Prosim za mnenje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Lun
Višji vodnik

Prosim za mnenje

OdgovorNapisal/-a Lun » Sr Sep 11, 2013 07:12

Zivjo. Sem lasnik kvarnerplastike g370 in imam gor motor yam 30 deol

Zamenjal bi lupino za tale fisermancek http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=160456

Bi bil motor dovolj mocan? Nebi rad pluzil in teral motor, a mi je g370 malo premalo stabilen poleg tega pa nimam nobenega prostora gor oz predala in se selimo vsak dan, naj povem da je kar dalec od parkirisca do priveza

G370 ima vecji urez in je dosti lažji.
Kaj dobim oz. izgubim ob menjavi?

Motor ni opcija menjave 8)

Hvala
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Sep 11, 2013 08:35

30-ka bo premalo, že 40 je tako tako.
lp
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Sep 11, 2013 08:46

To je moj bivši, bivši čoln. Z njim sem bil zelo zadovoljem. Čoln tehta cca. 350 kg. Max. dovoljena konjenica je 50PS kar sem tudi imel na njem. 30 bo zagotovo premalo. Spredaj sta dve blazini in pod prvo imaš prostoren suh boks v katerega spraviš kar nekaj robe. Zadaj pa sta dva pokrova lepo oblazinjena in pod njima spet čuda prostora, ki pa ga ne smeš preobtežit saj v tem primeru na začetku čoln rad zaorje. Vsaj meni je saj sem imel zadaj rezervoar goriva, dodatno sidro in rezervo. Moj motor ni imel el. trima zato sem bil obsojen na permanentno nastavitev. Drugače čoln lepo glisira in tudi pri večjih valovih ne šprica vanj. če ga vzameš boš zadovoljen. Čoln je poštiman v nulo in je vreden tega denarja. Antif na njem ni bilo nikoli. V osnovi je bil moder jaz sem ga spremenil v rdeče. Poškodb nima vsaj do leta 2008 jih ni imel. Je pa letnik 1994.

Tule je link vožnje...

http://www.youtube.com/watch?v=V4VeZg5GFMw

Imam pa tudi nekaj slik prej in potem. Jih poiščem in nalimam lahko pa mi pošlješ mail pa ti jih tudi posredujem.

Te so po obnovi ...
Edina sprememba je konzola premaknjena na sredino in rezervoar.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Sep 11, 2013 09:23

Se mi je zdelo pa nisem bil ziher :lol:
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Sep 11, 2013 09:33

Vseeno kako lupino fishermana boš vzel bo tvoj motor z 30 PS premalo.
Že ta je najmanjši saj se dolžine večine fishermanov začnejo pri 4,35 m.
Edino še Elan 401 ti pride v poštev.

Tako, da ti svetujem, da se tudi motorja znebiš in vzameš vsaj 40+ PS

Okoli letnika 1995 dobiš že kar dober 2T motor 40+.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Lun
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Lun » Sr Sep 11, 2013 16:40

Hvala, zdj res nevem kaj bi :)
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Sep 11, 2013 20:01

Tega denarja je vreden sploh, če še malo zglihaš.
Čez zimo zamenjaj motor potem si pa zmagal.

Na ZS sem ti poslal še nekaj slik ...
Pozejdon,
Lun
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Lun » Če Sep 12, 2013 19:15

To js vem samo sem lani si kupil nov motor in sem na veliki zgubi ce ga prodajam.. Verjetno bo g370 se nasednjo leto moj spremljevalec na morju. Imam pa še eno teżavo in sicer imam gor števec hitrosti, cist nov, prav tako sondo, samo ni vec v garanciji.. Kaze mi samo do 10 navticnih milj.. Čeprav je novo, sem še enkat vse prečistiv.. Sonda je po navodilih, 3/4 cm pod dnom, cev je dobro natakjena...

Ima kdo kakšne veze, za naredit čimcenejši inox vgradni tank, inox ograjce, cerado na gumbke in prednje steklo iz mehkega pleksija..lahk na zs

Hvala vsem za odziv in trud
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Sep 15, 2013 08:32

Zamenjaj in daj za začetek gor ta motor kot ga imaš,za eno sezono bo,pol pa vidiš kaj naredit.
Boš pa verjetno moral menjat propeler z manjšim korakom,da bo ta fiš glisiral.

Jest v tvojem primeru naredil tako,odloči se pa sam.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 15, 2013 22:38

Sej matematično gledano je navtika samo ena veliiiiiika zguba denarja in časa...Ko pa vklopiš čustva,pa občutke pa zadovoljstvo pa uresničitev sanj...pol je pa to druga pesmica in tud če mal zgubiš pri motorju,ti bojo užitki z močnejšo zverino ostali v toliko lepšem spominu...Nabavi maksimalno moč kolikor je predpisana za čoln in plul boš varno in z relativno malo porabo,če ti le finance nekako znesejo.
LP Izttok
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Sep 16, 2013 09:17

Če nisi ravno ljubitelj večjih hitrosti ti bo tudi tvoja 30ka gnala tale čoln le dodatno eliso si še nabavi da bo lažje izglisiral. Seveda če ne bo gor 5 odraslih. Prostora bo pa veeeeliko več + ležiš lahko na čolnu in ni potrebno vedno lesti na obalo.
Lun
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Lun » Po Sep 16, 2013 23:00

Evo, morjeplovci, čoln je doma. Za začetek bom poizkusil ta motor, nimam kaj zgubit, coln je moj in za naju z ženo in nebo več taxi kot je bil prejšni. Hitrost ni važna, samo da glisira ;) zato se bom znebil in wake in tube in smuči in se raje z mojo popeljav po obalah otoka. Krasni prostori so za obvezno opremo in vso ropotijo ki jo moja vlači s sabo, tako da bo vse pospravljeno in ne tako kot prej ko sva štrlela meter višje od dovoljenega. Pogrešam zastavico morjrplovca ki je ta coln že doletela čast da jo ima ;) kmalu sporočim kako izgleda zadeva v praksi, do takrat pa hvala vsem in upam da me prepoznate po čolnu in gremo vsaj na kak drink.
Lun
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Lun » Po Sep 16, 2013 23:02

Imam pa tudi eliso z manšim korakom, ki se mi na g370 ni izkazala kot kj bolša. Izgleda da je bila or. optimalna. Bom na tem vse skup preveriv
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Sep 17, 2013 07:55

Za 370 ne , ker je lažje tale fish je nekaj težji in ti bo verjetno prišla prav. Napiši dimenzije elis, ki so napisane na njih samih in ti bom takoj povedal ali bo ali ne bo.
Lun
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Lun » To Sep 17, 2013 08:25

Hvala, bom, samo moram prvo na morje ker jo imam tam. Drugace bomo pa kupili da bo ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov