Kabina dobrih 5m kabinca postaja tesna, zato malo gledam naokoli za čim večjim, rabljenim, ne prestarim in ne preveč skahlanim...
Želje: Maxum, 7 do 8m. Na pogled zelo lep, solidno izkoriščen prostor, večinoma dobro ohranjeni, cene zelo različne. Od leta 2009 jih ne delajo več. Najbrž recesija? Ali je bolje gledati za čim drugim? Všeč mi je tudi Stingray, vendar v primerjavi z Maxumom...
Ali se kdo kaj spozna na te čolne? Kaj so + in kaj -?
Zasledil sem, da obstaja sladkovodna in morska izvedba. V čem je razlika? Ali je dovolj če zamenjaš izpuste, auspuh, nekaj elementov hladilnega sistema, peto? Ali je bolj kot ne to nerešljiv problem?
Motorji: standardna jajca, večinoma Mercruiserji, bolj ali manj požrešni in polni napak. Dizlov se očitno ne prodaja ali pa so cene besne.
Kako izgleda uvoz iz Nemčije? Kakšne težave in stroške mi bo v tem primeru naklonila preljuba mi in nenasitna domovina?
Na splošno: na kaj moram paziti pri nakupu česa takšnega?
Vprasanja: nakup Maxum sladki/slani/?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nametal si gor kar precej, odgovori za vse pa so že nametani po forumu...
Maxum je Bayliner, ni razlike, ista tovarna, isti lastnik, drugo ime in mogoče za malenkost bolj "fancy". Če ti je všeč tudi Stingray, potem je to to, podobna zgodba.
Motorji ne obstajajo za sladko vodo in za morje. Vsi so isti. Imajo pa eni dvokrožni sistem, vendar večina je tudi v morju brez tega.
Koliko so Mercruiser ali General Motors jajca bo presodil kdo drug, kar pa se porabe tiče pa smo že obdelali. Razlike pri najsodobnejših bencincih ni! Lahko je, vendar na račun mase, nikakor pa ne na račun specifične porabe.
In ja, če iščeš malo porabo, potem si pri pravi znamki. Ta bo namreč porabila vsaj kakih 5 do 10% manj, kot kaj kvalitetnejšega.
Maxum je Bayliner, ni razlike, ista tovarna, isti lastnik, drugo ime in mogoče za malenkost bolj "fancy". Če ti je všeč tudi Stingray, potem je to to, podobna zgodba.
Motorji ne obstajajo za sladko vodo in za morje. Vsi so isti. Imajo pa eni dvokrožni sistem, vendar večina je tudi v morju brez tega.
Koliko so Mercruiser ali General Motors jajca bo presodil kdo drug, kar pa se porabe tiče pa smo že obdelali. Razlike pri najsodobnejših bencincih ni! Lahko je, vendar na račun mase, nikakor pa ne na račun specifične porabe.
In ja, če iščeš malo porabo, potem si pri pravi znamki. Ta bo namreč porabila vsaj kakih 5 do 10% manj, kot kaj kvalitetnejšega.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kot ti je omenil Admin,glede znamk čolna,kar se pa tiče motorjev,ja kaj bi pa rad,Mercedes,RR,Bugati
V vseh teh gliserjih so 90% Mercruiserji in Volvo Penta vse pa je Genera Motors in motorji so si identični,razen razlika je na kolektorjih,uplinjačih,elektroniki in še nekaj malenkosti,zasnova in konstrukcija pa ista.Je pa razlika v ceni delov,ki jih kupuješ.In ti motorji niso glih kaka jajca,jajc je tisti ki z njim ne zna delat.Je pač tako,da kolikor mu ti nudiš,tolk tudi dobiš.
mašinfirer
Imel sem Searay, Baylinerja in Maxuma. Maxum je po izdelavi, obliki in izbiri materialov v notranjosti vmes med Bayliner in Searay, sicer pa so vsi trije zelo podobni.
V hecu se tkole govori (ko primerjaš te tri), resnica pa po mojem ni daleč:
Bayliner = Škoda
Maxum = VW
Sea Ray = Audi
Kar pa se motorjev tiče, ce vzameš novejši MPI od MC nimaš kaj dosti za falit. Za vzdrževanje ti je ful cenejši od Volvota. Že samo liter olja je pol cene od Volvota. Drugače pa noben nima kakšnih večjih problemov razen vzderževanja. Tukaj pride menjava kolektorjev, vodne pumpe, impelerja, ležaj,... Ampak če imas vse to fuč ti je strošek cca 2.000.
Če vzameč Maxuma ti verjetno ne bo žal, žal ti bo edino, da nisi vzel večjega:)
V hecu se tkole govori (ko primerjaš te tri), resnica pa po mojem ni daleč:
Bayliner = Škoda
Maxum = VW
Sea Ray = Audi
Kar pa se motorjev tiče, ce vzameš novejši MPI od MC nimaš kaj dosti za falit. Za vzdrževanje ti je ful cenejši od Volvota. Že samo liter olja je pol cene od Volvota. Drugače pa noben nima kakšnih večjih problemov razen vzderževanja. Tukaj pride menjava kolektorjev, vodne pumpe, impelerja, ležaj,... Ampak če imas vse to fuč ti je strošek cca 2.000.
Če vzameč Maxuma ti verjetno ne bo žal, žal ti bo edino, da nisi vzel večjega:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 6 gostov