot odlično.

LP
Nazadnje spremenil admin, dne So Jun 14, 2008 11:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » So Jun 14, 2008 11:23

nekaj takega, kod moj sesalec ameriške proizvodnje, full drag, full fensy, pa čist neuporabn :)

LP PACEK
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » So Jun 14, 2008 14:12

dajte mi dva motorja poljubne znamke. Enakih lastnosti. Povejte, kateri mora zmagat in nakažite denar. Npr moja Yamaha 25 ima na voljo 9 propelerjev!
Uporabniški avatar
franz123
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a franz123 » So Jun 14, 2008 17:09

Čista Ameriška fora kakor pri AMERIŠKIH FILMIH same manikenke samo ne vem zakaj so spremenili satandard na letalih ker ne morejo nihove B A J S E sedeti več normano.
L.p. Franci
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jun 17, 2008 15:40

Moje mnenje je tako, da ko sta vlekla čolna en drugega je veliko odvisno pri katerih vrtljajih in kakšen navor ima motor. Potem je odvisno še od voznika, če malo zamudi, ker ko je motor enkrat pod vodo mu ni več pomoči. Tisto z glisiranjem čolna pa mi smrdi in ni druge kot da so Yamahi malo nagajali. Ker 13 in 30 mph pa ni nikoli razlike. To je tako kot pri reklamah za trebušne mišice vsaka stvar, ko ven pride je najboljša po 2-3 minute na dan in v 14 dneh lahko igraš na trebuhu šah :lol: , za statiste pa profesonalne bilderje, ki trenirajo 4-5ur na dan in polne steroidov. Pa vseeno bolj verjamem v svizca...
theuros
Kapitan

OdgovorNapisal/-a theuros » To Jun 17, 2008 16:49

kocka napisal/-a:To je tako kot pri reklamah za trebušne mišice vsaka stvar, ko ven pride je najboljša po 2-3 minute na dan in v 14 dneh lahko igraš na trebuhu šah

Dejansko 2-3 minute vadbe na dan v 14 dneh lahko naredi razliko :idea:
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » To Jun 17, 2008 17:07

top-shop varijanta.mislim da take ogromne razlike ne more biti kot je prikazano.in vsi ribiči imajo sedaj te vrste motorjev :roll: in kot je že nekdo omenil svizec zavije mlečno čokolado z mlekom viola krave :!:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov