Mnenje glede plovila
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mnenje glede plovila
Poletje prihaja in spet me malo stiska, da bi si omislil plovilo. Zanimam se predvsem za nakup kakega fishermana. Mi je padel v oči takle:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=170334
Pa me seveda zanima, če kdo pozna točno to plovilo oz. kakršnokoli mnenje glede tega plovila.
Že v naprej hvala
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=170334
Pa me seveda zanima, če kdo pozna točno to plovilo oz. kakršnokoli mnenje glede tega plovila.
Že v naprej hvala
-
marenostrum
- Viceadmiral
boss napisal/-a:Mene pa moti, ker piše "slika samo simbolična". 1000 ur, 9 let v uporabi kot potapljaško plovilo, po moje je preveč zdelan, zato pa je cena zanimiva...
Se strinjam Boss. "Slika sibolična"
Drugače pa, če je plovilo v redu, v osnovi in motor tut, pa se mi zdi cena kar v redu.
lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
S tega čolna sem se pa tudi jaz potapljal. Lani v sezoni niti ni bil preveč zdelan, vsaj stran ni nič viselo. Motor je bil predlani zrel za zamenjavo injektorjev, lani pa je delalo vse ok. Vsaj na tistih kratkih relacijah od Bernardina do Pirana ali Fiese, kjer so ga večinoma uporebljali.
Najbolje, da se greš potapljat z njimi, nekajkrat gor in dol ob slovenski obali. Šele nato povej, da si prišel kupit čoln
Najbolje, da se greš potapljat z njimi, nekajkrat gor in dol ob slovenski obali. Šele nato povej, da si prišel kupit čoln
Saj pravzaprav ne vem ali ima injektorje ali ne
Vem, da smo imeli polno naloženi težave z izglisiranjem, če se ni eden od potapljovskih inštruktorjev vsak teden spravil čistit "injektorje". Povedal mi je celo ceno koliko stanejo novi, in da se še ne splača menjat, ker je to zanj samo kakšna ura dela...
Karkoli že, lani mu ni bilo več treba tega vsak teden čistiti, ker so popravili na bolj trajen način.
150 konj, osem polno opremljenih potapljačev, glisiralo brez težav. S 115 konji bo treba najbrž kakšnega potapljača pustiti doma.
Karkoli že, lani mu ni bilo več treba tega vsak teden čistiti, ker so popravili na bolj trajen način.
150 konj, osem polno opremljenih potapljačev, glisiralo brez težav. S 115 konji bo treba najbrž kakšnega potapljača pustiti doma.
@ Piki
Običajni 4T motor z vbrizgavanjem običajno res ima nekaj kar vbrizga gorivo v sesalni kanal, pod pojem injektorja pa se razume nekaj kar vbrizga gorivo direktno v cilinder.
Tu gre za dve v konceptu isti zadevi, vendar je tehnologija popolnoma različna.
Pri 4T Yamahi (in vseh ostalih 4T motorjih kjer ni direktni vbrizg eksplicitno naveden) se "injektorji" nahajajo v sesalni cevi pred sesalnim ventilom. Vbrizg se izvede v sesalnem taktu.
Pri motorjih z direktnim vbrizgom (ti imajo injektorje) pa se gorivo vbrizga direktno v cilinder, v fazi kompresije. Ta sistem je bolj razširjen pri nekaterih sodobnih 2T motorjih.
Ni odveč napisati, da je injektor precej obremenjen in posledično tudi občutljiv element (mnogo bolj kot vbrizgalna šoba pri motorjih iz prvega odstavka). Tudi okvare vbrizgalnih šob pri motorjih iz prvega odstavka so dokaj redke - bolj redke kot okvare injektorjev.
Pa še tole:
Haha, spucal so tanke.
Običajni 4T motor z vbrizgavanjem običajno res ima nekaj kar vbrizga gorivo v sesalni kanal, pod pojem injektorja pa se razume nekaj kar vbrizga gorivo direktno v cilinder.
Pri 4T Yamahi (in vseh ostalih 4T motorjih kjer ni direktni vbrizg eksplicitno naveden) se "injektorji" nahajajo v sesalni cevi pred sesalnim ventilom. Vbrizg se izvede v sesalnem taktu.
Pri motorjih z direktnim vbrizgom (ti imajo injektorje) pa se gorivo vbrizga direktno v cilinder, v fazi kompresije. Ta sistem je bolj razširjen pri nekaterih sodobnih 2T motorjih.
Ni odveč napisati, da je injektor precej obremenjen in posledično tudi občutljiv element (mnogo bolj kot vbrizgalna šoba pri motorjih iz prvega odstavka). Tudi okvare vbrizgalnih šob pri motorjih iz prvega odstavka so dokaj redke - bolj redke kot okvare injektorjev.
Pa še tole:
Saj pravzaprav ne vem ali ima injektorje ali ne Embarassed Vem, da smo imeli polno naloženi težave z izglisiranjem, če se ni eden od potapljovskih inštruktorjev vsak teden spravil čistit "injektorje". Povedal mi je celo ceno koliko stanejo novi, in da se še ne splača menjat, ker je to zanj samo kakšna ura dela...
Haha, spucal so tanke.
kasaudio napisal/-a:@ Piki
Pa še tole:Saj pravzaprav ne vem ali ima injektorje ali ne Embarassed Vem, da smo imeli polno naloženi težave z izglisiranjem, če se ni eden od potapljovskih inštruktorjev vsak teden spravil čistit "injektorje". Povedal mi je celo ceno koliko stanejo novi, in da se še ne splača menjat, ker je to zanj samo kakšna ura dela...
Haha, spucal so tanke.
Ja, razlika med delovanjem mi je jasna, mislil sem, da se za oboje uporablja ime injektor. To inject - vbrizgati.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov