dan preden se je začel moj dopust v Baški je vse kazalo na totalno navtično katastrofo, Yamaha pri mehaniku, mehanik zavlačeval in dan pred odhodom objavil, da so pregorele 2 vžigalni tuljavi. Se vsedem v avto in obreden vse navtične trgovine od TRSTA do AJDOVŠČINE, seveda takih tuljav na zalogi ni. Cena ene tuljave ob naročilu bi bila "SKROMNIH" 88eu, pa se odločim, da grem za hec vprašati še na Yamaha motor servis (skuterji, motorji,...) v Staro Gorico. Seboj vzamem vzorec moje "prekurjene" tuljave in ko pridem v servis, me šef mehanikov takoj odslovi, nakar kot strela z jasnega pride en mlad mulo (mlajši od mene) in po italjansko reče:"Zgleda kot tista iz Piaggio skuterja!" Skoči v skladišče in najde točno 2 novi tuljavi, ki sta bili po vseh KARAKTERISTIKAH in IZGLEDU IDENTIČNI z izjemo tega, da sta namesto kabla za maso imeli kar maso na pritrditvenem vijaku. Cena nove 18eu
Skočim od veselja in glej ga zlomka, noče v obrate, teče težko, prisiljeno, kašlja, crkuje,.... O PI..A!
Nič v Multiplo naložim Maestrala 18 in 2xTomos 4 in se smilim sam sebi! Drugo jutro par minut pred odhodom me mehanik pokliče z besedami: "v gorivu je bilo polno vode, TEČE KOT MORA!"
p.s. zdej grem na kosilo, zgodba se nadaljuje