OMC Cobra 235 - zanesljivost in poraba?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Falcon-9
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OMC Cobra 235 - zanesljivost in poraba?

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Jul 08, 2013 09:08

Pozdravljeni! Zanima me, če kdo ve kakšni so motorji OMC Cobra? Na nekem forumu sem zasledil, da imajo ti motorj veliko problemov? Konkretno me zanima za OMC Cobra 235 konjski motor, poraba in zanesljivost :?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jul 08, 2013 09:25

to je muzejska zadeva, če se da pozabi na to...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Jul 08, 2013 09:50

Tex napisal/-a:to je muzejska zadeva, če se da pozabi na to...

Bom z lahkoto. Sem gledal en oglas in čoln je ni da ni, vendar motor me je pa zmotil in se ne čudim več zakaj je tako nizka cena. Ko sem klical mi ni znal možakar odgovort nit kolikšna je kubatura motorja. Rekel je, da ima motor 230 konjev in da kako se pa kubatura zračuna pa ne ve... Ko sem slišal to razmišljanje me je minilo saj nisem vedel ali se norca dela, ali, da je popolnoma nepismen v motoroznanstvu, ali pa je res pravi "talent". Vendar za kubične centimetre je slišal že pri avtomobilu. :? Imam občutek, da se čoln prodaja ravno zaradi motorja ...
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Po Jul 08, 2013 11:10

To je po mojem mnenju motor 5.0, ker imam namreč sličnega s tako konjenico. Muzejski primerek je tudi vsak Mercruiser. Imel sem mercruiserja, na videz je pa ta OMC zelo podoben ali enak. Nekaj sem gledal tudi rezervne dele in ugotovil da celo paše kak del od merca ali volva. Vse dele za ta motor dobiš. Mogoče bi lahko prilepil link od oglasa, da se vidi če govorimo o istih stvareh. Moram pa rečt, da lažje dobiš dele za Merca ali Volva kot za OMC-ja.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Po Jul 08, 2013 11:12

Sam nimam izkušnje s tem motorjem, jo pa ima moj dober prijatelj. Beži od Cobre kolikor daleč okrog moreš :wink:
Green to green or red to red, safely go ahead!
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Jul 08, 2013 12:40

Hvala za odgovore! Na nekem forumu sem zasledil, da so ti motorji opuščeni patenti Volvo Penta motorjev, drugje da je kopija MerCruiserja (kot si ti omenil goahead). Klical sem še mehanika in je rekel, da je problem z deli, da je potrebno naročiti vse direktno iz Amerike po zelo zasoljenih cenah. Tako, da bom kar gledal za Volvo Penta, VW ali pa MerCruiser, kar je notranjih motorjev. :)
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Jul 08, 2013 12:47

BOJA napisal/-a:Sam nimam izkušnje s tem motorjem, jo pa ima moj dober prijatelj. Beži od Cobre kolikor daleč okrog moreš :wink:

Kakšne težave pa je on imel s tem motorjem? :shock:
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Po Jul 08, 2013 18:06

Falcon-9 napisal/-a:
BOJA napisal/-a:Sam nimam izkušnje s tem motorjem, jo pa ima moj dober prijatelj. Beži od Cobre kolikor daleč okrog moreš :wink:

V bistvu vem samo to, da je na koncu zamenjal motor z novim, Cobro pa vrgel na smetišče... Kaj točno so bili problemi pa žal res ne vem povedati. Če ti je pomembno, ga lahko kontaktiraš na ZS, uporabnik ula...

LP
Green to green or red to red, safely go ahead!
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » To Jul 09, 2013 08:50

BOJA napisal/-a:
Falcon-9 napisal/-a:

V bistvu vem samo to, da je na koncu zamenjal motor z novim, Cobro pa vrgel na smetišče... Kaj točno so bili problemi pa žal res ne vem povedati. Če ti je pomembno, ga lahko kontaktiraš na ZS, uporabnik ula...

LP

Samo zanimalo me je na splošno kakšne probleme ima motor, vendar, ko si rekel, da je kolega odpeljal motor na smetišče mi je jasno, da je to en krš, tako, da sem že odpisal čolne s tem motorjem. Hvala za informacijo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti