Delphia Nano

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

navtik_borut
Admiral

Delphia Nano

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Če Jan 02, 2014 19:14

Zanima me kaj menite o novi, najmanjši Delphiji. http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=164093

A je to sploh primerno za jadran? Všeč so mi notranjosti teh Delphij (nano, 800, 1050), se vidi, da prihajajo iz jadrnic. Tale zadnji model ima res ugodno ceno.

Ampak imajo čudno nizke moči motorjev, pa ne vem ali je to sploh primerno za morje. Vem, da ne gre za gliserski trup, a vseeno..

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jan 02, 2014 20:31

.

Po mojem je cena brez motorja. Se pravi z motorjem dobrih 20k evrčkov. Morda je še brez DDV-ja. Potem bo 25k v plus. Pa prevoz do vode bo tudi jurčka-izredni prevoz, pa še tendice, elektronika-FF, ploter, TV, radio je poceni, zvočniki pa ne, ........ pomožni motorček slabega jurčka, ...

Zadeva je na pogled všečna. Guc kot guc. Hitrost jadrnice, ko se vozi z motorjem. Našel bo kupce, ker je prostoren. Takole na hitro pogledano bi ga kar imel.

Ampak nekaj pa pokvari zadevo v nulo. Ma ker kreten je dodal tistih pet centimetrov preko osem metrov. Oz, 6 jih je preveč. Če bi bila 7,99m OK, ampak plačevat privez do deset metrov zaradi 6 centimetrov je bebavo.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Če Jan 02, 2014 20:45

Ja, cena je brez DDV in brez motorja. Tistih nekaj viška centimetrov pa je tudi mene zmotilo, ja :wink: Čez leta, ko se bodo prodajali rabljeni, bo to res ugoden nakup.

Smešna mi je tudi tenda, čudno je montirana in ni videti neke pametne opcije za camper cerado.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Če Jan 02, 2014 21:44

Mičkeno so jo Mariborčani podaljšali- na Delphiini strani je dolga 7,3 metra(LOA).
Pa če so se še pri ceni malce zmotli(napisali premajhno),pa še mogoče pri kaki opremljenosti-potem bo že pa mogoče kar štimalo.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jan 03, 2014 09:54

Tisti na oglasu imajo res prav predvsem tole:
...
Možnost napak pri vnosu podatkov.

Izdelovalčeva stran omenja 7,3 m dolžine - kot je že napisal nac - in največja dovoljena moč motorja je 12 KM, res pa je, da Delphia za doplačilo kot dodatno opremo ponuja Mercury 9.9 KM.

Tudi podatki o tankih so narobe... zares ima menda vgrajen 70 l tank za vodo.

Motorizacija...

Guce so vsaj na Jadranu nekoč v vetru gnala latinska jadra, v brezvetrju so jih pa veslali - in so kar šli vozel-dva tudi, če je veslal en sam in se pri tem ni pretegnil.

10 KM je bistveno več od tega, kar razvije en veslač. Tak trup gre najbrž vozel-dva že z motorjem v prestavi brez dodajanja plina, po drugi plati pa najbrž ne bi šla več kot 10 vozlov tudi, če bi dal 100 KM nanj (račun za 'hull speed' da hitrost od 6,4 do 7 vozla).

Najbrž gre 5 vozlov s pol gasa - ostanek pa pride prav, da je kos malo težjim pogojem - in tako se mi ne zdi grozno 'podhranjena'. Bi bilo pa že malo za popaziti kje skozi kak prekop takrat, ko je močan tok skozenj in/ali proti močni burji (recimo Osor ali Privlaka).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Pe Jan 03, 2014 14:40

Na ves Delphije so dajali zelo skromne motorje zaradi trupa,ki je bil izpeljanka iz jadrnice.Šele pri novem modelu 1080 Soley,ki pa so ji trup zamenjal(polispodriven)in pojačali moč motorja tja do 185 KM.
mašinfirer
User
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a User » Če Jan 09, 2014 12:03

Očitno je dolžina 8,05 m pravilna! Tako pravi spletna stran proizvajalca:

http://en.delphiayachts.eu/yacht/nano
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Če Jan 09, 2014 12:19

User napisal/-a:Očitno je dolžina 8,05 m pravilna! Tako pravi spletna stran proizvajalca:

http://en.delphiayachts.eu/yacht/nano

...8 metara preko svega... -platforma in špirun oz. račji kljun nista v dolžini trupa-korita-škafa,kakorkoli že,čeprav nekateri radi daljšajo barke na ta račun.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost