mnenja o gliserjup
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
mnenja o gliserjup
Prijatelji morjeploovci!
Se opravicujem da vas nadlegujem z enim vprasanjem ki zame trenutno ni najbolj pomembno in sicer: mnenja o gliserju ki je na prodaj in mi je zelo vsec samo na zalost trenutno nimam dovolj "casa" (denarja) da bi lahko cruisal s takim gliserjem!
Me pa vseeno zanima vase mnenje in izkusnje.
Hvala in lep pozdrav!
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=165484
Se opravicujem da vas nadlegujem z enim vprasanjem ki zame trenutno ni najbolj pomembno in sicer: mnenja o gliserju ki je na prodaj in mi je zelo vsec samo na zalost trenutno nimam dovolj "casa" (denarja) da bi lahko cruisal s takim gliserjem!
Me pa vseeno zanima vase mnenje in izkusnje.
Hvala in lep pozdrav!
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=165484
600 ur je nevaren podatek za motor in nogo. Ni nujno, a velikokrat zna pomenit konkretne stroške za generalko, ali nabavo novih sklopov. Ob navedenih urah in ob malce "težji roki" velik servis ni dovolj, ker je lahko cel pogon že dodobra obrabljen.
Seveda so to sklepanja, za realno stanje bi bilo treba sest not, skurit en ali dva rezervoarja goriva in bi se videlo če kadi normalno, ali je v zadnjih izdihljajih. Tudi nekajkratno prestavljanje naprej-nazaj in hitri pospeški... bi povedalo v kakem stanju je noga.
Seveda so to sklepanja, za realno stanje bi bilo treba sest not, skurit en ali dva rezervoarja goriva in bi se videlo če kadi normalno, ali je v zadnjih izdihljajih. Tudi nekajkratno prestavljanje naprej-nazaj in hitri pospeški... bi povedalo v kakem stanju je noga.
-
navtik_borut
- Admiral
kasaudio napisal/-a:Sicer se ne spoznam na ta tip plovil ampak;
- nemalokrat sem bil presenečen, da se relativno lepi in tudi veliki cruiserji prodajajo za relativno majhne denarje
- ta pa se mi glede na une zdi kar drag
Po slikah in tudi podatkih (v kolikor so točni) izgleda lep in dobro ohranjen.
Pa se tak čoln uvršča med cruiserje? Meni izgleda bolj kot velik cuddy.
Nima krmne postelje (aft cabin), ko vstopiš v notranjost, si že na ležišču, torej tako, kot je to v cuddijih.. Ima sicer ločeno toaleto, kar večina cuddiji nimajo..
Lep je, je pa vsaj meni osebno pod vprašajem uporabnost. Klasično ga na prikolici ne moreš prevažati, torej potrebuješ privez. Stroški priveza in vzdrževanja so podobni, kot pri večjih cruiserjih, kot je Bay 285, tudi nakupna cena bo nekje tam. Vendar ob vsem tem nudi precej manj komoditete.
Na drugi strani so pa velik plus verjetno neprimerljivo boljše plovne lastnosti, tudi wake al pa smučke lahko vlečeš.. Ampak za takšne namene bi jaz raje izbral manjšega cuddija, tam do 23ft.
-
navtik_borut
- Admiral
volvo napisal/-a:Navtik_borut s tem ko si napisal: Klasično ga na prikolici ne moreš prevažati, torej potrebuješ privez. Si mislil za ta coln? V oglasu namrec pise da zraven da se 2 osno primolico...
Lp
Ja, kot je že napisal gregor, čoln je preširok. Vse, kar je nad 2.55m, zahteva izredni prevoz. S tem pa odpade smiselnost prevažanja čolna sem in tja.
Več na to temo je že opisanega tukaj: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c51898a79f
-
marenostrum
- Viceadmiral
Registracija SI, ima pa USA zastavo
.Ur 600 na drugem oglasu pa 350
http://www.boatshop24.com/de/chaparral- ... oot/304059
Drgač pa lepo poštiman gliser tudi za večdnevna potovanja max. za dva.Jasn pa je da so taki čolni namenjeni samo ljubitelem take plovbe pa stem povezane porabe.
lp
Drgač pa lepo poštiman gliser tudi za večdnevna potovanja max. za dva.Jasn pa je da so taki čolni namenjeni samo ljubitelem take plovbe pa stem povezane porabe.
lp
akcija
Mislim da vas je velika večina spregledala podatek da je čoln v AKCIJI!
Da ne bo potem kdo objokoval ko bo prepozno! Trenutna cena za resnega kupca velja samo zdaj.
Da ne bo potem kdo objokoval ko bo prepozno! Trenutna cena za resnega kupca velja samo zdaj.
-
navtik_borut
- Admiral
-
marenostrum
- Viceadmiral
-
navtik_borut
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov