GALEON GALIA 590
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
GALEON GALIA 590
Pozdravljeni,
zanima me ali mogoce kdo pozna spodaj v linku omenjeno plovilo:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=187349
Kot sem ze v eni temi napisal si zelim zanesljiv coln za enodnevne izlete in z moznostjo da bi na colnu prespali kak dan.
Zanima me ali se vam zdi coln primeren za ta namen.
Zanima me tudi kaj vec o motorju VOLVO PENTA 4.3 GXI za katerega lastnik pravi da ima potovalno hitrost med 20 in 30 milj in ob tem porabo cca 20l na uro. So to realni podatki?
Koncna hitrost naj bi bila nekje 40-45 milj?
Zanima me se koliko stroska je priblizno z obveznim servisom taksnega motorja po sezoni, ce seveda ni vecjih problemov?
Ker je plovilo registrirano v Slo me zanima kaj je potrebno, da ga spravim na Hrv zastavo? To mi je pomembno ker imamo komunalni privez v Medulinu.
Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!
Huachin
zanima me ali mogoce kdo pozna spodaj v linku omenjeno plovilo:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=187349
Kot sem ze v eni temi napisal si zelim zanesljiv coln za enodnevne izlete in z moznostjo da bi na colnu prespali kak dan.
Zanima me ali se vam zdi coln primeren za ta namen.
Zanima me tudi kaj vec o motorju VOLVO PENTA 4.3 GXI za katerega lastnik pravi da ima potovalno hitrost med 20 in 30 milj in ob tem porabo cca 20l na uro. So to realni podatki?
Koncna hitrost naj bi bila nekje 40-45 milj?
Zanima me se koliko stroska je priblizno z obveznim servisom taksnega motorja po sezoni, ce seveda ni vecjih problemov?
Ker je plovilo registrirano v Slo me zanima kaj je potrebno, da ga spravim na Hrv zastavo? To mi je pomembno ker imamo komunalni privez v Medulinu.
Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!
Huachin
cibro napisal/-a:100x bols kot una korsiva.rabis naslov na hr pise najboljs pa poklicat lusko.placas mal davka in bo.lep coln.
Verjetno res boljsi coln, vendar sem se s tem verjetno malo odmaknil od prvotnega nacrta. Nov coln, nov motor, ne bo problemov, ne znam sam sraufat,.....
Ampak so me nekako vasi odgovori prepricali da Corsiva res mogoce ni najboljsa izbira za morje( bo pa mogoce za po Ljubljanici, zdaj ko imamo priveze😁). Ta coln, Galia, pa se mi zdi dokaj lepo ohranjen in mogoce primeren za to kar si zelim. Problem pa je v tem, ker nimam nikogar, ki bi sel z menoj coln pogledati in prevriti ali je vreden nakupa.
Coln je v vodi, v Biogradu na moru in lastnik pravi, da ga lahko pridem pogledat od srede 12.8.2015 naprej. Jaz bom takrat na dopustu, sicer v Medulinu, ampak me zanima ali bi mogoce kdo od Morjeplovcev bil pripravljen v tem terminu z menoj pogledati coln in mi svetovati o nakupu? Seveda sem pripravljen za uslugo placati dogovorjen znesek.
Lep pozdrav,
Huachin
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Jaz imam Galio 485. Čoln je kompaktn in zelo dobro narejen. Kvaliteta čolna tukaj ni vprašljiva, jaz sem zelo zadovoljen. Za motor pa ne vem, bo moran nekdo drug ti odgovorit.
Za prespati se boš pa moral za kaj večjega odločiti. Pri meni je tako, da odrasla oseba + otrok in to je to, pa še to noge gledajo ven. Sicer so blazine dosti velike okoli 190 cm, sam ko je na koncu v špico in ta dolžina izgine.
Ti čolni so bolj, da kramo, ki jo vlečeš vedno s seboj vržeš notri, pa da ti ne piha iz vseh strani ko se voziš, za prespat pa...če je nuja. Midva s sinom igramo notri karte, za to pa je več kot dovolj prostora
Če boš imel za enodnevno izlete....je super.
Za prespati se boš pa moral za kaj večjega odločiti. Pri meni je tako, da odrasla oseba + otrok in to je to, pa še to noge gledajo ven. Sicer so blazine dosti velike okoli 190 cm, sam ko je na koncu v špico in ta dolžina izgine.
Ti čolni so bolj, da kramo, ki jo vlečeš vedno s seboj vržeš notri, pa da ti ne piha iz vseh strani ko se voziš, za prespat pa...če je nuja. Midva s sinom igramo notri karte, za to pa je več kot dovolj prostora
Če boš imel za enodnevno izlete....je super.
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta