Zanima me, če se po 1.7.2013 potrebujejo naslednje zadeve za plovbo recimo iz Portoroža do Kanegre ali do Umaga, za enodnevno kopanje:
- plovno dovoljenje HR
- turistična taksa HR
- vinjeta za plovbo HR
- prijava in odjava na kapitaniji (Piran-Umag)
- hrvaška zastava na plovilu? (registriran je pod SLO)
Sprašujem za barko do 5m dolžine in motor 15KM.
Eni pravijo da določene stvari potrebujemo , eni da ne. Prosim za odgovor.
Hvala
enodnevna plovba iz portoroža do kanegra ali umaga
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: enodnevna plovba iz portoroža do kanegra ali umaga
davorinzz napisal/-a:Zanima me, če se po 1.7.2013 potrebujejo naslednje zadeve za plovbo recimo iz Portoroža do Kanegre ali do Umaga, za enodnevno kopanje:
- plovno dovoljenje HR
- turistična taksa HR
- vinjeta za plovbo HR
- prijava in odjava na kapitaniji (Piran-Umag)
- hrvaška zastava na plovilu? (registriran je pod SLO)
Hvala
Plovno dovoljenje in vinjeta je eno in isto. Predhodnik ti je zapisal, da se ne rabi do Funtane.
Turistične takse ne rabiš ker:
-nimaš kabine
Prijavo bi rabil kvečjemu na policiji
Zastavo pa po predpisih moraš imet
-ne boš prespal na plovilu
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
prvo hvala vsem za odgovore, a tukaj je problem.
namreč danes sem govoril na kapitaniji in so rekli:
da ne potrebuješ vinjete HR do limskega kanala, turistične takse NI ker je čoln manj kot 5m (pasara 4,90m) ima pa kabino. ostalo da ne potrebuječ NIČ.
na pomorski policiji Piran:
obvezna je odjava pri nas in prijava na HR.
Tako da odgovora sta različna in sem v dvomih. Časovno mi vzame preveč časa da se prijavljam in odjavljam Piran-Umag, ker se greš le kopat enodnevno od Portoroža do Kanegre.
Edino rešitev vidim da se odjavim v Piranu in se grem v Kanegro kopat, in ce te tam vstavijo HR policija rečeš da si na poti se prijavit v Umag, ko se vračam se le odjavim v Piranu.
Ima kdo še kakšen predlog glede tega, ker očitno povsod dobim različne odgovore?
Najlepša hvala
p.s. Če se ne odjaviš pri nas je kazen 400 eur.
namreč danes sem govoril na kapitaniji in so rekli:
da ne potrebuješ vinjete HR do limskega kanala, turistične takse NI ker je čoln manj kot 5m (pasara 4,90m) ima pa kabino. ostalo da ne potrebuječ NIČ.
na pomorski policiji Piran:
obvezna je odjava pri nas in prijava na HR.
Tako da odgovora sta različna in sem v dvomih. Časovno mi vzame preveč časa da se prijavljam in odjavljam Piran-Umag, ker se greš le kopat enodnevno od Portoroža do Kanegre.
Edino rešitev vidim da se odjavim v Piranu in se grem v Kanegro kopat, in ce te tam vstavijo HR policija rečeš da si na poti se prijavit v Umag, ko se vračam se le odjavim v Piranu.
Ima kdo še kakšen predlog glede tega, ker očitno povsod dobim različne odgovore?
Najlepša hvala
p.s. Če se ne odjaviš pri nas je kazen 400 eur.
Za enodnevni izlet se ti ni potrebno prijaviti in odjaviti. Vinjete pa ne potrebuješ do Poreča naprej pa. To sem izvedel v Umagu, ko sem se pozanimal za prosti vez. Čoln bom peljal tja iz Izole in ker bo čoln ostal tam se moram doma odjavit in tam prijavit. Vinjete kot sem dejal ne potrebujem do Poreča vem zato, ker, ko sem omenil, da nameravam vinjeto kupiti šele v Umagu me je na to sam opozoril in vprašal do kam imam namen pluti. Ker sem ravno nabavil nov čoln in ga letos bolj sprobam kot koristim saj je veliki dopust že mimo sem mu omenil da nekje do Limskega oz. do Pule morda celo malo dlje. Zato jaz vinjeto vseeno potrebujem. Informacijo sem dobil 11. 7.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Pozejdon napisal/-a:Za enodnevni izlet se ti ni potrebno prijaviti in odjaviti. Vinjete pa ne potrebuješ do Poreča naprej pa.
Ali je tole sigurno prava informacija? Ker kadar sem šel jaz čez pa tudi če le za en dan sem se vseeno ustavil v Umagu, naredili so mi papirje in gor napisali 24ur... prav tako za nazaj...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov