Mnenje glede plovila

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

malar200
Kapitan bojne ladje
Kraj: Sava

Mnenje glede plovila

OdgovorNapisal/-a malar200 » Pe Maj 16, 2014 18:33

Poletje prihaja in spet me malo stiska, da bi si omislil plovilo. Zanimam se predvsem za nakup kakega fishermana. Mi je padel v oči takle:

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=170334

Pa me seveda zanima, če kdo pozna točno to plovilo oz. kakršnokoli mnenje glede tega plovila.

Že v naprej hvala
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Pe Maj 16, 2014 20:25

Tale "čolen" je pa predhodnik, oz. če niso v Obrovcu kaj spreminjali razen barve, Elanovega Fishingline-a 650 CC.
Če ni motor zanič ali ni kaj hudo narobe z njim,mislim da je res vreden tega denarja.
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » So Maj 17, 2014 10:37

Mene pa moti, ker piše "slika samo simbolična". 1000 ur, 9 let v uporabi kot potapljaško plovilo, po moje je preveč zdelan, zato pa je cena zanimiva...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » So Maj 17, 2014 12:04

boss napisal/-a:Mene pa moti, ker piše "slika samo simbolična". 1000 ur, 9 let v uporabi kot potapljaško plovilo, po moje je preveč zdelan, zato pa je cena zanimiva...

Se strinjam Boss. "Slika sibolična" :?: :roll: Zopet oglas , kter kaže na neresnost prodajalca. Osem jurjev je vseeno taka vsota, pr kter bi lahko prodajalc naredu vsaj en posnetek prodajnega objekta in pokazal dejansko stanje plovila. Al pa mu je nerodn :wink:

Drugače pa, če je plovilo v redu, v osnovi in motor tut, pa se mi zdi cena kar v redu.
lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » So Maj 17, 2014 23:10

S tega čolna sem se pa tudi jaz potapljal. Lani v sezoni niti ni bil preveč zdelan, vsaj stran ni nič viselo. Motor je bil predlani zrel za zamenjavo injektorjev, lani pa je delalo vse ok. Vsaj na tistih kratkih relacijah od Bernardina do Pirana ali Fiese, kjer so ga večinoma uporebljali.

Najbolje, da se greš potapljat z njimi, nekajkrat gor in dol ob slovenski obali. Šele nato povej, da si prišel kupit čoln ;-)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Maj 18, 2014 13:32

Hm ta motor nima injektorjev... razen če ni 2T HDPI, ki pa je namenjen povsem drugim zadevam kot tej za kar se je uporabljal.
malar200
Kapitan bojne ladje
Kraj: Sava

OdgovorNapisal/-a malar200 » Ne Maj 18, 2014 19:33

Hvala gospodje. Mogoče se odločim in grem preizkusiti zadevo. Kakšne optične zadeve me niti ne motijo, ker znam marsikaj narediti sam, problem bi bil edino motor. Kako pa bi ta zadeva šla s 115 km? Premalo moči? Doma imam namreč ispraven Evinrude Fichtram 115?
francelj
Admiral

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Maj 18, 2014 22:07

Saj pravzaprav ne vem ali ima injektorje ali ne :oops: Vem, da smo imeli polno naloženi težave z izglisiranjem, če se ni eden od potapljovskih inštruktorjev vsak teden spravil čistit "injektorje". Povedal mi je celo ceno koliko stanejo novi, in da se še ne splača menjat, ker je to zanj samo kakšna ura dela...
Karkoli že, lani mu ni bilo več treba tega vsak teden čistiti, ker so popravili na bolj trajen način.

150 konj, osem polno opremljenih potapljačev, glisiralo brez težav. S 115 konji bo treba najbrž kakšnega potapljača pustiti doma.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Maj 18, 2014 22:15

Kaj pa ima 4T motor vbrizgavanjem goriva drugega kot injektorje ?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Maj 18, 2014 23:05

@ Piki

Običajni 4T motor z vbrizgavanjem običajno res ima nekaj kar vbrizga gorivo v sesalni kanal, pod pojem injektorja pa se razume nekaj kar vbrizga gorivo direktno v cilinder.

Tu gre za dve v konceptu isti zadevi, vendar je tehnologija popolnoma različna.

Pri 4T Yamahi (in vseh ostalih 4T motorjih kjer ni direktni vbrizg eksplicitno naveden) se "injektorji" nahajajo v sesalni cevi pred sesalnim ventilom. Vbrizg se izvede v sesalnem taktu.

Pri motorjih z direktnim vbrizgom (ti imajo injektorje) pa se gorivo vbrizga direktno v cilinder, v fazi kompresije. Ta sistem je bolj razširjen pri nekaterih sodobnih 2T motorjih.

Ni odveč napisati, da je injektor precej obremenjen in posledično tudi občutljiv element (mnogo bolj kot vbrizgalna šoba pri motorjih iz prvega odstavka). Tudi okvare vbrizgalnih šob pri motorjih iz prvega odstavka so dokaj redke - bolj redke kot okvare injektorjev.

Pa še tole:

Saj pravzaprav ne vem ali ima injektorje ali ne Embarassed Vem, da smo imeli polno naloženi težave z izglisiranjem, če se ni eden od potapljovskih inštruktorjev vsak teden spravil čistit "injektorje". Povedal mi je celo ceno koliko stanejo novi, in da se še ne splača menjat, ker je to zanj samo kakšna ura dela...
Karkoli že, lani mu ni bilo več treba tega vsak teden čistiti, ker so popravili na bolj trajen način.

Haha, spucal so tanke.
francelj
Admiral

OdgovorNapisal/-a francelj » Po Maj 19, 2014 10:35

8)

Skratka, prodajajo čoln z očiščenimi tanki :wink:
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Maj 19, 2014 12:12

kasaudio napisal/-a:@ Piki

Običajni 4T motor z vbrizgavanjem običajno res ima nekaj kar vbrizga gorivo v sesalni kanal, pod pojem injektorja pa se razume nekaj kar vbrizga gorivo direktno v cilinder.

Tu gre za dve v konceptu isti zadevi, vendar je tehnologija popolnoma različna.

Pri 4T Yamahi (in vseh ostalih 4T motorjih kjer ni direktni vbrizg eksplicitno naveden) se "injektorji" nahajajo v sesalni cevi pred sesalnim ventilom. Vbrizg se izvede v sesalnem taktu.

Pri motorjih z direktnim vbrizgom (ti imajo injektorje) pa se gorivo vbrizga direktno v cilinder, v fazi kompresije. Ta sistem je bolj razširjen pri nekaterih sodobnih 2T motorjih.

Ni odveč napisati, da je injektor precej obremenjen in posledično tudi občutljiv element (mnogo bolj kot vbrizgalna šoba pri motorjih iz prvega odstavka). Tudi okvare vbrizgalnih šob pri motorjih iz prvega odstavka so dokaj redke - bolj redke kot okvare injektorjev.

Pa še tole:

Saj pravzaprav ne vem ali ima injektorje ali ne Embarassed Vem, da smo imeli polno naloženi težave z izglisiranjem, če se ni eden od potapljovskih inštruktorjev vsak teden spravil čistit "injektorje". Povedal mi je celo ceno koliko stanejo novi, in da se še ne splača menjat, ker je to zanj samo kakšna ura dela...

Haha, spucal so tanke.

Ja, razlika med delovanjem mi je jasna, mislil sem, da se za oboje uporablja ime injektor. To inject - vbrizgati.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov