VODNI SKUTER

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

valter125
Poddesetnik

VODNI SKUTER

OdgovorNapisal/-a valter125 » To Sep 02, 2014 17:47

ZDRAVO
ZANIMAM SE ZA NAKUP VODNEGA SKUTERJA PA NE VEM KAJ BI SE ODLOČIL MED YAMAHO 110 ALI 160 KS ALI KAWASAKI 160KS (3SED)
KADAR KAKŠNEGA KLIČEM VSAK HVALI SVOJEGA ZATO BI PROSIL ČE KAK VE KAJ O TEM ČE MI LAHKO POVE KAJ BI VZEL OD 2007 LETA NAPREJ
ZANIMA ME TUDI SEE DOO AMPAK SO MI GA ODSVETOVALI
L.P. VALTER
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Sep 02, 2014 17:52

Kupi čim močnejšega, sicer se boš prehitro naveličal (raje glej preko 200KM).

Sam bi se odločil za Yamaho, zaradi najboljše podpore pri nas!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 02, 2014 19:15

Ce isces skuter z manjso porabo in ti je velikost vx1100 dovolj se vsekakor odloci za Yam vxr ali vxs. Razlika je minimalna med njima. Gre za 1800 atmosferski motor. 180km. Jet je hjtrejsi od vecine superchargerjev. Le butne ne tako iz vode. Do 30 milj ca 2.2 sekunde. SC pa od 1.6 do 1.8

V kolikor bi vecjega obstaja tudi vxr cruiser. Tu se zaradi teze koncna zmanjsa in tudi pospesek. Je pa zelo udoben.

Seadòo so poceni vendar to vse placas kasneje na servjsih. Novejsu z dvojno skoljko so najudobnejsi skuterji na trgu.

Poraba vseh super hargerjev je podobna. Omenjena yamaha kuri overall 30% manj.

Nimas pa pri atmosfercu moznosti tunanja.

Vx1100 je pa 1000 ku icen motor z 110 ko ji. Za zacetek zzadovolniv skuter. Je lahek in ozek zato ima koncno kar okoli 50 milj. Je pa svoh in recimo podmornice ne mores naredit. 140 konjski je HO. Enak motor malo slremenjena elektronika. Nekaj razlike je ni pa veliko. Jaz sem imel na 110km me jan izpuh in filter pa sva bila enako hitra. 160km pa je ze 1.8 motor prve generacije.

Tazko se prek telefona razpisem. Ce imas kako konkretno vprasanje pa vprasaj.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 02, 2014 19:51

Vse mije so kopenske milje misljene
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 02, 2014 21:28

mamaMicka napisal/-a:Vse mije so kopenske milje misljene

Morjeplovec z takim stažem, bi jih lahko podal "pravilno morjeplovsko", z navtičnimi miljami oz vozli ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 02, 2014 21:52

Pac hitrost skuterjev po celem svetu navajajo v kopenskih miljah mph. Zelo redko v kmh. V vozlih pa se nisem zasledil. Pa naj bojo tuning forumi ali proizvajalci. In tako sem tudi jaz povzel te oznake. Torej tudi gps na skuterju dam na mph ce me pac zanima hitrost.
Ce si opazil za colne pa VEDNO uporabljam vozle, kot je prav in tudi jaz dobim pike ko mi kak serator prbije da gre njegov bayliner vec kot 30milj. Na vprasanje a morskih je odgovor da ceprav me vsak debwlo pogleda ker niti ne ve da obstajajo razlicne milje.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 02, 2014 22:13

nekako sem pristaš vsega, da vse kar se po morju premika, da je v vozlih... najraje imam pa tiste v km/h ja, ti so baksusi ja :D

Ajde če đetarji raj govorite v mph pa naj bo...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 02, 2014 22:15

Letos nimam jeta. Nimam nic. Sem na drugih barkah. Pijem iz drugih hladil ikov in plujem za drugo nafto :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 02, 2014 22:26

najbolj pametno... :lol:
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov