Cene novih motorjev

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

Cene novih motorjev

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Apr 09, 2014 19:43

Kaj se sam meni zdi da so cene v slo res podivljane za nove motorje?
Krozil sem zadnja 2 meseca pri sosedih v Italijo in sem gledal mal ponudbe ki imajo ker sem potreboval nov motor. Gledal sem nekaj okrog 100-115 km.

Prvo kot prvo sem ostal zelo presenecen glede cene s Slo..to mi daja do znanja da v nasi drzavi ni treba vec verjet ker so vsi ratali lisjaki, in tudi serviserij.

Torej cena za nov motor:
1. Yamaha v udinah mi je ponudil 115 km motor, nov se zapakiran v njegovi embalazi + 2 stevca, rocica, kabli + montaza za 11200€.
Pol mi je ponudil ceno za yamaha 150 km za 13400€ s montazo.

2. Honda v monfalcone, ponudili so mi novo hondo vtec 100 km, cena za novega + 4 stevci + kabli, rocica + montaza za 9700€ ki je doooosti manj kot v slo.
Imajo pa tudi hondo 90 km zadnjo v eksponat ker so rekli da honda vec jo ne izdeluje. Cena za motor in oprema brez montaze je 8000€.

Montaze stanejo 400-500€ tako da ce samo motor pol dejte se -500€.

Na koncu sem se odlocil za nakup honde 100 km vtec 2014.

Kaj povedat..res drugacne cene..zelo za premislit kje boste kupli nov motor in pri tem tudi prisparali tako kot sem sam naredil.

Cene drugih ponudnikov:
Suzuki 100 km nov + oprema 9100€
Suzuki 90 km nov + oprema 8200€
Mercury 115 efi nov + oprema 8400€

Cene imajo vsi ze vkljucen davek.
Motorji so novi torej se fabrisko zapakirani.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Sr Apr 09, 2014 20:19

Točno tako je kot je predhodnik zapisal.
Italija ima bistveno nižje cene kot SLO prevaranti.

Za Hondo je dober v Benetkah http://www.vio.it, ne dosti naprej za Mercury, Suzuki, Yamaho in Selvo pa http://www.nauticacomparato.com.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Apr 09, 2014 20:42

Ne vem, če so prevaranti. :D
Te dni zbiram ponudbe za večje število razne strojne opreme in glej ga šmenta, pri nas je vse za 10-40% dražje kot recimo v Nemčiji, celo v Švici dobim njihove kose vsaj za 15% ceneje od naših proizvajalcev! Za nekaj tisoč relativno zapletenih kosov mi recimo trabantajo o ceni materiala, ki je višja od prodajne cene gotovih kosov iz senčne strani alp! :shock:
Za nameček recimo ob povpraševanju po 100 kosih praviloma dobim ponudbo za 1 kos, oziroma 3% popusta na količino. Ker sem domoljub vsakemu dam še eno priložnost, vendar za konkurenčno ceno in kaj se zgodi? navadno niti odgovora ni, očitno menijo, da se hecam. Pa nič, ni moj problem.
Mislim, da nam gre na splošno še vse prelepo in smo čisto po domače zaujčkani med svoje namišljene meje in pregovorno marljivost.
Medtem ko se masovno prepiramo koga je treba zapret, za koliko je javni sektor prevelik in podobne traparije, nas perejo po levi in desni ko pse! :(
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Apr 09, 2014 20:47

SR 290 napisal/-a:Ne vem, .........
Mislim, da nam gre na splošno še vse prelepo in smo čisto po domače zaujčkani med svoje namišljene meje in pregovorno marljivost.
Medtem ko se masovno prepiramo koga je treba zapret, za koliko je javni sektor prevelik in podobne traparije, nas perejo po levi in desni ko pse! :(

Imaš moj glas.

Sedaj pa še sposobnega agitatorja in na volitve.

Aja, brez cinizma (moram poudariti, ker hitro zatavam v to smer).
https://vodovod-rh.si/
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Apr 09, 2014 22:18

Dokler so ovce bo tudi volna.....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Apr 10, 2014 03:19

:D Ja, ampak hudič nastane, ko ti jih začnejo sosedje frizirat in tebi ostanejo le tiste zašmirane, ki si redko upajo iz obore na travnik. :D
kondor88
Admiral

Re: Cene novih motorjev

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Apr 10, 2014 10:59

"Montaze stanejo 400-500€ tako da ce samo motor pol dejte se -500€."

Kaj pa naredijo za 400-500? Če prav razumem so ob nakupu zajle zraven.
Koliko dni pa traja montaža?

Odvetniku ali zdravniku ne plačaš toliko za cel dan dela.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Če Apr 10, 2014 13:49

Jaz sem kupoval suzukija 150KM in sem ga pri nas dobil cenejše kot v italiji. V štartu je bil dražji a mi je trgovec dal popust (v italiji sem dobil manjši popust) in je naneslo cenejše. Za montažo so mi vzeli 350€
solatko
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a solatko » Če Apr 10, 2014 17:53

Jaz pa sem kupil Yamaho 115 in to pri nas.Dobil sem jo 10% ceneje kot v Italiji,pa se montazo sem imel vracunano v ceni.Zanima me od kje vam podatki,da je v Italiji vse ceneje.Se vprasanje za SR 290.So tudi cene tvojih storitev in pa seveda tudi drugih nizje kot so cene v A,I,D ?
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Apr 10, 2014 19:57

cene storitev so v slo večinoma nižje kot v D,A,I, izdelkov pa višje. zakaj?
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Apr 10, 2014 20:07

solatko napisal/-a:.Se vprasanje za SR 290.So tudi cene tvojih storitev in pa seveda tudi drugih nizje kot so cene v A,I,D ?

Ne, so na njihovem nivoju in od domačih dobaviteljev ne pričakujem nižjih cen, temveč primerljive tistim iz A,I,D in nič drugega. Nisem pisal, da naj bi bile pri nas nižje cene, dovolj je, da so primerljive in to je to, nisem namreč zagovornik prodaje zaradi najnižje cene, ampak nekje so pa kupčeve meje!

Natančno razglabljanje bi sicer popopralo debato, a ne bi bilo odgovorno do ponudnikov, zato recimo le en primer, ki je simptomatičen.
Ravno sem se vrnil iz Bolzana, kjer sem dobil ponudbo 72,- evrov/kos za nabavo 100 kosov, ki jih letos potrebujemo, pri našem proizvajalcu primerljivo kvalitetnega izdelka sem dobil ponudbo 148,- evrov/kos ob nabavi 20 kosov! Niti toliko se niso potrudili, da bi prebrali koliko potrebujemo! Ne bom več, ampak taka je situacija skoraj pri vsakem kosu.
Edino član tega foruma nam je dal dovolj konkurenčno ponudbo in pokazal dovolj kooperativnosti, da ga niti v sanjah ne zavrnem in naslednji teden pričnemo z konkretnim naročilom, pa ni cenejši od prejšnjega tujega dobavitelja, le dovolj primerljivo ceno ima.

Morda le še to, da smo pred leti v Italiji nabavili posebne šobe za ceno, ki je bila NIŽJA od nabavne cene materiala sicer zelo solidnega domačega proizvajalca, ki drugače na veliko dela za nemško avtomobilsko industrijo! ko je videl cene mi je na smrt zamiril, ker je bil mnenja, da ga farbam. Za nameček trenutno dobivamo te šobe še ceneje kot takrat! Zakaj in kako je to mogoče me ne briga.

Bo dovolj Solatko?:D

@Kondor;

Ker smo budale!
Med ostalimi vzroki:
- enostavno dobiš subvencijo za traktor, ki ga najverjetneje izdelajo nekje v eni starih članic EUja.
- enostavno dobiš subvencije za strojno opremo, ki jo tudi najverjetneje izdelujejo nekje v stari EU.
- v resnici nikakor ne dobiš subvencije za revolucionaren projekt temelječ na domačem znanju, z katerim bio bil konkurenčen na zahodnem trgu, dobiš jo pa za seminarsko nalogo "kako odvit žvečilko, da je ne požreš z papirjem vred."

Posledično imajo v starih članicah euja super profite z svojimi izdelki (Mi zapravljamo subvencije v njihovo korist.), mi smo pa cenejši z storitvami, ki jih delamo ravno za te njihove stroje in kot podizvajalce nas stiskajo do onemoglosti. Za še nižje cene nas nafarbajo, da zapravljamo naše subvencije za njihove stroje in z novimi stroji izdelamo več, a za enako plačo.
Skratka cuzanje soka na dolgi rok, ali če hočeš prostovoljna kolonija.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Pe Apr 11, 2014 07:19, skupaj popravljeno 1 krat.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Apr 10, 2014 21:11

podobno je SLO počela z ostalimi v YU, na jugu kupila poceni surovine in drugo, prodala pa drag stroj Gorenje ali Iskra in še mnogo drugih ... ker uvoz bolj kvalitetnih ni bil dovoljen ali pa obremenjen z enormnimi dajatvami

zdaj pa je žal SLO v vlogi bivše YU, medtem ko I,D,A pa so v vlogi bivše federativne rep. SLO
Klemen M
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Če Apr 10, 2014 22:49

Lani sem kupil Yamaho 115 našel v IT ceneje potem pa je prišel mesec Maj ko ima Yamaha 10% popust in sem vzel pri nas.

Načeloma ne bi smelo biti problem z garancijo vendar za v IT kupljen motor sledijo komplikacije pri uveljavljanju popravila v SLO.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Apr 10, 2014 23:32

SR 290 napisal/-a:
solatko napisal/-a:.Se vprasanje za SR 290.So tudi cene tvojih storitev in pa seveda tudi drugih nizje kot so cene v A,I,D ?

Ne, so na njihovem nivoju in od domačih dobaviteljev ne pričakujem nižjih cen, temveč primerljive tistim iz A,I,D in nič drugega. Nisem pisal, da naj bi bile pri nas nižje cene, dovolj je, da so primerljive in to je to, nisem namreč zagovornik prodaje zaradi najnižje cene, ampak nekje so pa kupčeve meje!

Natančno razglabljanje bi sicer popopralo debato, a ne bi bilo odgovorno do ponudnikov, zato recimo le en primer, ki je simptomatičen.
Ravno sem se vrnil iz Bolzana, kjer sem dobil ponudbo 72,- evrov/kos za nabavo 100 kosov, ki jih letos potrebujemo, pri našem proizvajalcu primerljivo kvalitetnega izdelka sem dobil ponudbo 148,- evrov/kos ob nabavi 20 kosov! Niti toliko se niso potrudili, da bi prebrali koliko potrebujemo! Ne bom več, ampak taka je situacija skoraj pri vsakem kosu.
Edino član tega foruma nam je dal dovolj konkurenčno ponudbo in pokazal dovolj kooperativnosti, da ga niti v sanjah ne zavrnem in naslednji teden pričnemo z konkretnim naročilom, pa ni cenejši od prejšnjega tujega dobavitelja, le dovolj primerljivo ceno ima.

Morda le še to, da smo pred leti v Italiji nabavili posebne šobe za ceno, ki je bila NIŽJA od nabavne cene sicer zelo solidnega domačega proizvajalca, ki drugače na veliko dela za nemško avtomobilsko industrijo! ko je videl cene mi je na smrt zamiril, ker je bil mnenja, da ga farbam. Za nameček trenutno dobivamo te šobe še ceneje kot takrat! Zakaj in kako je to mogoče me ne briga.

Ker sem sam del te industrije oziroma support zanjo malo poznam zadeve... Pri nas je večni problem nazadnjaško razmišljaje! Tako ima recimo nek proizvajalec nekih kosov 5 CNC strojev, ko pa pride do programske opreme, ki sta v povprečju med 2 do 10% vrednosti stroja pa je blokada! Ne pri vseh, hvala bogu! Pri veliko njih pa! In tako ti povedo, da si tega "stroška" ne morejo privoščiti... In dokler bo programska oprema, v konkretnem primeru Mastercam za lastnika CNC stroja strošek, bo dražji od tistih v starih članicah EU... Ko v glavi preklopi, da je to investicija in en strošek, takrat se pa vse spremeni. Res je, da se da narediti veliko na roke, samo podobna zadeva mu vzame 10 ur tehnološkega dela, z Mastercamom pa bi enako naredil v ne več kot 2 do 5 minutah! In ko ti tistih 10 ur vkalkulira v ceno končnega izdelka je to to! Pa da ne govorim o tem koliko bolj zahtevnih projektov bi lahko prevzeli s primerno opremljenostjo delavnic... Počasi gre na bolje, Slovenija je že precej na dobri poti, Hrvaška je pa pravi "biser" mračnjaštva! :wink:
Klemc
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Klemc » Po Jun 01, 2015 16:39

Živjo,

rabil bi informacijo, kakšne so kaj trenutno cene novih motorjev v Italiji.
Ali je kdo hodil okrog trgovcev, ima kdo kakšen motor po zelo dobri ceni.
Lahko tudi lanski model.

Išče se pa motor od 70-115 konjev.

Hvala za info.

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov