Kupil sem Bayliner 2155, motor M. 5.0.
Nikjer ne najdem nobenih kritik, ne dobrih, ne slabih.
Iščem pa tudi el. vinč, ki bi ga rad zamenjal z ročnim. Ve kdo za kaj ugodnega?
Bayliner 2155 - kaj vemo o njemu? Izkušnje?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Daki
Daki napisal/-a:Kolega ga ima in je zadovoljen. Za ugodno ceno dobiš veliko čolna. So pa to bolj jezerski čolni delani za sladko vodo. Ker se izpuh v tvojem primeru hladi z morsko vodo, ga boš verjetno moral pogosteje menjati.
Daj mi povej,kje pa je ta razlika v čolnih za jezero in pa onih za na morje,prosim.
nac napisal/-a:Daki napisal/-a:Kolega ga ima in je zadovoljen. Za ugodno ceno dobiš veliko čolna. So pa to bolj jezerski čolni delani za sladko vodo. Ker se izpuh v tvojem primeru hladi z morsko vodo, ga boš verjetno moral pogosteje menjati.
Daj mi povej,kje pa je ta razlika v čolnih za jezero in pa onih za na morje,prosim.
ja tako je slišal za šankom od nekoga, ki je rekel nekomu.....
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- habibi Vll
- Admiral
Jape napisal/-a:nac napisal/-a:Daki napisal/-a:Kolega ga ima in je zadovoljen. Za ugodno ceno dobiš veliko čolna. So pa to bolj jezerski čolni delani za sladko vodo. Ker se izpuh v tvojem primeru hladi z morsko vodo, ga boš verjetno moral pogosteje menjati.
ja tako je slišal za šankom od nekoga, ki je rekel nekomu.....
V Ameriki in še kje drugje so jezera na katerih najdeš valove ki so večji od tistih na Jadranu. Tudi Lago do Garda zna biti včasih pasji.
Reči da je Balyliner jezerski čoln je malo prehuda ne smemo pa pozabiti da imajo v krovni hiši, koncernu Brunswick za plovbo po resnejših vodah čoln, ki se mu reče Sea Ray.
Izraz jezerski čoln je neposrečena oznaka za čolne z manjšim "vgrezom".
Poznamo čolne z globokim "V" in čolne ki imajo manjši kot podvodnega dela trupa.
Če primerjaš Boescha http://www.boesch-boats.ch/flotte/3/Boe ... -Luxe.html, ki je jezerski čoln, povrhu vsega pa še namenjen smučanju na vodi z čolnom ki je namenjem plovbi po morju npr. http://www.bostonwhaler.com/ ali pa Mako http://www.boattrader.com/listing/2015- ... -102428545 ne moreš spregledati oblike trupa in izrazitega "V". Sigurno je globoki "V" totalno neprimeren za plovbo po npr. vrbskem jezeru ker bi z njim nekomu poplavil teraso pred vikendico , medtem ko se rahlo ploščati čoln tam odlično obnaša.
Kar se pa tiče pogona pa je bilo na tem forumu povedano veliko.
Dejstvo je, da imajo čolni za resno morje na krmi velik izvenkrmnik, lahko celo več njih, barke za morje pa dizla z zaprtim krogom hlajenja.
Dejstvo je, da ameriški bencinarji z Z pogonom niso prva izbira profijev ko govorimo o plovbi po morju.
Sem slišal da imajo nekateri čolni z Z pogonom uporabljani v jezerski vodi izpušne kolektorje brez težav tudi po 15 let.
- habibi Vll
- Admiral
Dovolj ti je povedal waterski,glede razlike morski-jezerski čoln.Jezerski ima -V-na zadnjem delu tja do 17 stopinj,morski pa tudi 21 stopinj.Pozna se pa pri glisiranju na morju,kajti če je -V-plitev,ti bo raje kot ne čoln ploskal ali pravijo pumpal in ga tudi s trimanjem težko umiriš.Ali si kdaj opazil kako se plava v morski ali sladki vodi,verjetno je v morju lažje plavat ker je voda gostejša,zato imajo tudi morski čolni večji-V-,da je čoln bolj miren in vodljiv pri glisiranju.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov