pozdravljeni morjeplovci
v petek grem na navtični salon v Genovo, a sem danes prejel informacijo da bo bojda le 20% velikosti tega, kot pred petimi leti.
zdi se mi, da je bila ta ocena malce pretirana v negativnem smislu, a mi je vendar dalo misliti in zato se sprašujem oz. vas sprašujem:
kateri sejmi pa trenutno sploh so ogleda vredni? (nazadnje sem bil v Düsseldorfu, je bilo OK, a tudi že tri leta tega...)
Hvala za info vnaprej...
LPB
VELIKOSTI NAVTIČNIH SEJMOV
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sejem v Cannes-u, letos je bil enako oz. podobno velik, kot leta 1997.
Zagotovo pa je (še vedno) čutiti manj (pretiranega) navdušenja,kot v zlatih letih.
Po drugi strani pa so razstavljalci bistveno bolj ustrežljivi, kot včasih.
Sicer pa: do Genove je ca. 4 ure vožnje, če ti je sejem premajhen pa si poleg sejma pogledaš še čudovit akvarij.
Še foto (letošnja, iz otvoritve):
Več foto: http://www.genoaboatshow.com/elenco_photogallery.aspx?Language=EN
Zagotovo pa je (še vedno) čutiti manj (pretiranega) navdušenja,kot v zlatih letih.
Po drugi strani pa so razstavljalci bistveno bolj ustrežljivi, kot včasih.
Sicer pa: do Genove je ca. 4 ure vožnje, če ti je sejem premajhen pa si poleg sejma pogledaš še čudovit akvarij.
Še foto (letošnja, iz otvoritve):
Več foto: http://www.genoaboatshow.com/elenco_photogallery.aspx?Language=EN
Baufix napisal/-a:Sicer pa: do Genove je ca. 4 ure vožnje, če ti je sejem premajhen pa si poleg sejma pogledaš še čudovit akvarij.
Kakšen avto pa ti voziš, da si v Genovi v 4 urah? V Benetkah si v dobrih dveh (2:15) in potem ti ostane še 1:45 za naslednjih 400 kilometrov? Svaka čast
Do Genove je vožnje nekje 7 ur vsaj.
pozdravljeni morjeplovci
do genove smo potrebovali dobrih 6 ur vožnje z vmesno kavico malo pred benetkami.
se da lepo peljati še posebno ko se zavije proti Cremoni in dren na cesti popusti...
no pa pustimo to.
Sejem je bil (z izjemo vremena) kar pester, a sem bil razočaran, ker ni bilo kaj dosti ponudbe v smeri, ki sem jo sam zastavil za cilj.
manjkali so praktično vsi američani in kanadčani (razen enega oskubljenega chapparala ni bilo ne duha ne sluha o npr. sea rayu, campionu, crowlineu...).
bilo pa je precej gumic, za kar mi je žal da na ta sejem nisem šel pred 5 imi leti, saj takrat v Düsseldorfu ni bilo niti 10% toliko resnih gumenjakov kot pri ''makaronarjih''.
Tu je človek res imel kaj videti. še posebej lepo je videti vse na enem kupu, kajti potem ti je jasno zakaj razlike v cenah, ker je tudi ogromna razlika v kvaliteti izdelave. Nuova jolly in Capelli so imeli zelo lepe modele, da o za navadnega smrtnika nedoseglijvih gumenjakih manufakture Cantieri Magazzu sploh ne govorim.
Četudi sem imel priliko temeljito pogledati novega Azimuta 80, ki je res lepo dodelan in ima stil, sem bil najbolj navdušen nad Azimut Atlantis 48, a oboje so zaenkrat nerealne sanje...
[/img]
do genove smo potrebovali dobrih 6 ur vožnje z vmesno kavico malo pred benetkami.
se da lepo peljati še posebno ko se zavije proti Cremoni in dren na cesti popusti...
no pa pustimo to.
Sejem je bil (z izjemo vremena) kar pester, a sem bil razočaran, ker ni bilo kaj dosti ponudbe v smeri, ki sem jo sam zastavil za cilj.
manjkali so praktično vsi američani in kanadčani (razen enega oskubljenega chapparala ni bilo ne duha ne sluha o npr. sea rayu, campionu, crowlineu...).
bilo pa je precej gumic, za kar mi je žal da na ta sejem nisem šel pred 5 imi leti, saj takrat v Düsseldorfu ni bilo niti 10% toliko resnih gumenjakov kot pri ''makaronarjih''.
Tu je človek res imel kaj videti. še posebej lepo je videti vse na enem kupu, kajti potem ti je jasno zakaj razlike v cenah, ker je tudi ogromna razlika v kvaliteti izdelave. Nuova jolly in Capelli so imeli zelo lepe modele, da o za navadnega smrtnika nedoseglijvih gumenjakih manufakture Cantieri Magazzu sploh ne govorim.
Četudi sem imel priliko temeljito pogledati novega Azimuta 80, ki je res lepo dodelan in ima stil, sem bil najbolj navdušen nad Azimut Atlantis 48, a oboje so zaenkrat nerealne sanje...
[/img]
Tudi sam sem si uresničil dolgoletno željo po obisku enega izmed večjih sejmov in sem bil z Genovo zelo zadovoljen, sploh ker sem si potešil lakoto po večjih čolnih
Še nekaj telefonskih vtisov:
San Lorenzo je bil eden izmed večjih razstavljalcev na sejmu
Moja spremljevalka se je navdušila nad modelom 46 steel "Achilles"
72m "Stella Maris"
Najdaljša na sejmu je bila CRNjeva "Chopi Chopi" 80m
Gužva pri Azimutu:
In še pogled na plebejce iz lastniške kabine 70ice:

San Lorenzo je bil eden izmed večjih razstavljalcev na sejmu
Moja spremljevalka se je navdušila nad modelom 46 steel "Achilles"
72m "Stella Maris"
Najdaljša na sejmu je bila CRNjeva "Chopi Chopi" 80m
Gužva pri Azimutu: