Imam neko vprašanje. motor je servisiran in deljuje praktično brezhibno. normalen vžig, delovanje, itd. opazil pa sem, da dobi pravo moč po nekje 15 do 20 min, torej takrat dobi moč, (imam namreč gumenjaka 3.8m) ,ki ga postavi v vodoraven položaj ter s tem tudi dobi hitrost.
Ali je to normalno, da prvih 15 min nima prave moči (razumem hladen motor) ali to nakazuje na kakšno težavo.
lep pozdav
mercury 25 prava moč po 20 min
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
15Min je pa predolga doba vseeno da bi prišel na delovno temp. In tud neke drastične razlike nebi smelo bit. Najprej očisti uplinjač. Nič nisi napisal če je 2 ali 4T. kir letnik je. Ali je čoln s trdnim dnom? Ali se motor že skos tak obnaša, Kakšen imaš propeler, Na kaki višini je montiran motor... Mnogo tega je že napisanega na forumu da maš mal občutka potem kje iskat ko boš to preveril...
-
Daki
Nov propeler ima št. B3X9.9X11 in naj bi bil za doseganje končne hitrosti. Prejšni propeler je deloval popolnoma drugače kot ta. Imel je moč od začetka in manjšo končno hitrost. ok to razumem.
Ne vem pa zakaj z novim propelerjem potrebujem nekaj časa dokler motor oziroma čoln deluje optimalno, ko enkrat to doseže potem ni nobenega problema več in doseže moč vedno in vedno. to mi je malo čudno.
Drugače je pa to moj prvi čoln, in sem začetnik, tako da sem vam iskreno hvaležen za vsako vašo pomoč, nasvet, itd.
Ne vem pa zakaj z novim propelerjem potrebujem nekaj časa dokler motor oziroma čoln deluje optimalno, ko enkrat to doseže potem ni nobenega problema več in doseže moč vedno in vedno. to mi je malo čudno.
Drugače je pa to moj prvi čoln, in sem začetnik, tako da sem vam iskreno hvaležen za vsako vašo pomoč, nasvet, itd.
Propeler je pravi.
Lahko bi bilo kaj z uplinjačem ali vžigalno tuljavo. Morda slednja prebija, ko je hladna. Kasneje, ko se segreje se kondenz posuši in dela normalno. Vem za težave, ko je motor zjutraj težko startal in nemirno tekel, ampak kaki dve uri potem, ko je nanj posijalo sonce je tekel čisto normalno. Po menjavi tuljav je bila težava rešena.
Lahko bi bilo kaj z uplinjačem ali vžigalno tuljavo. Morda slednja prebija, ko je hladna. Kasneje, ko se segreje se kondenz posuši in dela normalno. Vem za težave, ko je motor zjutraj težko startal in nemirno tekel, ampak kaki dve uri potem, ko je nanj posijalo sonce je tekel čisto normalno. Po menjavi tuljav je bila težava rešena.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov