NAKUP ČOLNA WINNER COBRA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NAKUP ČOLNA WINNER COBRA
Odločam se za nakup čolna WINNER COBRA dolžine 4,5m letnik 1973, motor volvo penta 95,6 kW. Lastnik je rekel da je povprečna poraba cca 10 litrov. Je to možno, da je tako mala? Čoln in motor imata 490 ur. Vožen je bil večinoma po jezerih in seveda tudi na morju. Na motorju bi bilo potrebno zamenjati samo zaganjač. Kaj pravite glede nakupa tako starega čolna?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: NAKUP ČOLNA WINNER COBRA
Roky9 napisal/-a:Odločam se za nakup čolna WINNER COBRA dolžine 4,5m letnik 1973, motor volvo penta 95,6 kW. Lastnik je rekel da je povprečna poraba cca 10 litrov. Je to možno, da je tako mala?
...
Povprečna poraba je verjetno mišljena v litrih na uro, odvisna pa je poleg tega, kakšna in v kakšnem stanju sta čoln in pogon, tudi od tega, koliko naložiš vanj in kako in po kakšnem ploveš.
Zato tisto, kar je napisal kasaudio...
Več o porabi pa je na forumu recimo že tule.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Peta ima vsaj dve manšetni in ni nujno, da tak model še obstaja, problemi bi znali biti z propelerji... En kup je takih vprašajev.
To je po moje zalogaj za ljubitelja oldtimerjev, vreden je pa toliko kolikor moraš plačat odpadu, da ga prevzame v razgradnjo.
Čoln je kratek, precej širok in verjetno ima v maniri takratnih plovil zelo plitek V dna, torej bo plantal po vodi ko kak Elan 402, ali pa še huje. Naj ti ga da zastonj, saj mora bit vesel, da se ga je znebil.
In še ena. kako boš plezal čez to šipo med sidranjem? In sidrat boš verjetno moral nekajkrat dnevno.
To je po moje zalogaj za ljubitelja oldtimerjev, vreden je pa toliko kolikor moraš plačat odpadu, da ga prevzame v razgradnjo.
Čoln je kratek, precej širok in verjetno ima v maniri takratnih plovil zelo plitek V dna, torej bo plantal po vodi ko kak Elan 402, ali pa še huje. Naj ti ga da zastonj, saj mora bit vesel, da se ga je znebil.
In še ena. kako boš plezal čez to šipo med sidranjem? In sidrat boš verjetno moral nekajkrat dnevno.
AQ serije Volvo Penta masin in pripadajocih pet imajo na voljo rezervnih delov cisto dovolj (rabljeni in novi). In pa nemalokrat tudi ceneje kot v novejsih izvedbah motorjev.
Ti pa iz prve roke povem (coln letnik .78, motor letnik 86) - potebujes precej potrpljenja in iskanja. Je bolj kot avtomobili oldtimerji - se moras kar ukvarjat z njimi
Predvsem je treba vlozit na zacetku sezone malo vec in res imeti vse servisirano, kot se za gre - pa z njim dalec prides. No - saj konec koncev to velja za vso (glisersko) navtiko.
Jaz sem bil s svojo kombinacijo letos 5x Umag-Unije in nazaj, pa paleta dnevnih vozenj po (severni) Istri (cca. 120 ur od maja). Pa sem imel vmes 1 mesec celo naluknjanega.
Drug teden gre ven iz vode - je pa res, da je spisek zimskih opravil kar dolg
Edit:
se kot zanimivost - statistika:
±980 milj
±120 ur
povprecje malo cez 8kts
povprecna poraba 1.13l/nm
(imam pa precej napacno prestavno razmerje v peti in posledicno napacne dimenzije propelerja, tako da po 'sanaciji' bi morala biti poraba naslednje leto nizja)
Ti pa iz prve roke povem (coln letnik .78, motor letnik 86) - potebujes precej potrpljenja in iskanja. Je bolj kot avtomobili oldtimerji - se moras kar ukvarjat z njimi
Predvsem je treba vlozit na zacetku sezone malo vec in res imeti vse servisirano, kot se za gre - pa z njim dalec prides. No - saj konec koncev to velja za vso (glisersko) navtiko.
Jaz sem bil s svojo kombinacijo letos 5x Umag-Unije in nazaj, pa paleta dnevnih vozenj po (severni) Istri (cca. 120 ur od maja). Pa sem imel vmes 1 mesec celo naluknjanega.
Drug teden gre ven iz vode - je pa res, da je spisek zimskih opravil kar dolg
Edit:
se kot zanimivost - statistika:
±980 milj
±120 ur
povprecje malo cez 8kts
povprecna poraba 1.13l/nm
(imam pa precej napacno prestavno razmerje v peti in posledicno napacne dimenzije propelerja, tako da po 'sanaciji' bi morala biti poraba naslednje leto nizja)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost