pasare in izpodrivna plovila modeli
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
pasare in izpodrivna plovila modeli
pozdravljeni
sprašujem ali ima kdo od članov pasaro ali kakšno drugo izpodrivno barko. odločam se ravno za zgoraj opisano pa bi rad izvedel kaj več o teh barkah. predvsem pa me zanimajo izkušnje ostalih članov. barka naj bi bila dolžine vsaj 6 m in širine do 2.55m da se lahko prevaža po cesti z normalnim vozilom. zanimajo me modeli,plovne lastnosti (ki so običajno za takšna plovila - odlične),motorizacija,poraba - predvsem pa naj bodo cene dostopne.
hvala za koristne informacije.
sprašujem ali ima kdo od članov pasaro ali kakšno drugo izpodrivno barko. odločam se ravno za zgoraj opisano pa bi rad izvedel kaj več o teh barkah. predvsem pa me zanimajo izkušnje ostalih članov. barka naj bi bila dolžine vsaj 6 m in širine do 2.55m da se lahko prevaža po cesti z normalnim vozilom. zanimajo me modeli,plovne lastnosti (ki so običajno za takšna plovila - odlične),motorizacija,poraba - predvsem pa naj bodo cene dostopne.
hvala za koristne informacije.
san
Sem ravno nazaj iz Genove, je nekaj tudi tega, samo je cenovno pomoje nesprejemljivo. Kar nekaj je proizvajalcev čudovitih plovil, nekaj lesenih, nekaj kombiniranih tako, da so spodaj plastična, nadgradnja pa lesena, mahagonij, teak... Ne poznam pa imen ladjedelnic, so pač manjše.
Koliko si pa pripravljen plačati? Moje mnenje je še vedno, da bo pravi naslov kakšen HR proizvajalec, vsaj jaz bi naredil tako. Tudi Nerezine je zanimiva, pa Kvarner 22, pa še kakšna verjetno... Škoda, ker nise šel na sejem v Rijeki, tam je bilo nekaj tega. Mislim, da v Šibeniku ne bo nič, enako tudi odpade Biograd. Bo pa spet kaj več v Zagrebu, vendar je to šele naslednje leto.
LP
Koliko si pa pripravljen plačati? Moje mnenje je še vedno, da bo pravi naslov kakšen HR proizvajalec, vsaj jaz bi naredil tako. Tudi Nerezine je zanimiva, pa Kvarner 22, pa še kakšna verjetno... Škoda, ker nise šel na sejem v Rijeki, tam je bilo nekaj tega. Mislim, da v Šibeniku ne bo nič, enako tudi odpade Biograd. Bo pa spet kaj več v Zagrebu, vendar je to šele naslednje leto.
LP
dalmatinka je dolga 590 in široka 220. moč motorja 15 ks . ne računaj na hitrost večjo od 7 voz ki velja za vse izpodrivne. primorka 630 x 240. tudi jaz sem bil v Genovi in sem videl kar nekaj takšnih plovil, katerim je skupno visoka cena. 7 metrska barka od 50 do 80 kiloevrov .polizpodrivna katero sem si ogledal pa je bila Feluca 650 cabin , ki je zelo podoben grašotu 20. www.navalplastica.it. Tebe Sandi pa nisem nikjer našel.
pasara ki bi jo kupil mora imeti
pasara ki bi jo kupil mora imeti;
dolžina 6m (manj ne več lahko)
širina max 2.55m
diselski motor od 30km - max. do 60km
mornarski wc
čim višjo višino v kabini
spalni prostor za 3 odrasle osebe (dejansko bi na barki preživljale dopust 2 osebe jaz in žena + redko kakšen gost)
prikolica za prevoz domov
veliko prostora za shranjevanje (vsa navlaka ki jo vozimo sabo)
dobre plovne lastnosti na težkem morju (varnost)
plinski gorilnik - inprovizirano
tuš na krmi (zunaj)
en manjši umivalnik s tekočo vodo (električ. črpalka)
pitno vodo - inprovizirano
na krmi dve klopi malo daljši - da se malo ''raztegneš'' na njih
potovalno hitrost vsaj 6 vozlov
ceno za lepo ohranjeno barko do 25000 eur
če še naštevam boš rekel da je vse to nemogoče spraviti na barko dolžine 6m.
širina max 2.55m
mornarski wc
spalni prostor za 3 odrasle osebe (dejansko bi na barki preživljale dopust 2 osebe jaz in žena + redko kakšen gost)
tuš na krmi (zunaj)
san
Re: pasara ki bi jo kupil mora imeti
sandi napisal/-a:pasara ki bi jo kupil mora imeti;
širina max 2.55m
mornarski wc
tuš na krmi (zunaj)
Imam nekaj kar ustreza pogojem... za več info pod ZS
Torej kar se tiče plovila...
TIP ČOLNA: motorni čoln PRIMORKA
GRADITELJ: KVARNERPLASTIKA
MATERIAL: poliester
BRUTO TONAŽA: 2,32
DOLŽINA: 6,30m
ŠIRINA: 2,04m
ZNAMKA MOTORJA: TORPEDO C732
MOČ: 13 KW
VRSTA MOTORJA: vgrajen
DOVOLJENO ŠT. OSEB:: 8
REGISTRACIJA do 14.5. 2013
IMA ŠE:
WC
štedilnik
radio
dodatno nadstrešje
Septembra 2008 prebarvana z antifaulingom, tako kot vsako leto. Zelo dobro ohranjena. Motor je bil obnovljen.
cena 15.000 €...
še za kakšne info. pod ZS..
LP.
TIP ČOLNA: motorni čoln PRIMORKA
GRADITELJ: KVARNERPLASTIKA
MATERIAL: poliester
BRUTO TONAŽA: 2,32
DOLŽINA: 6,30m
ŠIRINA: 2,04m
ZNAMKA MOTORJA: TORPEDO C732
MOČ: 13 KW
VRSTA MOTORJA: vgrajen
DOVOLJENO ŠT. OSEB:: 8
REGISTRACIJA do 14.5. 2013
IMA ŠE:
WC
štedilnik
radio
dodatno nadstrešje
Septembra 2008 prebarvana z antifaulingom, tako kot vsako leto. Zelo dobro ohranjena. Motor je bil obnovljen.
cena 15.000 €...
še za kakšne info. pod ZS..
LP.
Dalmatinka
Lep pozdrav.Sem novinec na forumu in tudi novinec na morju kar se plovbe tiče Nagledano imam Pasaro Dalmatinko z 9ks diesel motorjem Barko imam namen uporabljat za druzinske izlete v casu dopusta Dve odrasli osebi in en otrok Zanima me vase mnenje Sam nisem pristas hitrih plovil ampak turisticna voznja Kaksna je kaj poraba oz hitrost teh bark in ali bi iz slovenije bilo lahko tako pluti tja do pule in nazaj Hvala za odgovor
Poraba na uro 1-2 litra. Hitrost med 5 in 6 vozlov. Več je ne boš spravil.
Do pule lahko, zakaj ne. Malo glej na vreme, ker ob valovih v bok bo žena hitro nezadovoljna, ker se precej valja(kot vsi kratki deplasmanci).
Do pule lahko, zakaj ne. Malo glej na vreme, ker ob valovih v bok bo žena hitro nezadovoljna, ker se precej valja(kot vsi kratki deplasmanci).
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Hvala za odgovor Najprej bomo probali par vikendov samo po slovenski obali Da se z barko navadimo živeti Namreč odpuščamo kampiranje z prikolico in nas vleče v spoznavanje obale počasi med dopustom če bo le mogoče do konca Istre če pa bo volja pa še dlje Ja Bol južno bomo probali peljat z prikolico pa potem tam notri dat in spoznati dalmacijo iz vode
Ma kaka dolgocajtna Istra zahodna...?Ti se hecaš mal ..Savudrija,ob močni bori podobna ko rt dobre nade...za njim je za 3 reklce nežnejše morje.Umag ni da ni,tečn kapitan,galebi ti brezplačn serejo po bark,za jest frišn kruh u pekari ko je tud v marini zaprta restavracija.Oddirkaš mal niže te že pozdrav cerkvica v Lavrečici.Sidro povsot drži,ko de si ročno potegnu...sam tapravo morš met gor na ketni.Poješ malco in psss pirček ofneš,te že sprejme Dajla v varne roke pred burjo.Premal?? Gas dalje..Mareda,ni da ni sladoled se cedi,na obal počofotaš v bazenu in ,,,produži dalje..2 vogala okol je že Cita nova..Brez heca dober kapučino in zelo lepo na novo zrihtana obala in manjši pristan z narjeno rožo vetrov.Do južne si že v mondenem Červarju.Pocen se je,nekteri pravjo da tud pr sosedih..Če dol vprašaš kva je to burja,morjo v leksikon pogledat..Pred marino tobogan da ga cela Slovenija obalna nima..Ma nema da nema.
Poreč..Že zaliv pred njim je fin,da se o mestu ne menmo.Tud Severini je všeč.Maš obalne,marinske in bojaste ,ter jasno sidraste veze.Vmes lahk tud na skalah antifoling postrgaš dol pa pete servisiraš,sam je drago..pač mondene in enkratne zadeve ,prestižne ,da glava peče..
Skoz valjobran in že namest polotokov vidiš cele otoke.17 jih je ..sve na dohvat ruke..Zelena laguna..Ski lift ma ljudi to skoro da nema u svitu..
Vrsar ma lipo,ča da kažem..Serđo ti barko da vun,oštarije so,sladoled za mulce tud..kamp z lepimi skreti,da se lahk kulturno posereš in ne zagađuješ more..Pa na tej poti tud več morjeplovcev srečaš,ko recimo na poti med Visom iin Lastovim...
Naprej je pa tko lepo ko do zdej Čau..
Poreč..Že zaliv pred njim je fin,da se o mestu ne menmo.Tud Severini je všeč.Maš obalne,marinske in bojaste ,ter jasno sidraste veze.Vmes lahk tud na skalah antifoling postrgaš dol pa pete servisiraš,sam je drago..pač mondene in enkratne zadeve ,prestižne ,da glava peče..
Skoz valjobran in že namest polotokov vidiš cele otoke.17 jih je ..sve na dohvat ruke..Zelena laguna..Ski lift ma ljudi to skoro da nema u svitu..
Vrsar ma lipo,ča da kažem..Serđo ti barko da vun,oštarije so,sladoled za mulce tud..kamp z lepimi skreti,da se lahk kulturno posereš in ne zagađuješ more..Pa na tej poti tud več morjeplovcev srečaš,ko recimo na poti med Visom iin Lastovim...
Naprej je pa tko lepo ko do zdej Čau..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov