VELIKOSTI NAVTIČNIH SEJMOV

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Baracuda
Kapitan bojne ladje

VELIKOSTI NAVTIČNIH SEJMOV

OdgovorNapisal/-a Baracuda » To Okt 01, 2013 23:37

pozdravljeni morjeplovci

v petek grem na navtični salon v Genovo, a sem danes prejel informacijo da bo bojda le 20% velikosti tega, kot pred petimi leti.
zdi se mi, da je bila ta ocena malce pretirana v negativnem smislu, a mi je vendar dalo misliti in zato se sprašujem oz. vas sprašujem:
kateri sejmi pa trenutno sploh so ogleda vredni? (nazadnje sem bil v Düsseldorfu, je bilo OK, a tudi že tri leta tega...)

Hvala za info vnaprej...
LPB
Uporabniški avatar
Natuzzi
Poročnik korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Natuzzi » Če Okt 03, 2013 22:11

To bi pa tudi mene zanimalo....
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Če Okt 03, 2013 22:45

Sejem v Cannes-u, letos je bil enako oz. podobno velik, kot leta 1997.
Zagotovo pa je (še vedno) čutiti manj (pretiranega) navdušenja,kot v zlatih letih.
Po drugi strani pa so razstavljalci bistveno bolj ustrežljivi, kot včasih.

Sicer pa: do Genove je ca. 4 ure vožnje, če ti je sejem premajhen pa si poleg sejma pogledaš še čudovit akvarij.

Še foto (letošnja, iz otvoritve):

Slika

Več foto: http://www.genoaboatshow.com/elenco_photogallery.aspx?Language=EN
Klino
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klino » Pe Okt 04, 2013 09:26

Baufix napisal/-a:Sicer pa: do Genove je ca. 4 ure vožnje, če ti je sejem premajhen pa si poleg sejma pogledaš še čudovit akvarij.

Kakšen avto pa ti voziš, da si v Genovi v 4 urah? V Benetkah si v dobrih dveh (2:15) in potem ti ostane še 1:45 za naslednjih 400 kilometrov? Svaka čast :)

Do Genove je vožnje nekje 7 ur vsaj.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Pe Okt 04, 2013 09:53

No, bistveno vprašanje je, od kje startaš.
Iz obale gre takole:

Venezia (parking): 1,5 ure
Brescia: 2-2,5 uri
Genova: 4-4,5 ure
Monaco: 6 ur
Cannes: 6,5 ur

Kjer so tutorji, peljemo 130-140 km/h, kjer tutorjev ni (recimo Brescia - Tortona) pa gre tudi "malo" hitreje.
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Po Okt 07, 2013 22:51

pozdravljeni morjeplovci

do genove smo potrebovali dobrih 6 ur vožnje z vmesno kavico malo pred benetkami.
se da lepo peljati še posebno ko se zavije proti Cremoni in dren na cesti popusti...

no pa pustimo to.
Sejem je bil (z izjemo vremena) kar pester, a sem bil razočaran, ker ni bilo kaj dosti ponudbe v smeri, ki sem jo sam zastavil za cilj.
manjkali so praktično vsi američani in kanadčani (razen enega oskubljenega chapparala ni bilo ne duha ne sluha o npr. sea rayu, campionu, crowlineu...).
bilo pa je precej gumic, za kar mi je žal da na ta sejem nisem šel pred 5 imi leti, saj takrat v Düsseldorfu ni bilo niti 10% toliko resnih gumenjakov kot pri ''makaronarjih''.
Tu je človek res imel kaj videti. še posebej lepo je videti vse na enem kupu, kajti potem ti je jasno zakaj razlike v cenah, ker je tudi ogromna razlika v kvaliteti izdelave. Nuova jolly in Capelli so imeli zelo lepe modele, da o za navadnega smrtnika nedoseglijvih gumenjakih manufakture Cantieri Magazzu sploh ne govorim.
Četudi sem imel priliko temeljito pogledati novega Azimuta 80, ki je res lepo dodelan in ima stil, sem bil najbolj navdušen nad Azimut Atlantis 48, a oboje so zaenkrat nerealne sanje... :)
[/img]
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Okt 08, 2013 08:52

Ameriški čolni so tradicionalno slabo zastopani in slabo predstavljeni tako v Genovi, kot v Cannesu.
Uporabniški avatar
Natuzzi
Poročnik korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Natuzzi » To Okt 08, 2013 09:56

Tudi sam sem si uresničil dolgoletno željo po obisku enega izmed večjih sejmov in sem bil z Genovo zelo zadovoljen, sploh ker sem si potešil lakoto po večjih čolnih 8) Še nekaj telefonskih vtisov:

Slika

San Lorenzo je bil eden izmed večjih razstavljalcev na sejmu
Slika

Moja spremljevalka se je navdušila nad modelom 46 steel "Achilles"
Slika

Slika

72m "Stella Maris"
Slika

Najdaljša na sejmu je bila CRNjeva "Chopi Chopi" 80m
Slika

Slika

Gužva pri Azimutu: