Za mojega prvega gumenjaka 290 cm, ki ga bom uporabljal za priobalni ribolov, rabim motor, s katerim bo (upam) čimmanj težav. Ker bo to moj prvi motor in brzina in glisiranje me toliko ne fascinirita, važno mi je da se ob mirnem morju peljem nekaj 100m ob obali, si ogledujem cenovno ugoden Mercury 3,5 (štiritaktni).
Ta model ima "samo" 18 kg in ker bom čoln verjetno veliko spravljal ven in noter, je že to razlika 8 kg manj z Mercuryjem 4 ali 5 hp (26 kg)
Trenutno se ga da dobiti ugodno, novega za dobrih 800€ kar je tudi kar nekaj € manj v primerjavi z konkurenco (Yamaha, Suzuki, Tohatsu...)
Koliko gledam na youtube izgledajo kar dovolj močni za 3m gumico in zmerno vožnjo v mirnem morju (v slabem pa tako ne bom rinil ven).
Ima kdo izkušnje s tem motorjem? Lahko dobim kaj boljšega v tem rangu 4 konjev?
Hvala in lep pozdrav
Mercury 3,5 hp
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: Mercury 3,5 hp
gregasom napisal/-a:Za mojega prvega gumenjaka 290 cm, ki ga bom uporabljal za priobalni ribolov, rabim motor, s katerim bo (upam) čimmanj težav. Ker bo to moj prvi motor in brzina in glisiranje me toliko ne fascinirita, važno mi je da se ob mirnem morju peljem nekaj 100m ob obali, si ogledujem cenovno ugoden Mercury 3,5 (štiritaktni).
Ta model ima "samo" 18 kg in ker bom čoln verjetno veliko spravljal ven in noter, je že to razlika 8 kg manj z Mercuryjem 4 ali 5 hp (26 kg)
Trenutno se ga da dobiti ugodno, novega za dobrih 800€ kar je tudi kar nekaj € manj v primerjavi z konkurenco (Yamaha, Suzuki, Tohatsu...)
Koliko gledam na youtube izgledajo kar dovolj močni za 3m gumico in zmerno vožnjo v mirnem morju (v slabem pa tako ne bom rinil ven).
Ima kdo izkušnje s tem motorjem? Lahko dobim kaj boljšega v tem rangu 4 konjev?
Hvala in lep pozdrav
Če te slučajno zanima Zodiak 300+Mercury5, 4takt,1000 eu.Na žalost gre le v kompletu,je pa vse brezhibno in papirji.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov